fbpx

Зимният сезон е изключително подходящ момент да се погрижим за тена на кожата си. Силните летни слънчеви лъчи, хормонален дисбаланс, стареене и други фактори могат да причинят тъмни петна. Благодарение на терапията с бяла черница на DR RENAUD ефективно може да се справите с тях и да имате красива гладка кожа.

 coiffure beauty skupocenni kamuniМеланоцити

Те представляват около 3% от епидермалните клетки. След 30-ата година броят на активните меланоцити намалява с около 10% на всеки 10 години. Това води до неравномерна пигментация и бледа кожа. Меланоцитите в епидермиса, които са подложени на UV лъчения, стават хиперактивни и започват да се делят, което увеличава техния брой два пъти.

 Меланин

Меланинът е кожен пигмент, който се синтезира в меланозоми, мигриращи от меланоцитите към кератиноцитите. Той има защитна роля в кожата: под влияние на слънчевата радиация се освобождават свободни радикали и меланинът играе роля на антиоксидант. Той улавя свободните радикали и защитава епидермалните клетки.

 Меланогенеза

Меланогенезата е сложен биохимичен процес на формиране на меланина. В сърцето на меланозомите меланинът се синтезира чрез поредица от химични реакции от аминокиселината тирозин и в присъствието на ключов ензим – тирозиназа. UV лъчите стмулират синтеза на меланин в меланоцитите, защото директно активират тирозиназата. Те са най-мощният фактор, влияещ на пигментациите.

Терапията с бяла черница на DR RENAUD е разработена в традициите на марката. Продуктите съдържат природни растителни и органични съставки, ароматите са естествени, а текстурите са леки, доставящи мекота и комфорт. Тя е предназначена за всички, които се борят с пигментните петна, искат да върнат блясъка на своята кожа и да я хидратират, за всички възрасти и типове кожа.

ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ за COIFFURE BEAUTY

 В резултат тъмните петна избледняват, а кожата възвръща своята гладка, прозрачна и бляскава повърхност. Активните съставки в терапията въздействат на механизмите на образуване на пигментни петна и ограничават производството на меланин, изсветляват и освежават тена, омекотяват, хидратират и придават блясък.

 Активни съставки

Бяла черница – екстракт от органично отглеждани растения, който изсветлява и изравнява тена, придава блясък;

Фитодепигментиращ комплекс (саксифрага, грозде, скутелария и черница) – мощна растителна комбинация, която ограничава действието на ензима тирозиназа и намалява производството и натрупването на меланин;

Пясъчна лилия, която расте в пясъка по бреговете на Европа. Тя е удивително жизнеустойчиво растение и застрашен от изчезване вид единствено в България. В средиземноморските държави е много разпространена, но за целите на козметиката се използват специално култивирани растения. Екстрактът от пясъчна лилия има свойството да контролира и ограничава дендритните разклонения на меланоцитите, които доставят пигмента меланин на епидермиса.

 Професионална терапия с бяла черница и

витамин С

Стъпка по стъпкаcoffure beauty terapiq bqla chernica

1. Встъпителен масаж. Масажът е разработен от специалистите на Лаборатория Dr Renaud във Франция, за да релаксира и предразположи клиентите за козметичната процедура.

2. Разгримиране и почистване на лицето. За очите се използва Двуфазен лосион за почистване на очен грим с лайка, а за лицето, шията и деколтето – Изсветляващо почистващо мляко и Изсветляващ лосион с бяла черница.

3. Ексфолиация. Терапията може да бъде изпълнена с два варианта на ексфолиация, които взаимно се допълват и е добре да се редуват, когато на клиента се предлага пълен курс за изсветляване и заличаване на несъвършенства на кожата. По-силният и ефективен вариант е ексфолиация с Професионален пилинг с гликолова киселина. Тя елиминира мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, хидратира, стяга порите, заличава несъвършенствата, изглажда бръчките. Престоява 2–5 минути, след което се нанася Неутрализиращ и хидратиращ лосион. Следва обилно измиване с вода.

4. Серум. Изсветляващият серум за коригиране на петна с бяла черница се нанася локално върху петната, а отгоре върху цялото лице се поставя марля. Тя е напоена с Изсветляващ лосион с бяла черница, който се оставя да действа 10 минути.

5. Витамин С, 20%. Кожата се стимулира с леки пощипвания. Двете фази на ампулата, течна и прахообразна, се смесват и цялото количество се нанася върху лицето и шията. След това се изпълнява специален стимулиращ масаж, за да се улесни проникването. Серумът съдържа 20% витамин С, витамини А, Е, В и екстракти от органичен морков, портокал, опунция и царевица.

6. Масаж. Изпълнява се лек масаж на лицето и шията с Масажно масло с кокос, което подхранва и омекотява. Съдържа масла от кокос, маслина, авокадо и гроздови семки.

7. Маска. Интензивно изсветляваща маска с бяла черница се нанася на цялото лице и шията. Престоява 10 минути. Почиства се с вода и лицето се тонизира с Изсветляващ лосион с бяла черница.

8. Бюти ритуал. На околоочния контур се нанася Нежен крем за очи с лайка с леки потупвания. На цялото лице и шията се нанася Изсветляващ серум за коригиране на петна с бяла черница. Отгоре се поставя Изсветляващ флуид, уеднаквяващ тена, с бяла черница, SPF 20.

Продължителност на терапията: 60 минути

Препоръчителен брой процедури: В зависимост от нуждите на кожата и състоянието на пигментните петна се препоръчват 8 терапии веднъж седмично, след което може да се поддържа веднъж месечно. Задължително е клиентката да ползва ежедневно поне два продукта от серията за домашна употреба – крем и серум.

coffure beauty terapiq bqla chernica 1Продукти за Домашна Грижа

Изсветляващото мляко с бяла черница нежно отстранява грима, почиства и подготвя кожата за изсветляване. Обогатено е с органична бяла черница и фитодепигментиращ комплекс за изсветляване и изравняване на тена. Съдържа алое вера и масло от сладък бадем с хидратиращо, омекотяващо и успокояващо действие.

Изсветляващият лосион с бяла черница перфектно довършва демакиажа, почиства и тонизира кожата, с деликатен аромат. Обогатен е с бяла черница и фитодепиг­ментиращ комплекс. Съдържа алое вера, памук, лайка и масло от сладък бадем.

Изсветляващият серум за коригиране на петна с бяла черница е най-активният продукт от цялата серия – с висока концентрация на активни съставки, които изсветляват, намаляват пигментните петна и уеднаквяват тена на кожата. Нанася се 1 или 2 пъти дневно само върху петната или върху по-големи участъци от кожата. През деня върху него се нанася флуид с бяла черница, SPF 20.

 • Интензивно изсветляващата маска с бяла черница изсветлява, хидратира и придава блясък. Екстрактите от органична бяла черница, митракарп и мечо грозде и фитодепигментиращият комплекс ограничават синтеза на меланин, намаляват пигментните петна и изсветляват тена. Витамин С изсветлява и стимулира производството на колаген. Минералните пудри каолин и титаниев диоксид абсорбират себума и спомагат за изравняване на тена. Използва се 1–2 пъти седмично върху лицето, шията, деколтето и ръцете за 10 минути. Изплаква се с топла вода.

Дълбокопочистващият изсветляващ скраб с бяла черница абсорбира и елиминира замърсявания и мъртви клетки, стимулира клетъчното обновление, с високо съдържание на естествена целулоза, каолин и опунция. Екстракт от пясъчна лилия и витамин С съдействат за изсветляване и избистряне на тена. Скрабът едновременно почиства лицето и изравнява тена. Използва се 1–2 пъти седмично.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!