fbpx

Вълшебни трансформации в косите.

От корал и праскова до кестен и мле­чен шоколад – това са доминиращите преобразявания в сезонната колекция от цветове в прическите за есен/зима 2019-2020 г. на салони Inspire.

Традиционно колекцията е разработена в България от артистичния екип на марката и предлага салонни ин­терпретации на водещи цветове, форми и дължини. Визажистите на Inspire тази есен и зима работят ос­новно в средните дължини на косата, като формата е предимно класическа, но с интересни препратки към ретро къдриците и по-ясното рамкиране на лицето. Цветовете са контрастни, като варират от маги­ческо прасковено-медно с нежни коралови нюанси през студен и техничен балеаж в кестен и млечен шоколад до луксозно пясъчно русо с платинен финал.

Лансирането на колекцията съвпада с представянето на третия салон от бизнес класа на веригата в сто­личния квартал Манастирски ливади-Запад. Салонът продължава изцяло интериорната концепция на марка­та за изчистени, минималистични линии и усещането за скандинавски уют в ненатрапчив модернистичен прочит. Обектът разполага с 6 работни места, зона за авторска услуга Color Design, измивна част с ак­цент върху луксозни ритуали в грижата за косата и маникюрен кът.

Тенденция 1: Coral / Interpretation

Коафьорите разтварят цвета на Pantone за 2019 – Living Coral, в нежността на прасковените отблясъ­ци и изящността на медта. Трептящият и в същото време мек оттенък комбинира топли и хладни нюанси, младежка свежест и изтънчена одухотвореност, за да подчертае динамиката на постоянно променящата се среда. Опушено металическият оттенък по дължи­ните придава финал и зрялост на цвета. Подстригва­нето е във форма на класическо каре, а стайлингът подчертава скулите с ефектни ретро къдрици.

Тенденция 2: Nude / Brown Ombre

Студените нюанси отново са на върха на класацията в тенденциите този сезон. Визията на Inspire предлага дълбок тъмен корен, оцветен в интензивен кестен и млечен шоколад плюс прецизно преливащи дължини в платинено сиво и графит с леден оттенък.

Ефектът в тази тенденция е постигнат с авторската техника на оцветяване на Inspire – Color Design, която дава възможност за адаптация на цвета спрямо вся­ка коса. Визажистите на марката акцентират върху прецизното рисуване на воалите в предната част на лицето, запазвайки дълбочината в корена и хладната опушеност по дължините.

В микса от техники разпознаваме с лекота елементи на балеаж и омбре. Стайлингът изцяло променя визия­та в два различни социални контекста – прав сешоар за елегантно делово излъчване и секси къдрици.

Тенденция 3: Natural/ Expensive-Looking Blonde

Русите цветове никога не излизат от мода, но тази есен се завръщат, загърнати в скъпоструващо пал­то от японска коприна. Цветовете са плътни и без­компромисни, създадени в студената гама на пясъчно русо, платина, бежаво, опалово сиво и перла. Деликат­но внесената релефност в цвета с прецизна техника на оцветяване Color Design придава изискан и скъпо изглеждащ ефект. Кичурите започват на милиметри от корена, което е обратната тенденция на дълбокия корен и се налага вече няколко сезона сред цветовете. Професионалните умения никога не са били толкова важни, колкото в създава

нето на този цвят, невъз­можен за постигане в домашни условия. Точната ком­бинация между динамичността и приглушеността на оттенъка го прави перфектен за всеки тип кожа.

коса Creative Team Inspire за салони Inspire I фотограф Катрин Христова I грим Ивана Димитрова за Ivana Dimitrova Make-up

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!