fbpx

Станислав Гайтанджиев е от Велико Търново. Работил е в салон MG, Academy Stephan, Академия L’Оreal Professionnel. Бил е и в Academy Marco Aldany, Испания. В момента е собственик на „Фризьорницъ – Щастливите Ножици“ във Велико Търново.

Как избра да станеш бръснар?

Бръснарството е едно от допълненията на фризьорските умения в изкуството на подстригване и оформяне на косата и брадата. Усещането да владееш острието, давайки форма и стил на своя клиент. Завръщане в миналото и възраждане на традицията за социален клуб за комуникация.

Какво те вдъхновява в работата ти?

Радвам се, че мога да повлияя на личността да подобри идеята си за перфектна визия, както и да туширам негативното излъчване на клишето за мода. Да виждам усмивката на лицето и задоволството от промяната в положителна насока под звуците на рокендрол музиката.

Какво казваш на клиентите, преди да седнат на стола и да видят бръснача?

Винаги обяснявам стъпка по стъпка какво предстои да направим, за да може клиентът да е наясно с процедурата и това, което ще усети. Както и как ще изглежда. Уверено и сигурно.

От кои твои колеги в областта на бръснарството се учиш?

Винаги има от кого да почерпиш вдъхновение и опит… Имена много.

Как подбираш инструментите си за работа?

Важно е те да са удобни, качествени и полезни на самия теб. Без значение колко струват. Аз лично първо ги изпробвам, задължително.

Колко важни са продуктите в работатати?

Те са една от основните части на моята работа, както и инструментите. Дават крила, защото са „подправката“, с която ще дефинираме своята работа. Горещо препоръчвам Morgan’s Pomade.

Какво е твоето мнение за развитието на бръснарството в България?

Бръснарство винаги е имало в България. С различен начин на предлагане и обслужване. Развитието е в комуникацията с личността, а не следването на модата в Интернет и еднообразното излъчване. Всяка личност е различна.

Кои са основните правила, които всеки бръснар трябва да спазва?

Обучението е усъвършенстване през целия ни житейски път. Уча значи градя.

Как трябва да изглежда стилната мъжка визия?

Тя трябва да отговаря на характера на самата личност, на на­чина й на живот и енергийно излъчване.

Какви клиенти са мъжете?

Мъжете са добри клиенти със силно чувство за лоялност. Веднъж доказал се пред тях, те разчитат на теб, на твоето мнение и съвети. Искат винаги да са перфектни и със стил.

Ръководиш ли се от световните тенденции?

Винаги можем да погледнем „актуалното“ за момента, но класиката е водеща. Модата може и да си я купиш, но сти­лът трябва да го притежаваш, както казваме ние във Фризьорницъ.

Как избягваш казуса „Искам да съм като еди кой си”?

Примерите с различни известни личности са отправна точка за желанията на клиента, но трябва да се съобразим и с неговите личностни характеристики.

Как се виждаш след няколко години?

Виждам своето развитие с изграждане на няколко салона за стил, музика и неостаряващ, младежки дух. Както и Академия за усъвършенстване на знания и умения в стил Rock’n’roll.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!