fbpx

Мъжките прически – класически стил с нов гръндж прочит

Смяната на един сезон с друг неминуемо води след себе си промяна на целия лайфстайл и външен вид на човека. Днес ще си поговорим за тенденциите в мъжките прически не само за есенно–зимния сезон, а за развитието на мъжкия стил като цяло.

 coiffure beauty nevena zhelevaВ средата на октомври бяхме на гости на един абсолютен професионалист и новатор – Невена Желева от екипа на американския бранд American Crew. За наша чест и удоволствие тя сподели някои от идеите и визиите, които ще срещаме в мъжката визия този сезон.

 Преди няколко десетилетия дългите коси при мъжете бяха нещо прието и търсено, но преди няколко години те бяха изместени от коси на ниво почти 1-ви номер със силно изразено преливане. Като пример Невена посочва колаборацията между American Crew и Harley Davidson.

Типично в американски стил свободният дух и мъжката сила е възродена в една много интересна колекция между American Crew и известния производител на мотори. В основата са косите в небрежен стил с повече дължина, които символизират свобода – свобода при носене, без да остават подвластни на определена стилизация и продукти. Ефектно съчетани с плътни и оформени бради, рокерският дух и атмосфера са съвсем на мястото си.

coiffure beauty american crew Iconic-1Вече 25 години след създаването на марката нейният основател Дейвид Ракулия запазва посланието и идеята за оригиналния мъж. Точно този преход и завръщане към ретровизиите, но с нов модерен прочит, прави екипа на американския бранд. Колекция Iconic, която Невена ни представи на живо, е вдъхновена от 90-те години и грънч модата, които днес са леко модернизирани.

Визирайки мъжките прически от преди няколко години, където основен властелин беше „помпадурът”, силно стилизиран и фиксиран, днес той отстъпва своята позиция на също толкова впечатляващата, но не толкова силно фиксирана визия с повече текстура и структура на косата.

Това е един модифициран „помпадур”, леко удължен, където косата може да се носи с перчем нагоре или пригладен леко назад. Като цяло идеята е косата да се запази малко по-дълга. Погледната отвътре, подстрижката има не само идеална външна форма, а и силна текстура, с допълнителни вторични форми, които да оформят скулптурата на прическата. В случая се работи основно с бръснач и с техника машинка върху гребен или свободна ръка.

 Все още ясно изразеното преливане се запазва като тенденция, но вече то е много по-високо и линията към предната част на главата не е равна както до сега, а леко скосена напред.

coiffure beauty american crew Iconic 3Тази година безспорен хит сред младежите ще е така нареченият crop, който може да е разчупен с интересно стилизиране на бретона. Косата е по-дълга в горната част, подстригана напред и с изразено преливане в долната част на главата. Добър ефект се постига, ако косата в горната част е хаотично стилизирана, все едно е минала буря, което още повече подчертава индивидуалността на мъжа. Тук може да се постигне идеално стилизиране, като се направят акценти в бретона.

 За господата, които са традиционалисти и държат на повече коса в прическата, е последната визия от колекция Iconic. Леко небрежна и сресана назад, косата е оставена с повече плътност и дължина както в задната част на главата, така и отгоре.

Тук стил във визията може да внесете, ако косата в горната част на главата е изсушена назад с четка, което придава повече въздушност. Допълнителна идея е да използвате продукт с мокър ефект, който ще дефинира отделните кичури.

 Разбира се, никога не трябва да се увличате твърде много по една или друга тенденция. Преди всичко фризьорите трябва да консултират клиентите си кое е най-добро и подходящо за тях. Визии със силно изразен ефект на преливане не са подходящи за клиенти с тънки и фини коси, тъй като те не дават възможност за добро оформяне в короната на главата.

Често клиентите имат неравности по скалпа или малки папиломи, които, ако оголим врата, ще лъснат на бял свят и допълнително ще предизвикат дискомфорт. Сега е моментът да предложите нови подстрижки, които хем ще са модерни, хем ще са съобразени с индивидуалността.

 coiffure beauty american crew Iconic 2Тъй като има доста клиенти с бради, правило е никога да не отделяте внимание само на косата. Ако вашият клиент носи брада, тя също трябва да бъде оформена и стилизирана като част от цялата външност. Едно посещение на мъжете в салона е подходящ момент да се обърне внимание на грижата за тяхната коса и скалп. Това е и основна част при консултацията.

Вие сте професионалистът, който трябва да предложи правилния продукт на своите клиенти. Често те дори не знаят за съществуващ проблем, особено на скалпа или кожата на брадата си. Точната диагностика ще бъде от полза както за клиента, така и за самите вас.

 Не забравяйте, че ваше задължение е да покажете как се оформя и дефинира една прическа. Мъжете са клиенти, които се доверяват на своите фризьори и бръснари. Няколко малки трика и правилният оформящ продукт могат да свършат чудеса. Когато правите стайлинг и финални щрихи на прическата, поставете продукта, с който работите, в ръцете на клиента. Нека той сам да се докосне до консистенцията, да усети аромата. Това е по-силно и запомнящо се преживяване, което неминуемо ще доведе до положителни резултати.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!