fbpx

Ако искате да имате красиви и здрави ръце, не бива да забравяте грижите за тях. Напуканата кожа не е много красива гледка.

Меко докосванеВлияние на сезоните

Ръцете са непрекъснато подложени на най-лоши влияния. Достатъчно е да си спомним всичко, което правим с тях през деня, за да разберем колко много те се нуждаят от специални грижи. През зимата кожата на ръцете изсъхва и се напуква от студа. Затова се препоръчва ползването на балсам винаги когато я усетите опъната и суха. Той ще я подхрани, заглади и отпусне. Балсамите за ръце са разработени така, че незабавно да попият в кожата и да й набавят необходимата влага и изгубените ценни съставки. Що се отнася до ноктите, определено лятото е сезонът, когато им обръщаме повече внимание. Истината обаче е, че за тях трябва да полагаме грижи целогодишно.

Кака да се грижим за кожата на ръцете през зимата?

Кожата на ръцете е изключително уязвима през студеното време, защото често е изложена на неблагоприятното атмосферно влияние и ниски температури. Препоръчва се целогодишно ползване на балсам за ръце и ароматни масла за нокти и кожички. Разбира се, прилагат се най-различни апаратури и процедури за кожата на ръцете, тъй като тя се нуждае от много повече грижа, отколкото тази на останалите части на тялото ни. В един добър салон задължително се препоръчват парафинови терапии, различни видове пилинги и масажи.

Грижа за ръце и нокти вкъщи

Желателно е, когато извършвате домакинска работа и особено когато ползвате силни почистващи препарати, да слагате домакински гумени ръкавици. След като измиете ръцете си, непременно ги намазвайте с крем, като едновременно им правите лек масаж, особено около пръстите. За да имате здрави и красиви нокти, трябва да се храните здравословно и да не се лишавате от дневната доза витамини – освен за ноктите, те спомагат и за сияния вид на кожата. След като постигнете вътрешна хармония, идва ред и за грижата отвън. Цялостната процедура за направата на маникюр започва с хидратиране кожата на ръцете. Най-лесният и разпространен начин в домашни условия е потапянето на ръцете в топла сапунена вода за около 10 минути, последвано от втриване на хидратиращ балсам за ръце върху още влажната кожа, докато попие. Продължава се с избутване на вече омекналите от предварителната подготовка кожички с помощта на гел за кожички и подходящия за целта инструмент. По-уместен вариант е избутването им навътре в самото легло, вместо тяхното изрязване.

В цифри

•  Средно 2 пъти месечно трябва да се прави обгрижване на ръцете в салон;
•  Между 30 и 40 минути отнема една стандартна процедура;
•  Процентът на мъжете, които си правят маникюр, нараства;
•  30 години е средната възраст на клиентките, които се възползват от услугата.

Красиви ръце в три продукта

•  Пилинг-маска;
•  Балсам за ръце;
•  Масло за нокти.

текст Катя Арсенова, Таня Якова

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!