fbpx

Връщате се след дълга отпуска и времето за подновяване на цвета на косата е дошло. Но как да възвърнем жизнеността и блестящия вид на нашата руса коса, прочетете в следващите редове!


Запазете си час при фризьор, това е първа стъпка в грижата за вашата руса коса. Русите цветове са доста трудни както за постигане, така и за поддържане. Вашият фризьор ще знае какво точно да направи. В никакъв случай не изсветлявайте косата. Тя така или иначе е дехидратирана. Ако искате ново изсветляване, това може да доведе до истинска катастрофа. Направете само освежаване на цвета и подхранване на косата. Премахнете сухите краища – това ще даде нов живот на косата и тя гарантирано ще изглежда по-добре.

Може да си направите и брюлаж – техника за обиране на нацъфтели краища, или да използвате инструмент като полировчик за коса. Ако наистина желаете промяна, то нека новият цвят, който сте избрали, да не е повече от 1–2 тона по-светъл от сегашния. Ако искате драстична смяна на цвета, то затова е добре да изберете друг сезон например зимата, когато слънчевите лъчи са с по-слаб интензитет. За да имате страхотен цвят, трябва да имате и здрава коса, така че се погрижете първо за това, преди да преминете към цветови промени.

Русите екстеншъни

Дамите, заложили на екстеншъни на редове, капси или пришиване, е добре да ги свалят преди морето. Те допълнително утежняват косата и е възможно тя да се накъса още повече. Имайте предвид, че има голяма вероятност русите екстеншъни да получат зелен оттенък от водата. Те няма как да се подхранят и колкото и да нанасяте продукти за тяхната еластичност и хидратация, може да ги съсипете само за седмица.

Екстеншъните с кератин или поставени на стикери нямат подобно проявление, но все пак грижата за тях също е от изключителна важност.

Важно е да знаете, че някои слънцезащитни продукти влияят на лепилото на стикерите и това може да предизвика тяхното отлепване.

Ако нямате възможност да посетите вашия фризьор веднага след почивката си, на помощ идват маслата и подхранващите ампули. Заложете на масло от макадамия или конопено масло, които придават хидратация и еластичност на косъма.

Препоръчваме ви да използвате подхранващи ампули в комбинация с маска или балсам. Те имат свойството да отварят косъма и така улесняват действието на продукта. След това косъмът се затваря с маска или балсам и се постига желаният блестящ ефект.

Помнете, че русата коса не бива да бъде излагана директно на слънце, затова използвайте шапки или атрактивни тюрбани, които да я предпазват от изгаряне.

Надяваме се с нашите съвети да сме ви били полезни. Пожелаваме ви слънчева почивка и красива руса коса по всяко време!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!