fbpx

Независимо дали дамите залагат на дързък платитенорус цвят, желаят освежаване на сивите кичури с подмладяваща цел или предпочитат друга визия, цветът се превръща в интегрална част от тяхната индивидуалност и те полагат всички необходими усилия, за да го поддържат сияещ, наситен и обаятелен.

Тук на помощ идват ампулите, които съхраняват дълготрайността на цвета, както и новият хит във фризьорските салони – текстуриращи капки, които позволяват работа с цветове, без те да се смесват.

coiffure beauty ampuli za zapazwane na cveta 2

Запазване на цвета

Общото между различните видове ампули за коса е, че те имат мощно стимулиращо действие, ускоряват процесите на клетъчен обмен и укрепват корените. Какъвто и да е техният състав, те решават идентична задача – да наситят косъма с потребните му елементи (йод, калий, магнезий, калций, цинк, фосфор и т.н.), без които не може да се осъществи нормалното функциониране на жизненоважните системи в тялото, отговарящи за състоянието на кожата и косата.

Наборът от активни съставки в ампулите за коса е огромен, но има някои, които присъстват в почти цялата козметика за коса. Аминокиселини, витаминни комплекси, растителни и маслени екстракти, пантенол – те оказват общоукрепващо и подхранващо въздействие и имат благодатен ефект върху здравето на косъма. Д-пантенолът е провитамин, който прониква дълбоко в скалпа и стимулира образуването на пигменти. Сред активните съставки във формулите често присъства и женшен – екстрактът от този китайски корен съдържа специфични гликосиди, витамини от група В, витамин C и аминокиселини.

Женшенът подобрява еластичността на косата и стимулира регенерацията й, придава й сила и обем, като изглажда косъма и го обагря с блясък. Миноксидилът отваря калиевите канали, благодарение на което йоните на калия постъпват в космения фоликул и стимулират местните биохимични реакции. Това води до подобрено кръвоснабдяване и удължен стадий на активен растеж на косъма.

Биостимулатор с уникален състав е и плацентата. Тя подхранва и укрепва косъма отвътре, като нормализира неговата структура. Регулира мастната секреция, отстранява пърхота и повишеното омазняване на кожата.

Всички тези съставки са заложени във формулите на ампули, предназначени както за лечение на косопад, така и за регенериране на косата след боядисване. Боядисаната коса се нуждае от специални грижи, за да подобри своя блясък. Новите ампули за запазване на дълготрайността на цвета постигат това, като създават на повърхността на косъма невидим водоотблъскващ филм за защита на цветовия пигмент и укрепват структурата на косъма отвътре, като по този начин осигуряват интензивно запечатване на цвета след боядисване. Ампулите снабдяват косъма с необходимите му ценни съставки като витамини и минерали, без да омазняват скалпа на главата.

Формулите спомагат косата да е хидратирана и подхранена, като същевременно запазват цвета интензивен и наситен, удължавайки трайността му във времето. Те изглаждат неравностите по повърхността на косъма и запечатват фоликулата, като по този начин забавят избледняването на косъма и отмиването на цвета при нанасяне на шампоан.

Неслучайно много от формулите са вдъхновени от природата и съставките им са на растителна основа, като в съдържанието им не присъстват сулфати, парабени, парафини, минерални масла, алергени, което осигурява напълно естествена грижа и пълноценно регенериране на косата.

 coiffure beauty ampuli za zapazwane na cveta1Професионално нанасяне на ампулите

Най-добре е да се доверите на фризьорските салони, които разполагат с апаратура за повишено усвояване на ампулите. Ампулите за запазване на цвета се слагат в самата боя за коса и впоследствие се поддържат с шампоан за боядисана коса с по-ниско pH (до 5.5).

Новият помощник на бързите кичури

Напоследък един продукт си проправя път като незаменим в много фризьорски салони. Това са така наречените текстуриращи капки. Благодарение на тях боядисването и изсветляването на косата се превръщат в истинско изкуство. Те придават плътност на смесите на всички алкални продукти и позволяват изключителна прецизност при нанасяне на цветовете, без те да се смесват и без да се ползва фолио. Приносът им в колористиката е, че процесът се ускорява, а разходът на време и материали намалява.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!