fbpx

 Ботанически рецепти е кодовото име на новата серия от продукти и терапия на френската профе­сионална марка Dr Renaud. Продуктите са с чисти формули и натурален състав от 89% до 100%. Те съ­четават внимателно подбрани съставки с подмла­дяващо действие. Съдържат трилогия от натурални комплекси: патентован невро-фитокислороден ком­плекс на Dr Renaud, растителни стволови клетки и ко­зметичен комплекс. Терапията е целенасочена и интен­зивна. Едновременно с решаването на определен проблем на кожата, забавя и признаците на стареене. Подходяща е за взискателна кожа с обострени проблеми, която се нуждае от най-доброто от природата и от най-добрите умения на козметика. Може да послужи като терапия за спешна помощ, когато кожата е с обострен проблем, или в идеалния случай като терапевтичен курс от четири процедури за един месец.

Стъпка по стъпка

 1. Встъпителен релаксиращ масаж на Dr Renaud – 3 минути. Релаксира и предразполага клиента за козметичната процедура.
 2. Почистване и демакиаж – 5 минути. Гримът се отстранява с Двуфазен лосион за по­чистване на очен грим с лайка. Подходящо за ко­жата почистващо мляко (с лайка, малина, роза или бяла черница) се нанася на цялото лице и шия и се емулгира с кръгови движения. След това кожата се почиства с вода, тонизира се с подходящ лосион (с лайка, малина, роза или бяла черница) и се подсушава.
 3. Ексфолиация – 8 минути. С помощта на четка се нанася Интензи­вен ботанически ексфолиант на цялото лице и шия, като се избягва околоочният контур. Скрабът е едновременно ензимен (с капсулирани ензими от папая) и меха­нически (с листенца от цвят на жасмин и семена от мак). Съдържа и екстракт от центела азиатика и масло от гроздови сем­ки, които успокояват и възстановяват кожа­та. Оставя се да въздейства около 5 минути, втечнява се и след това нежно се масажира за около 2 минути. Кожата се почиства с вода, тонизира се и се подсушава. При по-плътна кожа, за да се увеличи тонизиращото и механичното действие, ръцете се навлажняват леко с вода и кожата се масажира с кръ­гови движения за още 2 минути. След това кожата се почиства с вода, тонизира се и се подсушава.
 4. Нанасяне на стволови клетки – 2 минути. Избраната ампула със стволови клетки се раз­клаща, след което половината от съдържание­то се изсипва в купичка и се нанася на цялото лице и деколте с помощта на четка. Околооч­ният контур се избягва. За дехидратирана и суха кожа се ползват Стволови клетки от мак за хидратация. За повехнал тен, бръчки и отпускане се ползват Стволови клетки от жасмин за подмладяване, а за чувст­вителна кожа се нанасят Стволови клетки от центела азиатика за успо­кояване.
 5. Масаж на лицето – 15 минути. Нанася се Интензивен ботанически масажен крем на цялото лице и шия и се прилага подходящ за кожата масажен метод на Dr Renaud: Хармонизиращ точков масаж, Изглаждащ масаж, Ботокс масаж или Лифтинг масаж. Накрая кожа­та се почиства с вода и се тонизи­ра с подходящ лосион.
 6. Маска – 25 минути. Нанасяне на стволови клетки: Втора­та половина на избраната ампула със стволови клетки се разклаща добре и останалото съдържание се изсипва в ку­пичка. Задължително с помощта на четка се нанася на цялото лице и шия, като се из­бягва околоочният контур.

Нанасяне на маската: В пластична купа се смесват 90 мл вода с 30 г (или 90 мл) пудра от Интензивно хидратиращата алгинатна маска, която перфектно прилепва към овала на лицето. Тя изглажда и омекотява чертите на лицето, дос­тавя комфорт и еластичност. Нанася се средно дебел слой с помощта на шпатула. Краищата не се правят много дебели, за да се предпази маската от капене, тъй като постепенно прилепва към кожата. Оставя се за 20 минути, след което се отстранява с едно движение. В края на престоя на маската се правят леки кръгови движения в различни точки за комфорт на клиента и за по-лесното й отстраняване. Остатъците се почистват с подходящ за кожата лосион.

 1. Бюти ритуал – 2 минути. Нанася се подходящ за кожата крем от серията Ботанически рецепти на цялото лице и шия. За дехидратирана и суха кожа се избира Интензивно хидратиращ подмладяващ крем; за повях­нал тен, бръчки и отпускане се ползва Интензивно обновяващ подмладяващ крем; а за чувствителна кожа се нанася Хармонизи­ращ и успокояващ подмладяващ крем.

Домашна грижа за кожата от градините на Dr Renaud

 • Интензивно хидратиращ подмладя­ващ разтвор. Уникален коктейл от растителни състав­ки с незабавен и дълготраен хидратиращ ефект. Възстановява, омекотява и успоко­ява кожата. Съдържа екстракт от стволови клетки от цветове на мак и козметичен ком­плекс от 3 вида хиалуронова киселина и вита­мин B3. Те укрепват хидролипидния слой и епи­дермиса за перфектна защита от дехидратация и външна агресия. Патентован фитокислороден комплекс подобрява клетъчното дишане за свежа, гладка и сияйна кожа.
 • Интензивно хидратиращ подмладяващ крем. Кадифен крем с моментално и мощно овлажняващо действие. Видимо изглажда кожата и възстановява нейната еластичност, комфорт и младежки блясък. Фи­токислородният комплекс стимулира синтеза на ендор­фини, изглажда, придава свежест и сияйност на кожата.
 • Нощен обновяващ и подмладяващ разтвор. Екстракт от стволови клетки от цветове на жасмин за­щитава клетъчното ДНК, укрепва твърдостта и еластич­ността на кожата. Комбинация от алфахидрокси киселини (гликолова и млечна) и бетахидрокси салицилова киселина сти­мулира клетъчното обновяване и елиминира мъртвите клетки. Витамин А стимулира регенерацията на епидермиса, а витамин С – производството на колаген. Патентован фитокислороден ком­плекс подобрява синтеза на ендорфини в кожата и клетъчното ди­шане за свежа, гладка и сияйна кожа.
 • Интензивно обновяващ подмладяващ крем. Богат крем за подмладяване и съживяване на уморена и девитализира­на кожа. Стимулира клетъчното регенериране, изглажда, стяга, защи­тава и тонизира кожата. Изравнява тена и възстановява младежкото излъчване.
 • Хармонизиращ и успокояващ подмладяващ разтвор. SOS концентрат за интензивно ребалансиране и спешно успокоя­ване на чувствителната кожа. Екстрактът от стволови клетки на центела азиатика успокоява, вдига прага на толерантност на кожата, намалява зачервяванията и видимостта на капилярите. Козметичният комплекс от алантоин и витамин В5 успокоява, омекотява, хидратира, осигурява мекота и еластичност на кожата, подпомага възстановяването на увредените капи­ляри.
 • Хармонизиращ и успокояващ подмладяващ крем. Доставя комфорт на най-чувствителната кожа, като я регенерира и стимулира нейната хидратация. Кожата се чувства мека и спокойна, зачервяванията избледняват. Патентован фитокислороден комплекс стимулира син­теза на ендорфини в кожата и подобрява клетъчното дишане за свежа, гладка и сияйна кожа.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!