fbpx

През май бяхме поканени от Васил Михайлов от Академия и салони Stephan на приятна среща с Емануел Сантенак и Сесил Дуел. Емануел е артистичният директор на марката за цял свят, а Сесил – техник. Двамата заедно са създатели на новата колекция на Stephan- Redemption.

 

„Имаме удоволствието да черпим информация за тази колекция от извора и сме много горди, че ние като бранд създаваме собствена колекция, която след това интерпретираме в нашите салони. Днес всички наши екипи са в академията, за да ги обучим, за да могат още следващия месец клиентите на нашите салони да изпробват новите прически върху собствените си коси. Ние в Академия Stephan имаме календар от обучения и това е една от тези дати, посветена на новата колекция на Stephan”, сподели пред Coiffure Beauty Васил Михайлов.

Какво разкриха пред нас Емануел и Сесил ще разберете в следващите редове.

Отново сте в България за представянето на новата колекция на Stephan. От къде идва нейното вдъхновение и с какво тя ще ни грабне?

Вдъхновението за различните ни колекции идва от нашите клиенти в салоните и пътешествията ни по света. Всеки път когато изкарваме нова тенденция, имаме усещането, че това сме го виждали някъде другаде, което означава, че следим модата и виждаме накъде вървят нещата. Освен това ние държим постоянна връзка с нашите партньори, което ни дава голям ориентир в нагласите и търсенията на клиентите.

Разбира се, трябва да предлагаме разнообразие за блондинки и брюнетки. Една колекция трябва да бъде адаптирана към крайните клиенти, за да бъде 100% приложима. Много силна тенденция от няколко години са русите коси, но ние искаме да предложим и нещо различно.

Колекцията откровено звучи в по-есенната гама. Каква беше причината, за да я създадете такава, каквато е?

Предимството на Redemption (от англ. изкупление, покаяние) е силното присъствие на медния цвят, който може да се комбинира с руси нюанси. Можем да се заиграем с медното както с преливки към русо, така и към по-тъмни цветове. Популярни за сезона ще са меднорусите тонове. В колекцията правим един своеобразен микс от 60-те, 70-те и 80-те години, защото модата се върти като колело. Заедно с това следим предпочитанията на нашите клиенти.

Кои момичета могат да се впишат във визията на Stephan?

Като цяло колекцията е насочена към по-младите момичета, но това не означава, че тя не може да се адаптира и към по-възрастни дами. Човек може да е млад и в съзнанието си. Но колекцията е насочена предимно към младите, които искат да се открояват в тълпата. Те са ексцентрични и това е техният стил. Този сезон те могат да комбинират по-топли гами на русото с представените от нас червеникави нюанси. Комбинацията може да е златист цвят с малко мед, който ще го открои и в същото време ще придаде онова прекрасно топло усещане. Или пък много наситен меден цвят в комбинация с по-тъмна основа.

Може ли да съчетаваме екстремни цветове с тези в колекцията?

Медните цветове и дори по-оранжевите тонове много добре се комбинират с виолетови нюанси, така че експериментите с екстремни цветове са приложими за този сезон. Вярно е, че младите момичета обичат новостите и цветовете на дъгата. Тук новата колекция Redemption успешно може да се съчетае с тюркоаз или по-наситено лилаво. Но при нас в салони Stephan имаме леки ограничения и се опитваме да дефинираме какъв типаж е клиентът, дали за него е подходящ класическият стил или е по-ексцентричен. Затова цветовата комбинация се избира спрямо индивидуалността на клиента.

Виждаме интересни решения в бретоните – дръзко дълги и асиметрични. Разкажете ни повече за дължините и формите този сезон.

Подстригването е най-голямата сила на Stephan и, когато един бретон е съобразен с чертите на лицето, той е като аксесоар. Дори ако косата не е оформена в стилна прическа, бретонът дава много различна визия на лицето и на цялостното излъчване. Интересно е да се правят и различни форми в зависимост от това, дали искаме повече обем, или не. Дори в тази небрежна визия, която е тенденция този сезон, търсим творчество. Всеки стил изисква доста работа в подстригването. То трябва да издържа във времето и да подчертае красивите черти на лицето.

Тази година актуални ще са момчешките прически, носени от дами. Това е основна тенденция при късите коси, а асиметрията се получава единствено с промяна на движението и стилизирането на косата. Късата горна част може да е напред или настрани в зависимост от настроението или усещането на клиентите. Подстригването може да запази външно дължината на косата, но отвътре да има по-къси пластове и така при промяна в посоката на стилизиране да имаме желаната асиметрия в прическата.

Сесил Дуел, разкажи ни по-подробно за цветовете, които сте избрали за новата колекция.

В нея освен червени тонове има и доста тъмен махагон, тъмнокестеняво и кафяво. Това е едно разширяване на по-топлата гама – от по-светлочервени до много тъмни земни тонове, така че всеки от клиентите да успее да се припознае в тях. В основата на нашата колекция е топлият кафяв цвят, защото дори да го комбинираме с балеаж и да получим доста по-светломеден нюанс, оставаме в топлата тоналност.

В България техниката балеаж е много популярна. Как тя се включва в представянето на новите модели?

Да, балеажът си остава топ техника за постигане на различни по-светли ефекти в прическата, особено в комбинация с полуперманентни оцветители. Така момичетата, които експериментират с екстремни цветове, след няколко измивания на цвета могат да опитат нещо различно – медно или розово. Особено предпочитана е от клиенти, които обичат по-прозрачните и не толкова наситени цветове. И тъй като те са наистина нетрайни, това позволява на дамите да променят по-често стила си.

Разбира се, трябва да сме отговорни при боравенето с тази техника, тъй като, ако се прави прекалено често и неправилно, косата може да загуби своята еластичност и да започне да се чупи лесно. В такива случаи съветваме клиентите да направят подходяща възстановителна терапия за увредена коса и след необходимото време да направят изсветляване. Наша отговорност и задача е да се грижим за здравата коса на нашите клиенти.

Каква визия ще е популярна през лятото?

И това лято ще сме подвластни на плажните вълни. Усещаме, че модата отново ще се завърти и ще се завърнем към естествените букли от 70-те години, които изискват по-малко поддръжка. Хит в момента са къси подстрижки, като в долната част косата е късо подстригана, а в горната част тя е оставена по-дълга и на букли. Това е тенденция както при момчетата, така и при момичетата с къси подстрижки.

Как да се грижим за наситените си червеникаво-медни оттенъци, които са доста нетрайни, бързо изчезва тяхната яркост и наситеност?

Както се грижите за кожата на тялото си през лятото, така трябва да се грижите и за косата си. Здравата коса, поддържана с правилните слънцезащитни продукти, запазва своя цвят по-дълго време.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!