fbpx

Може да е на повече от 100 години, но бобът е толкова популярен сега, колкото е бил и през 20-те години на миналия век.
Акин Конизи, международен креативен директор на HOB Academy, разглежда различните видове бобове и как да ги постигнем.

„Бобът никога не е излизал от мода, стилът просто се е развил през годините. Има много различни видове прически тип боб, а страхотното нещо е, че е стил, който е подходящ за всички форми на лицето и текстури на косата. От градуирания боб до напълно равен или обърнат боб, промяната на ъгъла е това, което го прави различен. Бобът е най-важната и ценна прическа, която можете да направите, защото винаги гарантира, че развивате техниката си за перфектната прическа. Създаването на перфектен боб е светият граал за повечето фризьори! ”
Акин Конизи разглежда четири ключови форми на боб, които всеки трябва да знае.

1.  Класически боб

Този стил представлява коса с еднаква дължина около главата и обикновено е с дължина на нивото на брадичката. Няма слоеве, така че може да бъде направен с прав отрез или да използвате техника point cut, ако искате той да е с по-мек завършек.

2. Квадратнен боб

Квадратна форма, абсолютен квадрат и строг бретон. Това беше форма популярна през 80-те, която се завръща. Обикновено косата е с дължина до нивото на челюстта.

3. Обърнат боб

Този тип боб е по-къс отзад и по-дълъг в предната част. Той със заострена гръб с много слоеве, за да получите така желаната извивка.

4. Градуиран боб

Градуираните бобове са едни от най-често срещаните видове бобове. Подредените слоеве от задната част придават на подстрижката извит завършек, като оставяте косата по-дълга в предната част.

ТОП СЪВЕТ

Всички линии на прическа боб трябва да започват от центъра на гърба и да завършват отпред. Една непрекъсната линия, без допълнения обикновено финала на косата в предната част на линията трябва да бъде най-дългата – това е секси стилът!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!