fbpx

Close-up of a beautiful woman with cream on her faceРемоделиране на овала чрез неинвазивен лифтинг

Козметична алтернатива на мезоконците

 Френският козметичен лидер в антиейдж грижата Ericson Laboratoire успя да изненада и тази есен своите клиенти с уникална терапия. „Виталити клуб“ – фирмата представител на марката за България, беше поканила за представяне на своята най-нова терапия Slim Face Lift международния топ трейнър Валери Рамез.

В началото тя наблегна на трите ключови точки на философията на Ericson Laboratoire:

 • научни иновации (най-новите научни достижения при разработката на продуктите с доказани резултати от тестове),
 • медико-естетична насоченост (козметичните терапии успешно се комбинират с процедури от естетичната дерматология),
 • мултитерапевтичен подход (14 терапии за лице, фокусирани върху различни проблеми).

Напълно в духа на философията на марката новата концепция за ремоделиране овала на лицето чрез неинвазивен лифтинг е разработена като козметична алтернатива на липосукцията и лифтинга с мезоконци. Чрез действието на авангардните активни съставки Slim-Еxcess и Uplevity, както и на специфичния вакуумен масаж, се постига ремоделиране на лицевия овал и цялостен лифтинг на лицето.

Slim Face Lift е подходяща за жени и мъже, при които е налице свличане на мастната тъкан в долната част на лицето, отпускане на кожата и двойна брадичка. Тестовете доказват видимия ефект още след първите 4 седмици. Постига се: оформяне и прибиране на двойната брадичка, стягане и оформяне на целия лицев контур, стягане и повдигане на бузите и скулите.

Стареенето влияе върху структурата на кожата, променяйки състоянието на еластин, колаген, ГАГ. То влияе и на протеините, участващи във фокалната адхезия. Те определят цялостната структура на кожата, нейната устойчивост, тонус, компактност. За да се преодолее отпускането на кожата, всички тези нейни компоненти трябва да бъдат ефективно поддържани и стимулирани.

Целта е да се постигне ефект, подобен на механичното повдигане на кожата, каквото има при поставянето на мезоконци от хирург. Фокална адхезия е естествен природен механизъм на създаване на връзки между мембранните протеини и техните екстрацелуларни рецептори. Тази адхезия е в определени точки и е неразделна част от адхезията в дермата и има отношение към стегнатостта и еластичносттта на кожата.

С терапия Slim Face Lift се стимулират точките на фокална адхезия и се получава по-добър захват на еластичните фибри в кожата. По подобен начин действат популярните в момента нишки и конци за лифтинг на кожата, които се поставят от хирурзи.

 Масажни помпи за лифтинг на лице

С помощта на специалните вендузи в терапията се изпълнява вакуумен масаж в определени зони и по определени оси. С тази масажна техника се постига дренаж, освобождаване на напрежението, преразпределение на мастните натрупвания в подкожието.

 Наблюдават се следните подобрения:

• Подобряване на тонуса;

• Стимулиране на колагена;

• Мускулна стимулация;

• Активиране на движението на лимфата;

• Намаляване на пигментациите.

Кожата е възстановена. Овалът е ремоделиран. Лицето е подмладено. Резултатите се виждат незабавно.

 coiffure beauty ericson laboratorie slim lift face 1

Стъпка по стъпка

 1.  Лицето и шията се почистват с памучни тампони, напоени с Ревитализиращо почистващо мляко Еластинин, след което се то­низират с Ревитализиращ почистващ лосион Еластинин;
 2.  С върха на пръстите се нанася малко количество от Адипозен скраб върху лицето и шията. Ексфолира се с кръгообразни движения, като се набляга най-вече на участъците с повече мастна тъкан. След това се навлажняват пръстите и се продължава с ексфолиацията за още няколко секунди. Накрая се почиства с вода и се тонизира с Ревитализиращ почистващ лосион Еластинин;
 3. Нанася се цяла ампула Хиалуронов серум върху лицето и шията. С изглаждащи движения се разнася по бръчките на челото, около очите, от двете страни на носа, около устата и по врата;
 4. Нанася се цяла ампула Липодрениращ серум върху лицето и шията. С моделиращи движения се разнася върху участъците по бузите и шията с повече мастна тъкан;
 5. Нанася се цяла ампула Фиброеластичен серум върху лицето и шията. С моделиращи движения се разнася върху отпуснатите участъци на лицето и шията;
 6. Нанася се плътен слой от Крем-маска Липолизин върху лицето и шията, с която се прави масаж;
 7. Следва лифтинг масаж с вендузи за лице. Започва се от врата и постепенно се преминава към бузите и челото. Изглаждащото движение е от центъра към страните;
 8. Поставя се Стягаща термична маска за фокална адхезия

• Нанася се много плътен слой Крем маска Липолизин. Задължително се нанася и върху веждите. Ако клиентката няма нищо против, тя се нанася и върху клепачите и устните;

• Върху очите се поставят два памучни тампона, напоени с Успокояващ лосион за очи Bioptic;

• Поставя се марля върху цялото лице и шията. Необходимо е плътно да прилепне към кожата;

• Отрязва се необходимата дължина от ролката с еластична марля. Средната част на марлята се поставя под брадичката, после се опъва нагоре, минавайки от двете страни на лицето, и се прави възел на темето;

• Смесва се едно пакетче от Стягаща термична маска за фокална адхезия със 110 мл студена вода (или вода със стайна температура) до получаването на гладка и хомогенна смес;

• С помощта на шпатула бързо се нанася маската, започвайки от шията. На шията се поставя по-тънък слой, а на брадичката, овала и бузите – плътен слой. Ако клиентката няма нищо против, се покриват очите и/или устните;

• Маската се оставя да престои 20 минути. Отстранява се само ако вече е изстинала и отвън;

• Почиства се цялото лице и шията с вода, след което се тонизира с Ревитализиращ почистващ лосион Еластинин;

9. Завършва се с лек масаж на цялото лице и шията с Реструктуриращ и подхранващ крем Интегрин.

 Продължителност на терапията: 75 минути

Препоръчителен брой процедури: 8 броя веднъж седмично (минимум 4 броя)

coiffure beauty ericson laboratorie slim lift face 2

За домашна грижа

Терапията се съчетава със серия от продукти за домашна грижа, която включва почистващи продукти (мляко и лосин), комплект от два серума, които се редуват сутрин и вечер, и три крема, които се ползват сутрин и вечер в зависимост от типа кожа.

• Ревитализиращо почистващо мляко Еластинин. Отстранява грима и почиства замърсявания. Запазва защитния слой на кожата, незабавно стимулира и съживява зряла, атонична, уморена кожа. Екстрактите от малва и лилия хидратират и успокояват. Slim-excess ремоделира лицевия овал, намалява натрупването на мастна тъкан в областта на бузите и брадичката. Пептидът Uplevity има стягащ и лифтинг ефект, стимулира синтеза на протеини за фокалната адхезия, както и колаген и еластин.

• Ревитализиращ почистващ лосион Еластинин. Довършва почистването, успокоява и запазва кожното рН. Подготвя кожата за нанасяне на продуктите за активна грижа. Съдържа екстракти от липа и хвощ с успокояващо действие.

• Липодрениращ серум. Разпределя подкожната мастна тъкан, реструктурира и оформя овала на лицето, прибира двойната брадичка. Съдържа хамамелис и масло от вечерна иглика. Леката му флуидна текстура позволява с него да се направи масаж вечер, преди нощния крем. Ползва се вечер, нанася се на цялото лице и шията или локално върху областите с мастни натрупвания.

• Фиброеластичен серум. Стяга кожата и изпълва бръчките благодарение на морския колаген и хиалуроновата киселина с високомолекулно тегло. Пшеничните протеини създават лифтинг филм върху кожата, а екстрактите от ацерола и горчивче са мощни антиоксиданти, богати на витамини, минерали и микроелементи. Използва се сутрин преди крема, за да придаде стегнат, тонизиран и младежки вид на кожата.

• Реструктуриращ и хидратиращ крем Фибрилин. Бързо хидратира и осигурява комфорт на сухата кожа. Хиалуроновата киселина и Matrixyl 3000 изпълват и изглаждат бръчките. Longvicell и овесените захари имат силно подмладяващо действие, създават лифтинг филм и повдигат отпуснатата кожа.

• Реструктуриращ и стягащ крем Актинин. Осигурява незабавен лифтинг ефект, изглажда и оформя лицевия контур. Керамични микросфери, обвити със силиций и титан, разсейват светлината и оптически изглаждат бръчките.

• Реструктуриращ и подхранващ крем Интегрин. Бързо подхранва и осигурява комфорт на много сухата кожа. Екстракт от годжи бери и масло от камелина успокояват и регенерират кожата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!