fbpx

Апаратния маникюр и педикюр тънкости на употреба

aparaten pedicure_3

Маникюрът е една от приятните процедури, които могат да си позволят повечето жени. Нашата задача, като маникюристи е да дадем на клиентите красота, комфорт и здраве. В съвременния свят има много техники за маникюр. Все повече привърженици печели работата с електрическата пила – верен помощник на един мастър маникюрист.

Какво е Апаратен маникюр?

Апаратният маникюр включва около 20 различни техники, но всички са свързани с работа с електрическа пила и фрези. Почистване на нокътната плочка и кутикула без режещи инструменти. Техниката се води безопасна, но аз не съм съгласна. В апаратния маникюр ние използваме остри и абразивни инструменти. Неправилен избор на инструмент, грешен ъгъл при работа с накрайниците, силен натиск могат да станат причина за нараняване, за това трябва да се работи внимантелно и прецизно. Апаратният маникюр намалява времето за процедурата, но този вид маникюр не е подходящ за всички клиенти. Често се налага да се комбинира апаратен с класически маникюр. Тази техника се нарича „комбиниран маникюр“.

Техниката на апаратния маникюр е по-трудна от тази на класическия. При работа с накрайниците трябва да знаем правилното положение на фрезата, трябва да се контролира натиска върху нея, задължително е да се вижда разликата между нокътната плочка и сухата кожа. При неправилна работа има голям шанс за нараняване на нокътната плочка, което в последствие може да се отрази на клиента като: цепещи се нокти, онихолизис, и други.

Поръчай новия брой!

Видове накрайници и работа с тях

Всеки маникюрист, който владее техника „апаратен маникюр“ трябва да знае и да разбира какви накрайници да използва в различните ситуации. Твърдосплавни, титаниеви и керамични накрайници се ползват най-често за сваляне на стар материал. Диамантени, корундови и силиконови използват за почистване на нокътната плочка и кожата. Фрезите имат различна форма, диаметър и абразивност. В тази техника не трябва да забравяме и за дезинфекция и стерилизация. Фрезите са капризни към дезинфекция и затова трябва да избираме разтвор, който е подходящ за тях. Не всички накрайници са подходящи за суха стерилизация. За такива може да ползвате химическа стерилизация или автоклав.

Защо трябва да преминете обучение за Апаратен маникюр?

Искам да обърна внимание, че подготовката и знанията на маникюриста за прилагане на техниката Апаратен маникюр трябва да е изключително задълбочена. Един обучителен курс ще спести вашите нерви, пари и време.

Изберете си подходящ преподавател и работете на курса. За да владеете тази техника перфектно, трябва да научите всичко за нея. Какво е електрическа пила и как трябва да работим с нея. Видовете фрези и тяхната употреба. Дезинфекция и стерилизация на фрезите. Видовете апаратен маникюр и тяхното прилагане на клиенти. Работа с трудни клиенти. Грешки и проблеми, които можете да имате в тази техника и техните решения. И практика. Само практиката ще изчисти грешките в работата. Докато едни измислят своята техника и я тренират върху клиенти, вие можете да инвестирате в своето обучение и да връщате тази инвестиция. Съвременния свят изисква динамика и риск. Рискувайте. Клиентите ще бъдат благодарни.

Автор на темата Елена Кирянович

Годишен Абонамент
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!