fbpx

През април салони Inspire представиха тенденциите в прическите и ноктите за пролетта и лятото със сезонния си проект Look Book S/S 2019. Нежно розово като отражението на последните слънчеви лъчи в пухкавите облаци, видяно през кристалната прегръдка на някое младо шардоне – това е усещането за водещия цвят в пролетната колекция от прически. Видение, неустоимо като бонбоните маршмелоу, но и някак кинематографично секси в перспективата на пристегнатия пролетен тренчкот и препратки към 50-те.

 

Цялостната визия за пролетта и лятото на тази година се допълва от нокти, слезли директно от модните подиуми, в разнообразие от цветове и нюанси – от телесен, бледорозово и платина до лимонено жълто, портокал и зелено в свободни комбинации.

Всички тенденции са разработени и реализирани като фотоколекция в България от визажистите на Inspire, а моделите в проекта са реални клиенти на веригата.

Нежна пастелна изтънченост

Бледорозова коприна. Коафьорите работят с целия спектър от красиви пастелни оттенъци: бледорозово с кремообразна текстура, лъскава сатенена повърхност, шикозен блясък и контролиран интензитет на цвета. Линията на подстригване е геометрична с агресивно скъсени дължини и явно доловимо корпоративно излъчване, което обаче само с няколко движения на пръстите след 5 часа следобед превръщаме в стилна градска визия с ъндърграунд привкус.

Какаови нюанси

Какао, дълбок шоколадов цвят, фин гланциран оттенък. Класическите кестеняви цветове получават нов фин прочит през пролетта на 2019 г. благодарение на сатенените акценти. Най-добрата новина за този цвят е, че поддръжката е много лесна особено ако основата е тъмна. При тази тенденция търсим задълбочаване на интензитета и омекотяване на нюанса. Забележителен блясък като суперполирана повърхност.

Оцветяване с техника Color Design

Визажистите акцентират върху прецизното рисуване на воалите в предната част на лицето (т.нар. контуринг), запазвайки деликатната опушеност в корена и комбинирайки класическите балеаж и омбре за пресъздаване на модерната сега shadow hair. Акцентът е върху умелата работа с техниките и рисуване в контура. Кичурите започват на милиметър и половина от корена, за да се придаде деликатна дълбочина.

Медно кадифе

Коафьорите разтварят цвета на Pantone за 2019 – Living Coral, в мекотата на златните отблясъци и уюта на сладкия кестен. Добавя се интензитетът на медта за индивидуално и характерно излъчване. Професионалните умения никога не са били толкова важни, колкото в създаването на този цвят, невъзможен за постигане в домашни условия. Точната комбинация между динамичността и приглушеността на оттенъка го прави перфектен за всеки тип кожа.

Специално за мъжете

Прическите и тази година продължават темата за модерния мъж в стил Undercut Quiff. Силно изтъняване и прецизно изпълнено триъгълно контуриране. Оставя се повече дължина в горната част в стил помпадур за издължаване и структуриране на лицето. Акцентът е върху перфектните преливки. Детайлното подчертаване и стилизиране на пътя създават усещане за класическа визия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!