fbpx

Радостното пристигане на топлите дни означава и край на зимните шапки, които скриват косата. Тя отново е готова да заблести в пълния си блясък. Хубавата прическа върви в естествен синхрон с представата за забавление, слънце, весела компания. В същото време все още не са дошли отпускарските месеци, работни ангажименти правят свободното време оскъдно. Това още повече трябва да ви стимулира да не пилеете времето си пред огледалото, а да го използвате максимално добре, като придавате на косата си небрежно очарование. А за това дори не са необходими значителни усилия, за да постигнете ефектен краен резултат. Ето няколко съвета за бързи стайлинги, с които косата ви ще изглежда страхотно по един ненатрапчив и нежен начин.

 Рогчетаcoiffure beauty april 2018 top styles-1

Много актуални днес са рогчетата, или прическата тип Мини Маус. Разделете косата на централен път. За отправна точка използвайте края на веждата и прокарайте симетрично прави линии с пръст или гребенче, за да отделите два сектора. Вържете ги на две високи опашки и сплетете всяка на плитка. Раздърпайте ги леко от двете страни, за да придадете допълнителна текстура, усучете и фиксирайте с фиби. Така двете големи плитки наподобяват ушите на популярния анимационен герой.

Рибена кост

Тази прическа е подходяща практически за всякакви поводи. Само трябва да решите каква да е плитката – стегната или отпусната. За чуплива коса по-подходяща е отпуснатата рибена кост с висящи небрежни coiffure beauty april 2018 top styles-5кичури. На правите коси стои по-добре стегната плитка. Сплетете две отпуснати плитки при слепоочията и ги съединете в една, като се стараете да се получи ефект на дантела. Използвайте гребен, за да отделите един кичур в горната средна част на главата, след това вземете тънък кичур от лявата страна и го сплетете със средния. Отделете тънък кичур отдясно и го сплетете със средния. По този начин редувате двете страни, от които отделяте кичури и сплитате с основната коса. Особено женствен вариант при голяма дължина е да се изплете отпусната рибена кост, която се прехвърля през рамо. С тази прическа ще изглеждате великолепно както на сватба или друг официален случай, така и в най-обикновена всекидневна обстановка.

Плитка водопад

Елегантна, закачлива, стои добре както на права, така и на къдрава коса – каскадният ефект на този вариант на френската плитка е особено актуален напоследък. Сплетете обикновена плитка отстрани на дясното си ухо. Започнете водопада, като издърпате кичур от дясната страна на главата си към средата. След това вземете коса от върха на главата и също я насочете към средата. Вплетете този кичур в плитката и пуснете косата да пада свободно надолу, така че да се получи ефектът водопад. Продължете да повтаряте всички стъпки в посока наляво. След като съедините двете части, пуснете единия кичур да виси от дясната страна. Увийте левия кичур около средата на „водопада” и прикрепете с фиба. Прикрийте я, използвайки част от косата. Воала! Прическата изисква сръчност и практика, но резултатът винаги е много ефектен.

Плитка цвете

Тематично за сезона. Отделете малък сектор коса над ушите от двете страни и ги завържете на тънка опашка на нивото на слепоочията. Направете от нея плитка по цялата дължина. Издърпайте леко сплетените кичури, за да се получи по-обемна и хлабава плитка. Увийте я на кок, който наподобява цвете и прикрепете с фиба.

coiffure beauty april 2018 top styles--2Плитка рейнбоу

С помощта на изкуствен материал от канекалон любителите на големите плитки могат да получат наистина невъобразими обеми. Освен това, без косата да се оцветява, те могат да постигнат забележителен ефект със снежнобял, коралов или друг цвят, включително т.нар. плитка рейнбоу – различните цветове на дъгата създават същинска феерия в прическата ви. Напълно в тон със сезона.

Меки вълни

coiffure beauty april 2018 top styles-3Не може без вълнистия ефект, нали? Оформете косата си на конска опашка. Разрешете я добре и разделете на няколко кичура. Оформете къдрици с помощта на преса или маша за коса. Разпуснете внимателно, за да не се развалят къдриците и фиксирайте с лак за коса. Крайният резултат – меки вълни в косите за отрицателно време.

 

Небрежен кок

Кокът си остава класика в бързите прически. Какво по-небрежно и същевременно атрактивно от небрежния кок. Вържете косата си на висока опашка и стегнете добре с ластик. Започнете да усуквате опашката и след това хлабаво я увийте около ластика. Издърпайте част от косат, за да й придадете обем. Чаровна, игрива и ненатрапчива прическа, която никога не омръзва.

Аксесоари

Аксесоарите продължават да са верни помощници на вашите прически. Не ги забравяйте, напротив – обърнете им сериозно внимание, за да подсилите ефекта на визията си. Аксесоари има за всякакъв вкус и стил, но все пак се спрете на нещо пролетно – шарени ленти, щипки за коса с цветя, елегантни фиби. Както обикновено елегантен избор са и бижутата за коса – брошки, диамантени пръстени и др., които придават още по-бляскав coiffure beauty april 2018 top styles-8вид на косата. Фибите отново влизат в ролята си на ефектни допълнения към прическите. Разнообразявайте и експериментирайте в духа на сезона – избирайте фиби с различен дизайн и нюанс. Те подхождат на плитки и непослушни бретони, а фибата с камъни в съчетание с небрежен кок е идеално решение за вечерно парти. Тъй като с тях жената може да се почувства като принцеса, модерни продължават да са всички видове диадеми – в ярки и тъмни цветове, с панделки, камъчета, цветя. Освен флоралните, които подчертават нежността на дамата, актуални са също така диадемите с метални шипове – смело решение за жени с бунтарски дух.

Мъниста в диадемата също са сред тенденциите.

Романтичните аксесоари винаги ще са красиви допълнения към прическата. Такива са всички видове игли във формата на цветя, направени от коприна или брокат. Аксесоарите могат да са покрити с пера и дантели, различни по форма декоративни панделки, украси, направени от блестящи камъни и т.н. Ако пък нямате нищо против да експериментирате с нестандартни бижута, може дори да заложите на синджири, верижки, накичени с камъни, пайети и т.н. Така със сигурност ще постигнете забележителен ефект.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!