fbpx

Криотерапия за коса

Искате супер здрава, жизнена и наситена с цвят коса, която да има естествен блясък? Това вече е напълно възможно! Въпреки че температурите се повишават, ще ви поговорим за една вледеняваща терапия за коса, която превръща моментално увредената и силно химически третирана коса в жизнена, блестяща и здрава.

Вижте как се случва магията. Криотерапията HAIR TOXX възстановява увредената и слаба коса при изключително ниски температури. Въздейства върху косъма отвътре навън, като заздравява накъсаните влакна. Технологията действа чрез замразяване на хиалурона и подхранващите вещества в кортекса, като по този начин се удължава и засилва действието на терапията.

Терапията въздейства успешно благодарение на новите разработки на продуктите. Те подхранват, хидратират и се грижат за мекотата на косата. Основният активен компонент от терапията е серумът. В него се съдържат 4 основни съставки, благодарение на които косата се сдобива със заздравена структура, блясък и мекота. Хиалуронова киселина задържа влагата в косъма и въздейства в комбинация с колаген. Той може напълно да се абсорбира от косъма и реално неговата функция е да държи връзките здрави вътре в косъма.

Финален компонент, но от огромно значение е Акай бери – богат на антоцианин, естествен щит срещу вредните фактори от околната среда. Силата на антоцианина предпазва косата от фотоизтощение посредством високите нива на антиоксиданти. Акай бери е богато на протеини, витамини A и B1 и жизненоважни мастни киселини, включително линолеова киселина (омега-6) и олеова киселина (омега-9). Наситеността на подхранващите вещества дава възможност на терапията HAIR TOXX да възстанови увредената, безжизнена коса, като й възвърне виталността.

Липофиловият комплекс HAIR TOXX е направен от колагенова мембрана, покрита с протеинов слой. Малкият размер и полярност му позволяват да проникне дълбоко в нишките на косъма до всяка клетъчна мембрана. Именно това дълбоко проникване спомага на серума да взаимодейства с маслата в капилярните структури на косъма.

Терапията е само в няколко стъпки: подготовка за нанасяне на продукт, действие с пресата, изплакване и финално стилизиране на косата.

Терапия Стъпка по стъпка

  1. Измивате два пъти косата с дълбоко почистващия шампоан от серията. Ако косата е с доста стилизиращи продукти, за препоръчване е да я измиете още веднъж, за да сте сигурни, че всички натрупвания са отстранени. Измивате основно дължините на косата;
  2. Смесвате маска със серум от комплекта в терапията. Нанасяте по дължините на косата. При естествена коса сместа се абсорбира моментално, докато при екстеншъните е добре да изчакате около 5 минути. Разресвате добре със ситен гребен, а не с ръце, за да разнесете консистенцията по цялата дължина на косата;
  3. Вземате по-плътен кичур и минавате с пресата за около 12 секунди. Изплаквате с хладка вода. Косата не трябва да се мие до съвършеност. Целта е да остане малко от продукта. В повечето случаи дори няма нужда от изплакване, защото косата е абсорбирала цялото ко­личество от нанесената смес от серум и маска;
  4. Изсушавате добре със сешоар и стилизирате косата в желания от клиента вид.

Внимание! Може да се получи лек, наелектризиращ ефект след терапията. За целта използвайте антифриз продукт при изпичането със сешоар.

Може да повторите терапията след минимум 10 дни, ако косата е много увредена. Най-добре е да я правите веднъж месечно или на 3 седмици, като ефектът е с натрупване. Ако искате той да е по-дълготраен, използвайте продуктите за домашна грижа на терапията HAIR TOXX.

Каква е тайната на замразяващата терапия?

Тайната на бляскавата и здрава коса е в комбинацията между маската и серума, които въздействат на ниска температура, осигурена от вледеняващата преса, която е две в едно. Едната приставка е инфрасин лъч, който микронизира продукта на молекулярно ниво (раздробява самия про­дукт), за да може да бъде абсорбиран от косъма в дълбочина. Ниската температура затваря косъма и създава фин слой, който заключва влагата дълбоко в косъма, запазва цвета на косата и й дава така търсения финален блясък. За да се получи замръзнал ефект, е необходимо да имаме температура поне –5°.

Когато замразиш една клетка, спират всички деструктивни действия. Това, което е вложено в косъма, е запечатано и го възстановява отвътре навън. Когато работите с пресата, температурата в помещението не трябва да бъде твърде висока, за да може тя да се охлажда добре и да се презарежда ефективно. При твърде затоплени помещения, уредът не може да достигне минималните температури от –5° и няма да постигнете 100% ефект.

Ефектът на пресата е допълнително подсилен с изпичането на косата със сешоар (топла струя). Всеки филм, който се образува около косъма обаче, може да се разруши след измиването със сулфатни шампоани, затова се използва виталити серията за домашна грижа, която е безсулфатна. В никакъв случай не използвайте бебешки шампоани, които не могат да почистят добре косата на възрастен, както и да отстранят ефективно себум или наслоявания на стилизиращи продукти.

Терапията има различно действие върху различните типове коси. Най-бърз и мигновен ефект може да се види върху силно химически третирани, изрусени коси и екстеншъни. Мигновен ефект може да видите върху къдрави коси, след което къдриците са дефинирани и подредени, без допълнително стилизиране или оформяне.

Къде може да прилагаме?

Може да прилагате терапията и при други услуги в салона, като изсветляване, боядисване, трайно къдрене или изправяне.

При изсветляване за омбре, балеаж или кичури – всички техники, при които работите само по дължината на косата, на 100 мл готова смес може да добавите 5 мл серум. След това завършватe грижата в комбинация с шампоан или маска от терапията HAIR TOXX. Колагенът и хиалуроновата киселина образуват невидим филм и заздравяват косъма, като запазват влагата в него.

При боядисване на дължини или тониране, може да работите на измивната колона или на сухо. На 60 мл готова смес добавяте 1,5– 2 мл серум. Смесвате с продукта и нанасяте по дължините. Оставяте да действа за времето, за което действа боята, която сте използвали.

По време на боядисването минавате с пресата цялата коса кичур по кичур, като предварително сте увили плочите в стреч фолио. Основното предимство в случая е, че по време на вледеняването на косата отворените кутикули се затварят и така запазват цвета. Това е основна предпоставка за по-голямата му дълготрайност и наситеност. Завършвате измиването с шампоан и маска от серията за домашна грижа Виталити.

Успешно може да комбинирате серума с продукти за трайно изправяне или къдрене. И при двете процедури добавяте 5 мл към сместа, подготвена за работа. Не се притеснявайте за прекалена кератинизация на косата, защото кератинът в серума е в доста малко количество и не влияе на съответните терапии трайно къдрене или изправяне.

Ако правите подстригване, терапията се прави задължително преди него. Така не нарушавате невидимия филм, който терапията създава и запечатва косъма.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!