fbpx

Вашата красива коса преживя­ва какви ли не метаморфози. През повечето време я решете, сушите и стилизирате повече отколко­то тя може да понесе. След това идва ред на честото измиване и боядисване. Лека-полека тя губи своя­та виталност, еластичност и красив блясък.

Всички знаете максимата, че за да бъде хубава една коса, тя трябва да е здрава. Чудесно, но тя често е мираж. И попадате някак в омагьосан кръг – идва поредното боядисване, цветът лесно се от­мива, защото косата е пореста от многото третирания.

Ще ви дадем няколко идеи за това, как да запазите цвета на косата си за по-дълго вре­ме. Наш консултант е Георги Николов – експерт в оцве­тяването и техник на Keune Haircosmetics.

Дамите в днешно време пола­гат много грижи, за да полу­чат така желания перфектен цвят на косата, който, ако не се поддържа правилно, избледнява много бързо. Затова най-важното е да по­стигнете коса, която може да държи цвета най-дълго. Това може да се постигне по няколко начина.

Не мийте косата си с прекалено топла вода

Топлата вода е дехидратиращ агент, който не само изсушава кожата, но и може да намали живота на цвета на косата. По-високата темпера­тура на водата отваря кутикула­та на косъма, освобождавайки цен­ния цвят и влагата в косъма. Затова е желателно дължините да се изплакват с по-хладка вода.

Не прекалявайте с топлинните уреди

През първата седмица след боядисването трябва да избягвате употребата на твърде нагрети уреди. Го­рещата струя на сешоара или пресата ускоряват про­цеса на избледняване на цвета.

Избягвайте да миете косата си ежедневно

Ако имате проблем с омазняването на косата си, из­ползвайте сух шампоан, защото, когато се миете по-малко, цветът трае по-дълго. След боядисване не мийте косата си от 24 до 48 часа, като е добре да изберете нежен шампоан без сулфати.

Използвайте продукт за термозащита

Това ще предпази косата ви от изгаряне заради стили­зиращите инструменти. Термичните защитни сред ства ще ви помогнат да намалите избледняването на цвета и да запазите косата в добро състояние.

Помислете за смяна на любимите си продукти

Много продукти за измиване на косата съдържат соли, сулфати и детергенти. Ето защо те са евтини, но съставките обезцветяват косата. Вместо това потърсете продукти, които не съдържат сулфати и алкохол. Те имат същите почистващи свойства и ще помогнат на косата ви да задържи цвета си за по-дъл­го време. Не забравяйте при измиването на косата да се съсредоточите върху почистване на корените, а не върху средата и краищата, тъй като това ще отнеме от цвета ви с течение на времето.

Предпазвайте косата си при ходене на басейн или плаж.

Защитете косата си от слънце и хлор. Използвайте протектор за коса със SPF фактор, когато сте на слънце, басейн и море, за да предпазите цвета на коса­та си от избледняване.

Когато имате страхотен цвят, ви се иска да го пока­жете в зашеметяваща визия. Ето и някои от приче­ските, които ще владеят този есенно-зимен сезон.

Вечното етажирано каре

Тук се усеща влиянието на модата от 70-те години. Тъпият наклон подхожда на всички форми на лицето, дължината му може да варира, за да омекоти чертите на лицето. А етажирането може да помогне за сгъс­тяване на тънката коса и олекотяване на гъстата коса в зависимост от начина, по който е постигнато.

Гланцирана коса

Супергладка и блестяща като стъкло коса е една от тенденциите в Instagram за края на тази година. Така че заложете на много блясък, който може да постиг­нете с подходяща терапия при вашия фризьор.

Път по средата

Разделената на път коса е толкова стилна. Тя добре се вписва в тенденциите за завръщане на модата на 70-те години. Централната част на косата е пригладена, а останалата част е обемна.

Очарованието на ниската опашка

Тайната на суперелегантната ниска опашка е да се скрие ластикът на косата с усукване на кичур. Визия­та подчертава елегантността на дамите, като раз­крива напълно лицата им. Подходяща е за делови анга­жименти или стилна вечеря.

Висока конска опашка

Ако се предполага, че ниската конска опашка прида­ва елегантност, то високият й вариант изглежда по-детски, дързък и небрежен.

Разресани къдрици с ефект на разплетена плитка

Това е тенденцията на тези дами, които обичат обем­на коса. Заложете на много ситни къдрици. Независимо дали са естествени или навити с много тънка маша, обемната коса с къдрици е сред актуалните тенденции за есента на тази година.

Георги Николов – експерт в оцветяването и техник на Keune Haircosmetics

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!