fbpx

През ноември станахме свидетели на официалното лансиране на Balmain Color Couture. Каспър Хемшърк, който е посланик на марката, пристигна в България, за да покаже новата, изключително луксозна серия боя за коса. Какво още ни разказа разберете сега в специалното му интервю за Coiffure Beauty.

coiffure beauty casper balmainПри последната Ви визита в България Вие бяхте посланик на Joico Hair Care. Какво Ви накара да се присъедините към екипа на Balmain?

Аз и екипът на марката дълго време имахме интерес един към друг. Историята започна преди близо 5 години. Тогава за първи път се срещнах с директорите на марката. Те обаче все още нямаха професионална боя за коса, което пък е моят голям опит през годините. След 3 години ние се срещнахме отново и те ме поканиха да работя за тях на свободна практика, но аз исках да ме наемат на пълен работен ден. И така до 2018 г., когато на изложението Cosmoprof в Болоня видях, че Balmain също са представени с изложбен щанд видяхме се и, къде на шега, предложих да започна работа в компанията, а те взеха, че приеха. Така всичко се случи много лесно и бързо.

 А обмисляли ли сте варианта да направите собствена компания?

Не, сега след като работя с Balmain, нямам такива планове. Това е малка компания, но с много известно име, която предлага наистина луксозни продукти. Визирам специално частта, която се занимава с професионалните продукти за коса. Нейни собственици са едно готино семейство, което ме приема за част от себе си. Благодарение на новите продукти аз мога да развихря своето въображение и да приложа знанията, които имам в колористиката. Буквално мога да работя без ограничения.

 Каква е разликата между Balmain и Joico?

В основата при Balmain стои модата. Тази марка е позната в модните среди и това, което искаме да постигнем с продуктите, е висококачествена и модерна визия. При Joico по-скоро се решават проблеми на косата, докато при Balmain имаме същите решения, но с много повече луксозно изживяване.

Купи новия брой на COIFFURE BEAUTY

 Balmain е синоним на премиум грижа. Кои са основни съставки в боята за коса?

Нашата цел е боята да запазва блясъка на косата и да има дълготраен цвят. Затова като основни съставки сме включили копринен протеин и арганов еликсир, които може да откриете и в останалите продукти за грижа за коса на Balmain. На този етап решихме да работим с ниско съдържание на амоняк – под 2%.

 Какви са предимствата на боята за коса на Balmain?coiffure beauty casper balmain 3

Тя има синьо-виолетова основа, с която постигаме много натурален вид след боядисване. Това искат и клиентите – естествено изглеждащи студени тонове без зеленикави или червеникави оттенъци. Друго основно предимство е, че използваме микропигменти с отложено време на въздействие. Ниското съдържание на амоняк отваря по-малко косъма. Микропигментите са малки, навлизат в косъма и достигат кортекса. Там те се развиват и така цветът на косата остава за по-дълго време. Ако пигментите се развият на повърхността, те няма да могат да навлязат в косъма и няма да се получи добро оцветяване. Затова в основата на боята се крие освен нова технология за микропигменти и ниско съдържание на амоняк, така и натурални съставки, които да подхранят косъма.

Какви цветове търси жената Balmain?

Тя се насочва към доста от т.нар. фентъзи цветове. Клиентките предпочитат и много русите цветове, но без жълти оттенъци. Ние имаме 5 суперизсветляващи продукта, с които постигаме повдигане на цвета между 4 и 5 тона с една апликация, с които може да постигнем много хубави студени руси цветове, като в същото време неутрализираме топлите подтонове. Малко преди да дойда в България бях в Мексико за лансирането на Balmain и, както знаете, там имат тъмни и плътни коси. Имах възможността да работя с модел, с когото постигнахме естествено студен рус цвят. Наистина се впечатлих от представянето на боята, като се има предвид, че работих на много тъмна основа и въпреки това постигнах страхотни резултати. Знаете, че други марки професионални продукти разработват специални линии продукти за латиноамериканския пазар. Аз бях изумен от това, което постигнах с Balmain дори на толкова плътна и тъмна коса.

ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ за COIFFURE BEAUTY

 Освен новата боя за коса, какво друго да очакваме от марката тази зима?

Имаме специална линия от цветове – Balmain Color Couture, които може да смесваме и да направим всеки желан от нас цвят. Те не са произведени в отделна тубичка, защото може да смесиш основните цветове и да получиш това, което искаш. Тази зима Balmain лансира нови цветове и, разбира се, има още доста вълнуващи идеи, които разработваме в момента и са голяма тайна. Следете ни и ще разберете какви изненади сме ви подготвили за 2019 г. Добрата новина е, че през март ще представим изсветляващи и обезцветяващи продукти. Единият ще е Clay Lightener, подходящ за техники като балеаж, и изсветляваща пудра, която се използва при традиционно изсветляване на натурална коса до 9+ нива.

 coiffure beauty casper balmain 2Какви са новите тенденции в косите?

Това, което забелязвам този сезон, е флуидността на половете, особено при младото поколение. Всичко се движи някъде по средата. В новите колекции за подстригване един класическия мъжки помпадур например стои доста различно на жена. Дамите този сезон носят доста по-момчешки визии. В новата колекция Tomboy виждаме класически мъжки визии, но със силен акцент в предната част на главата, дефиниран път и плавно градуиране в задната част. При цветовете забелязваме изключително светлоруси нюанси, почти прозрачни. Те се доближават до тена на кожата. Имат един бежов оттенък, който ги прави много натурални.

 Пътуваш много по целия свят. Виждаш ли разлики в прическите на хората?

Повече от всякога сме свързани чрез Интернет и социалните медии, може да видим всичко навсякъде. Благодарение на моята работа имам възможност да посетя много места, но накрая всяка жена иска едно и също – да се харесва, да има красива и мека на допир коса. Разбира се, има различия в отделните райони, но те са доста ограничени. Мога да дам за пример две съседни държави – Мексико и САЩ. Мексиканките искат по-наситени цветове, докато американките държат на полупрозрачните, но пък жизнени цветове.

 Какво ще препоръчаш на дамите за предстоящите новогодишни партита?

Ние в Balmain имаме колекция от коси, с които може да постигнете моментално преобразяване. Разполагаме и с колекция от аксесоари, които перфектно могат да допълнят празничната визия. Всичко зависи от това, какво иска да постигне клиентката – моментално удължаване на коса, страхотна дълга опашка или красив наситен цвят, допълнен от бляскава диадема. За празниците всичко е възможно! Мечтайте!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!