fbpx

Кожата на околоочния контур е много тънка и най-деликатната част от лицето. Той търпи много натоварвания, като тежък грим и силна светлина. Освен това очите реагират много бързо на умората и това става очевидно с появяването на кръгове или торбички. Ето защо околоочният контур се нуждае от ранни, непрекъснати и старателни грижи. За да посрещне тази необходимост, изследователският отдел на френската козметична марка Ericson Laboratoire разработи специални продукти и процедура, подходящи и за най-чувствителните очи.

Специфични характеристики на околоочния контур

Кожата в тази област е много фина. Тя е свързана с пръстеновиден мускул посредством фиброзна мрежа. Епидермисът е с дебелина само 0,04 мм в сравнение с 1 мм за останалата част от лицето. Горният и долният клепач са подплатени с мастни джобчета, за да поемат всякакви сътресения и по този начин предпазват очните ябълки. Мускулите дават възможност на окото да се движи, както и дренират заобикалящата тъкан. Чрез активиране на микроциркулацията те повишават лимфатичното и венозно обръщение. По околоочния контур могат да се появят издайнически белези поради изключително нежната му природа. Той може да реагира остро и на стресовите фактори на околната среда. Промените на околоочния контур могат да се проявяват по три начина – бръчки, подпухване и тъмни кръгове. Всички те са признак за физиологични смущения.

Бръчки

Първите белези на възрастта, фини линии и бръчки, се появяват във външния ъгъл на окото, често наричани „пачи крак“. Те са резултат от неизбежното намаляване на нивото на колаген и еластин в дермата. Стават по-забележими с годините, а също и вследствие на стресовите фактори на околната среда, като слънце и свободни радикали.

Тъмни кръгове

Те са неправилно оцветяване на долните клепачи заради проблеми с микроциркулацията. Резултатът е подчертана подкожна пигментация, която е по-видима под очите, тъй като кожата там е много тънка. Тъмните кръгове попадат в две категории:

 • наследствени тъмни кръгове, причинени от свръхпигментация на кожата;
 • тъмни кръгове, свързани с циркулацията на кръвта. Те се появяват през периодите на умора или недоспиване.

Подпухване

Това всъщност е прекалено подуване на клепачите. Има две ясни причини:

 • едематично подпухване (отичане), което се причинява от застояване на лимфа. Този вид подпухване, което е най-забележимо при събуждане, през деня постепенно изчезва. Лошата микроциркулация и употребата на мазна козметика правят проблема по-сериозен;
 • наследствено подпухване в резултат на излишни мастни клетки, натрупани в областта под очите. Те са наследствен проблем и могат да бъдат напълно отстранени само хирургично. Този вид подпухване се влошава с отпускането на кожата, неизбежна част от процеса на остаряване.

Терапия Bio Optic – стъпка по стъпка

 1. Демакияж: Гримът се почиства с помощта на памучни тампони, напоени с Двуфазен дегриматор за околоочен контур, който разтваря бързо всички следи от грим, дори водоустойчив, без да предизвиква дразнене;
 2. Моделаж: Поставят се няколко точки от Възстановяващ концентриран флуид на околоочния контур и се извършва специален моделажен масаж. Флуидът е ефикасен за цялата област и всички проблеми на околоочния контур: тъмни кръгове, подпухване и бръчки;
 3. Маска: В зависимост от нуждите на клиента върху клепачите или под очите се поставят Дрениращите пачове за околоочен контур срещу бръчки. Компресите са напоени с възстановяващ концентрат, който изглажда фините линии и има моментален лифтинг ефект. Отгоре се поставят памучни компреси, напоени с Моментално успокояващ лосион за околоочния контур на клепачите. На челото се слага топла влажна кърпа, за да може клиентът да релаксира за 15 минути. След като се отнемат компресите и тампоните, се извършва леко моделиране около очите с останалия под клепачите гел, за да проникне изцяло;
 4. Бюти ритуал: За финал се поставя Моментален лифтинг гел с микроколаген за лифтинг на околоочния контур. Той се нанася с върха на пръстите с леки потупвания, без да се втрива.

Продължителност на една процедура: 30 минути

Един курс на лечение:

4 процедури

Честота: Една процедура седмично

Процедурата може да бъде включена в протокола на всяка една терапия за лице.

Терапията има продукти и за домашна грижа за околоочния контур:

 • Двуфазен дегриматор за околоочен контур.
 • Моментално успокояващ лосион за околоочния контур. За раздразнени, зачервени или уморени очи.
 • Моментален лифтинг гел с микроколаген.
 • Възстановяващ, концентриран флуид за околоочния контур.
 • Капсули с концентриран фитокомплекс срещу умора.
 • Маска за отстраняване на торбичките под очите.
 • Дрениращи пачове за околоочен контур срещу бръчки.
 • Флуид за заличаване на тъмните кръгове под очите.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!