fbpx

Заедно с мокрия ефект върху косата, романтичните плитки и обемните прически, на мода днес са и различните видове ярко оцветени небрежни къдрици.

Те ни заливат като топли морски вълни, върху които се отразяват цветовете на дъгата. Според специалисти къдриците са универсални, подходящи са за почти всеки вид лице и подчертават женствеността му. Те омекотяват и отличават чертите, и разбира се, са много секси. Затова всеки може да се престраши и да се впише поне за малко в една от основните тенденции за този сезон, а защо не и за по-дълго време.

Плоски къдрици

Те се постигат с преса и можем да ги видим на главата на американския модел и ТВ водеща Кендъл Дженър. Предимството при тях е, че не са нито много големи, нито супероформени, което обикновено създава ефект на тежка и изкуствена коса. Те са и по-различни от т.нар. плажни вълни. За да си направите плоски къдрици, издърпайте косата нагоре и постепенно къдрете части от кичура, като на места го защипвате с преса.

S-образни къдрици

Това са небрежен тип къдрици, които могат да са по-ситни или по-едри в зависимост от личните предпочитания. При тях част от кичура се прави в S-образна форма, която се защипва с нагорещената преса. Получават се естествено изглеждащи леки къдрици, които може да фиксирате със стилизиращ продукт. Дори не е необходимо да къдрите цялата коса, за да постигнете раздвижен ефект, достатъчно е да оформите само долната й част.

Плажни вълни

Това е хитът на сезона – леки, небрежни, средни по големина, плавни къдрици, които нямат нищо общо със силно изразените букли, които срещахме доскоро. Като цяло този сезон предимство имат по-естествените форми. На мода са по-разбърканите или леки варианти на къдравата коса. Един от начините да си направите прическа тип плажни вълни е да сплетете косата си и да минете с преса няколко пъти през плитката. Разбира се, специалистите напомнят, че преди всяка подобна процедура, трябва да използвате защитни спрейове.

Големи небрежни къдрици

Те също не трябва да са суперизразени, а по-скоро небрежни и естествено падащи. Постигат се с помощта на ролки или маша. Подготовката и в двата случая е една и съща – измиване, нанасяне на мус за коса и термозащитен спрей и изсушаване със сешоар. После сложете големи ролки върху по-големи кичури, а след около 2 часа доизсушете косата и я пуснете.

Лекото разресване с пръсти ще придаде необходимата небрежна визия. Задължително фиксирайте прическата за по-дълготраен ефект. В случай че използвате маша, не бива да я задържате продължително върху кичура, за да не се накъдри твърде много.

Спираловидни къдрици

Е, те винаги са били сладки и привлекателни. Днес също са на мода, а дамите с права коса, които все пак желаят спираловидни къдрици, могат да се възползват от една вече утвърдена професионална практика студеното къдрене. Тъй като то е по-инванзивна процедура, има някои особености, с които да се съобразите преди да предприемете тази крачка.

Сухата коса по принцип следва да се третира по-рядко – веднъж в годината, а мазната – два пъти. Ако този вариант ви се струва твърде много, винаги можете да ползвате маша или ролки за постигане на желания ефект.

Едри или средни къдрици от средата надолу

Един много удобен, приятен и модерен вариант за добра визия е прическата, която включва едри или средни къдрици от средата надолу, като горната част на главата е с права, добре стилизирана коса. Тази визия е подходяща както за ежедневен, така и за по-официален случай, дори за сватбена прическа.

Магията на дифузера

Дифузерът е чудесен инструмент за постигане на желания небрежен ефект при къдренето, освен това щади косата от прекаленото й излагане на топлина. Подготовката включва измиване и нанасяне на спрей-гел или крем за къдрици, които фиксират косата по един лек и естествен начин. След това повдигате част от косата и я задържате със се­шоара в горната част на главата за известно време. Така правите цялата коса и завършвате с фиксиращ спрей.

Цветовете

Това не е първият сезон, в който ярките цветове са на фокус, но определено днес те са доста популярни, което ги прави приемлив избор дори за по-плахите дами. Галактическото синьо и лилаво са хит, като най-добре седят на кичури, а не върху цялата коса. Розовото златно, или още т.нар. ягодово русо се премести от дрехите и аксесоарите върху косата.

Омбре техниката е друг добър подход, който добре вмества лудите цветове в прическата. Обикновено горната част на косата е светла, а по кра­ищата фризьорите експериментират с различни цветове на дъгата или техен меланж. Яркорозово, яркосиньо, дори зелено са само част от вариантите. А лятото е идеалният сезон за по-весела и небрежна визия. Разбира се, за по-плахите се предлагат и варианти в пастелни цветове – бледи нюанси на розово, синьо, жълто, които също да внесат живинка в косата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!