fbpx

Всяка година през месец май настава истински фурор покрай абитуриентските балове. Еуфория и приповдигнато настроение витаят не само във въздуха, но и във фризьорските салони. Множество млади дами и господа избират и се подготвят за празничния ден. Ето какво е нужно, за да имате уникална визия за бала.

Избор и подготовка

В днешно време има изобилие от прически, цветове и текстури. Правилният избор на прическа трябва да се съобрази с няколко фактора:

  • Коса – състояние и дължина;
  • Визия – фигура, ръст, телосложение;
  • Тоалет – рокля, костюм, нестандартно облекло.

Всяка млада дама иска да бъде принцесата на бала. Да, това е възможно, но напоследък забелязваме, че на преден план излиза индивидуалността. Разбира се, изборът от модели на рокли е огромен: с голи рамене, асиметрия с един ръкав или презрамка през едното рамо. Материите варират, като преобладават много блясък, пайети, тюл, шифон и дантела. Не са изключение и моделите тип елегантен гащеризон с гол гръб и дантелени елементи.

След като сте подбрали тоалета, който прекрасно да пасва на вашата фигура, пристъпвате към избора на прическа. Препоръчваме ви да направите консултация с фризьор. Разбира се, безкрайно многото предложения в Instagram ще са преобладаващи в избора и лутането между една или друга визия ще е огромно. Но професионалното мнение е добре да бъде поставено на пиедестал. Именно фризьорът може да ви даде правилна насока кое би било най-подходящо за вас, съчетано успешно с тоалета и състоянието на вашата коса.

Фризьорът и неговите магични ръце и умения ще ви насочат към определена прическа. Важно е да направите проба, за да видите как ще ви стои и как ще се възприемете с нея. Може да експериментирате с различни цветове и дължини на косата.

Тук е моментът след определяне на прическата да се съобразите и със състоянието на вашата коса. При слаба или чупеща се коса е добре да пробвате няколко възстановителни терапии за повече блясък и еластичност. Ако ще правите корекция на цвета, фин балеаж или коренна промяна, желателно е това да стане поне 2 седмици преди събитието. В деня на бала оставете само финалното оформяне на косата.

За къси коси

Разбира се, изборът при късите коси никак не е ограничен и разнообразие не липсва. Прически с много изтънена коса в задната част и дори ефектна цветна татуировка от коса са част от свежите попълнения в стила за дамите. Косата отгоре е оставена по-дълга, като може да бъде изцяло разрошена или прибрана в няколко ефектни сплитания.

За средна дължина

Тук вече разнообразието е в широк диапазон. От късо каре до удължен боб – опциите са невероятно много. И тази година няма да избягаме от ретро визиите и ще виждаме все повече лонг боб, леко начупен с преса, или суперефектни ретро къдрици. Може да разкрасите прическата с по-голям аксесоар с камъни като шноли, фуркети с камъчета и тиари. Нека не забравяме, че по-късите бобове умело могат да бъдат превърнати в елегантни малки кокове, които стоят небрежно и естествено и са един от предпочитаните избори за прическа.

За дълги коси

Ето, това е раят за избор на визия. Тук вариантите са безброй, но нека обърнем внимание на топ тенденциите за сезона.

Ретро вълни

Особено подходящи и ефектни, те са подходящи за много дълги и плътни коси. Като ги съчетаете с шноли и тоалета, ще имате изключително зашеметяващ стил.

Кокове

Вдигнати, леки и небрежни – изборът е голям. Нека обаче забравим за онези супертежки прически. Младите дами залагат на нещо по-естествено особено ако имат разкошни дълги коси. Асиметрични кокове в тилната област с прибрана напълно или само частично коса придават нежно момичешко излъчване. Кичури, спуснати около лицето, позволяват на романтизма да ни завладее.

Богатсво от плитки

Днес има такова голямо разнообразие, че няма начин да повторите две еднакви сплитания в една прическа. Самостоятелно или приплетени в елегантни кокове, плитките са доминиращи елементи и този сезон. Официални визии с множество орнаменти от коса, като мрежа от възелчета или релеф от естествена коса, разкриващи пищната й дължина, ще са една от основните тенденции при прическите.

На помощ идват удълженията

Екстеншъните влизат моментално в употреба при желан допълнителен обем, дължина или цвят. Ако искате да направите сериозно удължаване на косата, добре е предварително да изберете метода с вашия фризьор. Ако е необходимо да се прави допълнително оцветяване на удълженията, то това трябва да стане много преди деня на бала. Нека не забравяме, че благодарение на екстеншъните може да разнообразите прическата с цвят лесно и бързо, без да третирате собствената си коса. С бретон или опашка – вариантите за бална визия са много благодарение на удълженията за коса.

Цвят

Този сезон ще се радвате на много свежи, светлоруси, бледорозови или коралови нюанси. Може да заложите на страхотни балеажи от естествен корен в кестеняво или лешник до прекрасно топлорусо. Няма да са изключения и наситените нюанси на мед и карамел. Косата ще е с естествен блясък, подчертаващ здравината й, без нацъфтели връхчета или накъсани краища. Експерименти с ярки екстремни цветове няма да са изненада. Оранжево, люляк и тюркоаз може да видите в свежо съчетание с тъмнорусо или светлокестеняво.

Аксесоари

Добре дошли в магическата стая на вълшебствата! Този сезон в косите ще има повече елементи от когато и да било. Перли, скъпоценни камъчета и ресни от синджири ще са сред основните аксесоари в косите. Плитки с прекрасно съчетани шноли от метал придават класа и изисканост на прическата. Панделки, внасящи този търсен ретро елемент, се предлагат във всякакви форми и дължини. Заложете на блясъка, това е вашият звезден миг!

Специално за мъжете

След като поговорихме доста за момичетата, нека обърнем внимание и на младите господа. Независимо дали ще изберете строго официален костюм, фрак или спортно елегантен тоалет, прическата трябва да е класическа. Заложете на фейд ефект, който дава усещане за подреденост, прецизност и перфектно изпълнение.

Търсени са и класическите помпадури, леко удължени в горната част на главата. Те могат да бъдат оформени в ретро стил ала Елвис или по-пригладени назад и фиксирани с гел или вакса. Обилно ще се лее брилянтин, но, моля, не прекалявайте!

Друга стилна визия за господата е дискънект с подчертан път. Разбира се, авангардните плитки или небрежност в косата няма да отсъстват. По-смелите от тях могат да заложат на нестандартните татуси за коса с различни плетеници, авангардни цветове и стилизиране.

Господата, предпочитащи по-дългите коси, могат да изпробват перфектно изправена коса или познатия на всички бън. И за тях важи правилото за посещение при фризьора поне седмица преди събитието за подстрижка и обиране на врат. В деня на бала оставете финалното стилизиране на професионалист.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!