fbpx

Алекс Чабът е артистичен директор на Matrix Канада и международна звезда от фризьорската сцена. Той беше специален гост и една от големите изненади по време на най-мащабното шоу за фризьори Matrix Wonderland, на 21 април.

Как започнахте да се занимавате с това, което правите днес?

Всичко започна преди 17 години – избрах да работя с Matrix, докато бях в училище и използвахме продуктите за нашите клиенти там. След това започнах работа в истински фризьорски салон, а собственичката организираше професионални артистични шоута за фризьори. Прекарах при нея 3 години, тя ми показа какво всъщност означава артистично фризьорско шоу. До този момент въобще не си представях как изглежда то. И докато бях зад кулисите, като подготвях косите и всичко необходимо за представянето, веднъж тя ме покани на сцената, за да направя стайлинг пред публика. Бях леко изплашен, това обаче беше моментът, в който магията се случи. Осъзнах, че искам да правя точно това и така нещата за мен се подредиха перфектно.

Това ли беше началото на кариерата Ви на сцена?

Така започна всичко – работех много, за да постигна това, което имам в момента. Работя с Matrix вече 15 години, като от 7 години правя международни шоута на голяма сцена. Пътувам всяка седмица. В Ню Йорк бях преди 2 седмици, в Бали и Торонто – миналата седмица, сега съм тук и след това пак заминавам. Пътуванията и шоутата са моят живот, но това е нещото, което наистина обичам и което правя с много страст. И не става въпрос само за излизане на голяма сцена, а за това, което показваш и даваш на хората, на какво ново ги учиш, за да се развиват.

Какви са тенденциите това лято?

Тенденциите са свежи летни цветове, като яркожълто и тюркоазено, преливане на цветове, наситени и видими нюанси. Те са невероятни и в момента са актуални. Ако погледнете какво се случва в социалните мрежи, ще видите, че цветовете в косите са ярки и интензивни. Трябва да уловим този момент и да използваме тази тенденция. Трендовете не са с нас завинаги – те са тук за кратко и ние трябва да им се насладим максимално, преди да е дошъл следващият.

А по отношение на стайлинга?

Актуални ще бъдат текстурираните, по-небрежни плажни вълни. Благодарение на тях младите хора ще могат да имат естествени, свежи и модерни визии. Небрежни прически, за които обаче са се погрижили професионалисти – това е ключовото. Бохошик стилът също ще бъде много актуален.

Какво Ви вдъхнови за представянето Ви на сцената на Matrix?

Най-вече бохемският стил, в който направихме единия от моделите на сцената. Имаме много красиви визии и, разбира се, цветни коси. Защото това е Matrix – забавление, много цвят и вдъхновение.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!