fbpx

Подстригването на косата е основната част от работния ден на всеки стилист – но колко техники за подстригване в деиствителност използвате?

Според четирикратния британски коафьор на годината Акин Конизи от HOB Salons има пет основни метода, които всеки фризьор трябва да знае. „Използването на правилните техники за подстригване може да добави движение и различно измерение на прическата. След като знаете правилните техники и как да ги използвате, можете да създадете всякаква форма или текстура в прическата. Става въпрос за използването на правилните техники, които да ви помогнат да развиете своите умения за подстригването в салона. “

Петте метода на подстригване, които всеки фризьор трябва да знае.

1. Подстригване на слоеве

Най-важната техника, но и най-често подценявана. Доброто подстригване на наслоеве ви помага да създадете основата за всички форми в подстригването. Можете да го използвате за всяка форма, текстура и тип коса.

 

 

 

2. Градуиране
Градуирането се използва за натрупване на плътност, с геометрични линии с или без тежест и ще направи очертанията на всяка форма, която създавате.

 

 

 

 

3. Обратно градуиране

Това е може би най-добре пазената тайна във фризьорството! Противоположното разполагане на всеки сектор, който е по-къс; към всеки сектор който е по-дълъг. Тази техника е широко използвана през 80-те години за създаване на добре оформена, силна геометрия. Съвременната версия на тази техника е да я използвате в подстригвания с една дължина. Използвайте го в прически с една дължина за подчертаване на градуирането.

 

4. Текстуриране

Текстурирането не се приема достатъчно на сериозно. Става дума за подстригване на по-къси сектори на по-дългите ви дължини, за да създадете вътрешна архитектура на прическата, която ще работи като основа на вашето подстригване. Понякога ще даде омекотяващ ефект или може да се използва за отнемане на голямо количество коса. Текстурирането предлага огромни възможности и потенциал чрез манипулиране на обема коса, с който ще работите.

 

5. Прецизно подстригване

Прецизното подстригване не е само за геометричните подстригвания. Това е, техниката при всички подстригвания, става въпрос за прецизната ви работа. Ако е разрошена/ хаотична прическа, пак я подстригвате с точност. Ако искате да създадете текстура или преливане, все пак използвате прецизност.

HOB Academy
Instagram: @hob_academy

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!