fbpx

Предстоят горещи месеци на забавление и релакс, през които ще искаме да изглеждаме по-различно, отколкото в протяжните и еднообразни дни на останалата част от годината. Това касае включително прическите. Време е за експерименти, цветове, неподозирани обеми, време е за въображение и загърбване на баналното.

Канекалонът, този синтетичен материал, имитиращ естествена коса, както и брокатът са писъците на коафьорската мода това лято. Те имат грижата да придадат на визията ви тази допълнителна доза нестандартност, която да ви отличава. Разбира се, да не пропускаме растите и африканските плитки – непреходни, бунтарски и ефектни.

 coiffure beauty may 2018 twisted briads 5

Канекалон

Той ще е сред най-горещите тенденции това лято, тъй като по впечатляващ начин прави летните плитки да изглеждат по-цветни, обемни, плътни и дълги. Плитките с омбре ефект продължават да се радват на популярност, но предпочитанията вече клонят към комбиниране на повече от два цвята, което допълнително превръща канекалона в една изключително авантюристична и колоритна идея за морската ваканция. Според предпочитанията на клиента естествената коса може да се раздели на малки кичури с еднаква големина, а може да се започне с плитки по самата глава. Обикновено частта на плитките, която повече се доближава до естествения цвят, е по-тъмна, за да се слее плавно с по-светлите нюанси.

По-голямо от всякога е разнообразието от цветове, сред които актуални са лилаво, оранжево и тюркоазено, но и други, позволяващи различни съчетания и разновидности, включително обемната плитка рейнбоу, която много ефектно обединява цветовете на дъгата и те заблестяват в косата ви. Винаги актуални са африканските плитки – тънки, обемни или пълзящи, на които за допълнителна екстравагантност могат да се закачат бижута или обеци.

Най-хубавата част, свързана с канекалона, е изключително лесната поддръжка. Ексцентричната визия не изисква косата да се боядисва. Освен това тя изсъхва бързо след намокряне, което улеснява сушенето. За да се запази видът на плитките непроменен, добра идея би била те да се измиват с мек шампоан за ежедневна грижа за косата, след което да се нанесат специални серуми за изкуствен материал или кристали за коса, които ще направят плитките гладки и блестящи. Косата остава прибрана, а плитките се запазват до три месеца, за да им се насладите през пълното времетраене на летния сезон. Смело съчетавайте не само с бански, но и с елегантни спортни тоалети.

Ако сте решили да си правите т.нар. туист плитки, добре е да заделите повече време, защото на фризьорите може да им отнеме до седем часа, за да постигнат иначе много ефектния краен резултат.

Изкуствени расти

Растите и това лято ще раздвижат прическата и ще бъдат закачливо допълнение към банския. Комбинациите могат да са от два, три или четири цвята. С расти се постигат най-разнообразни и ефектни прически – рибена кост, холандска плитка, вариации на макраме, венец и др. Може да заложите на варианти, където не цялата коса е направена на расти, а само бретонът или по-голямата част от косата отпред, като отгоре е оставена несплетена. Комбинирането на различни цветове е отличен начин да придадете на визията си доза загадъчност.

Растите също са лесни за поддръжка, което се вписва идеално в плановете за отпускарския сезон. Поставят се за около един час с помощта на фризьорски шиш или кука за плетене, като всяка седмица се прикачват наново. Дръзкото решение за прическа може да се допълни с по-нежни акценти, ако например върху растите се вплитат цветя. Фризьорските салони, които поставят расти, предлагат и поддръжка, така че ако имате проблем или искате професионална грижа, направо се обърнете към специалист. В салоните може да се снабдите с подхранващи продукти за расти като спрейове, лосиони, кремове за блясък и подхранване.

Брокати

coiffure beauty may 2018 glittersБрокатите в корените се превърнаха в тенденция сред прическите, която започна от ревютата на големите модни къщи, но прерасна в масов хит из социалните мрежи. Парти визията се постига чрез нанасяне на брокат или декоративни блестящи елементи в корените на косата. Така тя заблестява в синхрон със слънчевия сезон.

Брокатът може да се нанася като акцент в дължината на бретона, като се запечатва с лак за коса и така се получава по-раздвижена прическа. Тук са не просто позволени, но и насърчени всякакви експерименти с цветовете, но по-конкретно зеленото и жълтото са изключително актуални за дамите с червени коси.

Подсилването на визията с брокат в грима безупречно допълва блестящия път в косата. Брокати в допълнение към гланца за устни, брокатени сенки, леки, блестящи скули с перлени нюанси, както и брокатени „сълзи” (под долните клепачи се нанася брокатен грим, подобно на сълзите при клоунския грим) – точно толкова голямо е изобилието от варианти за вписване в тази лятна тенденция.

Брокатите могат също така да са акцент по тялото във формата на татуировка. Запечатват се със специално разработено, безвредно за кожата бодиарт лепило, а впоследствие се нанасят с четка. За финал може да заложите на брокат и в маникюра – резултатът са плътно и равномерно покрити с блясък нокти, които завършват цялостната визия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!