fbpx

Погледнато глобално медните нюанси в косите изглежда вадят хората от зоната им на комфорт, възприемани като цветове за хора с по-ясен, светъл или по-розов тен. Медното е цвят на косата, който е много по-гъвкав, отколкото клиентите могат да си представят.

В зависимост от начинът, по който нюансът се смесва, за да бъде персонализиран според собствения ви тон на кожата, независимо дали искате по-ярък, жив цвят, който казва  „погледни ме“ или нещо по-приглушено и фино. Лято 2022 е идеалното време да представим различните нюанси от палитрата с цветове за тези, които търсят нещо малко по-пикантно. Творческият екип на HOB е селектирал своите три любими медни цвята за летните месеци.

Морков

Наистина ярко оранжево, което е пълно с топлина, жизненост и излъчва здраве и тонус. Този нюанс е най-добре да се носи на по-светъл или нежно златист цвят на лицето. Ако имате по-мургав или по-наситен тон на кожата, вашият колорист трябва да сложи по-малко количество червено или махагон в сместа. Това помага леко да охладите тона и да озари лицето.

Люта червена чушка

Жив, наситен с повече дълбочина, този нюанс подхожда удивително на всички тонове на кожата поради факта, че има оранжево, жълто и махагон (смесване на студени и топли тонове). Това е нюанс, който подхожда и на хора с по-мургав тен. За тях бих препоръчал в цвета да се добави и малко количество виолетово. Това ще придаде допълнителна наситеност на цвета и дори след няколко измивания, няма да изглежда така, сякаш цвета е избледнял прекомерно на вашата кожа.

Кехлибарено злато

Луксозен, сияен отразяващ светлината цвят. Това е идеалният нюанс за по-топли или тъмни блондинки, които искат да обновят цвета си. Това е супер прост, но ефектен начин да опитате нещо ново, което е малко по-различно и не се налага огромна промяна на цвета. Върху съществуващите изсветлени сектори можем да нанесем емулсия за поддържане на цвета, което ще направи кехлибарено златния тон прекрасен от корена до върховете и ще бъде такъв дори и след 10-тото измиване.

Този нюанс е по-подходящ за светлокосите. За тези с по-тъмна коса точно този нюанс кехлибарено злато може да се получи, но косата трябва първо да се изсветли, за да се създаде по-чиста основа, за да може тонът да се получи точно толкова ярък.

@hob_academy

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!