fbpx

Българските традиции оживяват в тенденции есен-зима 2021 от Matrix

На артистично ателие обучаващите на Академия Matrix Милена Братанова и Росица Гатева представиха тенденциите в косите за сезон Есен/Зима 2021, вдъхновени от етно мотиви. На събитието присъстваха фризьори от цялата страна, които се потопиха в света на българските традиции.

Вдъхновени от прабългарската митология, Милена Братанова и Росица Гатева представиха 3 цялостни визии от цветове до подстригване и стайлинг.


Ума Хан

В прабългарската митология Ума Хан е позната още като богинята майка. Милена Братанова, която стои зад тази визия, се спира на техника с редене на хоризонтални воали и натурални към мока и перлени тоналности, за да се постигне естествено изглеждащ релеф в цвета на косата. Стайлингът залага на много обем в горната част на главата, наподобявайки корона и подчертавайки величието на Ума Хан.

Артиш

Вдъхновена от Артиш – богинята на домашното огнище, посланикът на Matrix Росица Гатева залагана визия, която подчертава женствеността и естествената красота. Цветът е нежна комбинация от модерните за сезона медни и мока нюанси, които ще бъдат актуални и в пролетно-летния сезон на 2022. Стайлингът е максимално изчистен с леки небрежни вълни в косите.

Саламар

Саламар е прабългарската богиня на войната. Черпейки вдъхновение от музата си, Росица и Милена наблягат на смелостта във визията и на ярки, видими цветове. При боядисването фокусът е върху контраста в нюансите чрез използване на техника пиксели в червено-медната гама. Стайлингът е съчетание от пригладени дължини, подчертаващи оцветяването и подстригването, и дръзка плитка с метални орнаменти.

 

Фотограф: Радич Банев
Грим:Венелина Ангелова и Александър Геров
Дрехи:Полина Василева, Ателие Algara Bulgaria
Коса и аксесоари: Милена Братанова и Росица Гатева

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!