fbpx

Когато се работи с екстеншъни за коса, възможностите за творчество, креативност и решаване на различни казуси, свързани с прическата на клиента, са безкрайни

Имате нужда от нова прическа? Няма проблем. Какво ще кажете за няколко кичура, но направени без никаква боя или блондор? Обмисляте го дълго време, сега е моментът да го направите. Като една от най-печелившите услуги в професионалните салони за красота, екстеншъните предоставят разнообразие от уникални възможности за клиентите, които са доходоносни и за стилистите. В този материал ще се опитаме да ви представим пълната гама от начини и методи за удължаване на косата, от които могат да се възползват вашите клиенти.

 Създаване на плътност

В дългогодишната си практика всеки стилист се е сблъсквал с различни казуси, като някои от тях са доста деликатни. Говорим най-вече за жените, които провеждат химиотерапия или страдат от хормонален косопад. В този случай подходящи са екстеншъни на стикери, които са много тънки. Само избирате подходящия цвят и добавяте обем и плътност на прическата.

С правилните обучения и придобития опит всеки стилист може да създаде една невероятна визия с екстеншъните, които са практически неоткриваеми, след като погледнем цялостната визия на клиента. За целта е необходимо стикерите да са подбрани в съответствие с цвета и дължината на естествената прическа на клиента. Във всеки салон идват клиенти, които имат изтъняване на косата в различни зони. Това е вашата възможност да коригирате тези зони и вашите клиенти да възвърнат доброто си самочувствие. Представете си въздействието върху живота на тези хора, ако повече салони предлагат подобна услуга.

Клиентите с изтънели коси обикновено прикриват оределите зони, като носят определен тип прическа или прибягват към перуки, но обикновено изпитват неудобство, че това не е тяхната собствена коса. В този случай вие като специалисти може да им предложите клип-ин система за прикрепяне на удължения с клипси. Това, което ще ви гарантира, че клипсовете са правилното решение, е да се уверите, че гъстотата на удълженията не е прекалено голяма и няма да тежи върху естествена коса на клиента. Ако удълженията са твърде дебели, след поставяне те няма да изглеждат естествено и има опасност да се получи дърпане на вече изтънялата коса и тя да започне да се къса.

Изберете клипс със силикон за екстеншъни, за да  предотвратите увреждане на тънката коса и риска от приплъзване на удълженията. Тресата трябва да е много тънка, за да бъде неоткриваема и да придаде естествена извивка на главата. Покажете на клиента къде и как да поставя удълженията и ги прелейте с естествената коса за един по-добър и натурален изглед.

 Добавяне на обем и текстура

Винаги имайте предвид естествената текстура на косата на клиента, когато използвате екстеншъни за изправяне или къдрене. За клиенти, желаещи бързо преобразяване на цвета на косата, може да използвате две нива по-светъл или по-тъмен нюанс на удълженията, за да създадете акценти или сенки. Процесът по поставяне на стикерите може да отнеме от 15 до 30 минути за задната част на главата заедно с подстригването и преливането на екстеншъните, като клиентът вижда резултатът веднага.

При възникнали въпроси вие като специалисти обяснете за поддръжката и начина на стилизиране на косата, което ще изгради една лоялност на клиента към вас. За жените с по-фина или изтъняла коса, екстеншъните са чудесен способ да имат по-обемна и плътна прическа.

 При дамите с по-деликатна коса проучете най-добрия вариант за удължаване, така че там, където се прикрепват екстеншъните, да не се причини допълнителен стрес върху косата. Повечето клиенти искат гъвкавост на удълженията и възможност да създават различни текстури. Комбинирането на удълженията с натуралната текстура на клиента ще даде най-естествените и разнообразни резултати. Прикрепете здраво удълженията, които издържат и на топлинна обработка, което е много важно, тъй като клиентът иска освен добра подстрижка да има винаги добър стайлинг на косата си. В случая, освен използването на преси или сешоар, обемът на прическата зависи и от доброто постригване на косата.

 За специални поводи

От добре подредени, повдигнати коси до хлабави сплитания изборът на подходящи удължения играе важна роля в стайлинга на клиента. На първо място специалистите препоръчват натуралната европейска коса. Някои екстеншъни от реми коса може да изглеждат като спагети и да се открояват, когато се опитате да ги прелеете с естествената коса на клиента. Или прическата може лесно да се развали, ако сте навили или накъдрили естествената коса.

Натуралната европейска коса, и по-специално нейната структура се смесва добре с косите и може да я използвате за всички видове прически, както и да я боядисвате или изсветлявате, ако искате да направите кичури. Тази коса не се нуждае от толкова много продукти, когато става въпрос за стилизиране. Благодарение на нейната структура прическата се запазва в желаната форма за по-дълго време, дори и ако косата е навита на букли.

За да прикриете връзката на удълженията с естествената коса, може да я приберете в конска опашка или кок. Удълженията на кичури са особено подходящи, защото позволяват оформяне на прическата на 360°, връзките са къси, липсва допълнително сцепление или вероятност да се скъса кичурът, което прави тяхната употреба доста популярна.

 Добавяне на цвят

Всичко е позволено, когато става въпрос за коса. Предлагането на услуга като удължаване и сгъстяване може да изведе вашия салон и естествено вашия бизнес на следващото, по-високо ниво. Повечето хора си представят по-голяма дължина, когато става въпрос за удължения. Но те имат толкова много други приложения, с които може да сътворите наистина грандиозни неща. Може да направите омбре или други екстремни цветове само с няколко стикера, като запазите целостта на косата на клиента и без да я третирате химически. Това е особено добро предимство, когато клиентите са с чувствителен скалп или имат тънка, суха или увредена коса. Чрез цветните екстеншъни вие може да направите желаната визия на вашите клиенти, без да използвате боя за коса. Процедурата е бърза и за по-малко от 30 минути с добавянето само на няколко стикера може да промените изцяло цвета на клиента.

ex_2

Със или без бретон

Удълженията за коса са изключително добро хрумване, когато искате да експериментирате с външния си вид. Бретонът дава различен изглед на лицето и цялостната визия на клиента.

 Клипс системите за удължаване предлагат готови оформени бретони от естествен косъм, които само с няколко стъпки се прикрепват към косата. Подстригвате бретона в желаната форма и дължина, като преливате с естествената коса и имате чисто нова прическа. Това е чудесен начин да експериментирате повече.

Подстригването на бретона е голям ангажимент, тъй като трудно израства отново. Няколко месеца може да изпитвате дискомфорт или да се налага да го прикрепвате с фиби, за да не ви влиза в очите. Като специалисти обяснете възможностите, които има клиентът, преди да вземе решение. Може да използвате подобни бретони на клипси във вашата работа за фотосесии, модни дефилета или снимки за корици – възможностите са неизчерпаеми.

 Добавяне на дължина

В последните години карето се запазва като модна тенденция. То може да е по-дълго, до раменете, или по-късо, на ниво на брадичката. Ако скъсят косата си, с времето клиентите искат да възвърнат предишната й дължина. Знаем, че косата расте средно с един сантиметър на месец и като се има предвид колко дълго трябва да се изчака, попадаме в една досадна ситуация.

С екстеншъните лесно и бързо може да постигнете желаната дължина. Независимо кой метод за поставяне предпочитате – на клипси, кичури, стикери или с пришиване, имате готово решение за вашите специални клиенти. Тайната в случая е да подберете правилните цветове и желаната дължина, за да ги прелеете с естествената дължина и цвят на косата на клиента.

Друга допълнителна полза от използването на удължения е, че косата е по-дебела, по-плътна и с разкошен вид, което често е трудно да се постигне само със собствената коса на клиента. Без значение как сте решили да стилизирате косата си, добавянето на екстеншъни е сигурен начин да подобрите външния си вид. Екстеншъните позволяват естествената коса отдолу да расте, без да се забелязва разликата в дължините. Те също така са един чудесен начин да добавите цвят, без да увреждате естествената коса на клиента. Те я предпазват от появата на цъфнали краища и я правят да изглежда по-млада.

 Когато става дума за избора на подходящи удължения за вашия клиент, консултацията е много важна. Желаната дължина, плътност, цялостен вид и начин на живот на клиента ще определят вида и размера на екстеншъните, които ще използвате.

Някои клиенти може да пожелаят удължаване за по-кратко време, а други да искат удължения за постоянно, което също определя метода на поставяне. Някои жени търсят допълнителен обем, ако имат тънка или фина коса, а други – повече дължина и моментална промяна на визията. Информирайте вашите клиенти за възможностите, които имат, както и какви реални резултати се постигат с удълженията. Естествената коса ще определи дължината на удълженията, които ще бъдат най-подходящи за постигането на натурална визия.

 След като поставите удълженията и направите стайлинг на косата, дайте точни напътствия на вашите клиенти как да поддържат косата си и какви продукти да използват у дома. Не забравяйте да дадете конкретни насоки за редовното разресване на косата, както и за нуждата от посещаването на специализирани салони за правилна поддръжка на удълженията. Добрата грижа за тях предопределя трайността им и добрата визия на клиента.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!