fbpx

Замисляли ли сте се, че косата ви изсветлява в „топъл нюанс, червено, ръждиво, жълто … и т.н.“ ?

Ако вие или някой, който познавате, се борите с това, но никога не сте се запитвали ЗАЩО косата изглежда по този начин … ние ще помогнем.

Първо, надяваме се, че ще ви накара да се почувствате по-добре да знаете, че ВСИЧКИ оцветени коси изсветляват в „топли“ нюанси. Ако имате кичур черна коса и нанесете изсветляващ продукт върху нея, това, което ще видите да се случи, са всички етапи, показани от дясната страна по-горе на снимката. Първо ще видите, че става тъмночервен. След това червено. След това червено оранжево. Наситено оранжево като пламък. Оранжево-жълто. Златисто жълто и накрая бледо жълто. Това са всички фази на „естественото изсветляване“, през който преминава косата.

Сега, като цяло, косата не може да бъде изсветлена толкова много само с едно нанасяне на продукт. Въпреки, че има различни ситуации, но в общия случай може да изсветлите косата от 3-5 тона на нанасяне… понякога малко повече, понякога малко по-малко.

Така че на теория, ако започнете от ниво 3 (много тъмно кафяво) и косата ви се изсветли 4 нива, това ще ви остави на ниво 7. Основният пигмент / при естественото изсветляване на ниво 7, както можете да видите, е доста оранжево.

Ако сте достигнали ниво 5-ца и искате да изсветлите до ниво 8, то тук има все още доста златен пигмент.

Дори ако сте с много светла коса до бледо жълто на ниво 9 … все още има топъл нюанс. Жълтото е топло. Естественото изсветляване на тоновете ВИНАГИ ви довежда до топъл нюанс.

СТРАХОТЕН е и сега какво?!

Нeутрализирането приятели. Неутрализирането е мястото, където се случва магията. Ако е формулиран правилно нюанса, пигментът избран за наутрализация е това, което ще неутрализира топлината на каквото и да е „ниво”, което е в края на всяко боядисване, ще ви остави с този разкошен шоколадово кафяв, карамелен, пепеляв, бежов или „леден“ тон, който сте търсили!!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!