fbpx

Силата на природата отваря нови възможности за дълбоко възстановяване на увредените коси.

Kератин

Алтернативи за възстановяванеНад 80% от косата е съставена от протеини. Те приличат на твърди влакна и се наричат кератин. Когато по една или друга причина, най-вече под въздействие на химикали, климатични условия и лош хранителен режим, количеството на кератин в косъма намалее, той става чуплив, започва да цъфти и губи блясъка си. Косата става изтощена и увредена, което може да предизвика косопад.

Здравината на косъма се дължи именно на кератина, съставляващ неговата сърцевина. Всеки косъм съдържа вода, липиди, следи от минерални елементи и меланин, но именно кератинът е основната му изграждаща съставка. В сърцевината на косъма той се усуква по начин, който прилича на изплетено въже или кабел, което му придава сила.

Продуктите, третиращи косата с кератин, постигат не само отличен блясък и външен вид на косата, но действително възстановяват наранените участъци на кератиновата решетка и постигат заздравяващ ефект. Дори и най-външната част на косъма – кутикулата, абсорбира необходимата доза кератин, за да бъде загладена и с изключителен блясък. Неконтролируемите кичури се подреждат, а къдриците се изправят. Колкото по увредена или химически третирана е дадена коса, толкова по-добре абсорбира кератиновия комплекс.

Терапия само за 60 секунди

На пазара се предлагат множество продукти, третиращи косата с кератин. Един от тях е възстановяващият серум с активатор. Възстановяващият активатор представлява екстракт от чист кератин, който при смесването си с възстановяващия серум създава изключително бърза терапия.

Кератинът прониква през фибрите на косъма и поправя увредения дял от кутикулата. Подходящ е за силно изтощени и химически третирани коси. Възстановяващият серум е продукт на базата на минерални соли и биовъзстановител. Има антиоксидантно действие и възстановява незабавно косата, придавайки й блясък и копринена мекота. За целите на терапията серумът и активаторът се смесват в неметален съд до получаване на хомогенна смес. Нанася се по цялата дължина и се оставя да действа от 1 до 3 минути, след което се изплаква обилно с хладка вода. Резултатът е подхранена коса с естествен вид. Структурата се подобрява значително. Улеснява се разресването.

Бамбук

Третирането на косата с различни оцветяващи и обезцветяващи продукти, както и използването на преси и сешоари уврежда структурата на косъма. Той губи своята еластичност и здравина. Една от най-успешните терапии за силно увредена, изгоряла и изтощена коса е бамбуковата терапия.

Бамбукът придава на косъма силен, здрав и еластичен вид. Той има успокояващи, освежаващи и тонизиращи свойства. Вътрешната му лимфа съдържа аминокиселини, витамини, минерални соли и силикон, което е много важно за баланса на цялото тяло. Той увеличава устойчивостта на косъма и го предпазва от климатични агресии и въздействието на сешоара и пресата. Терапията със сърцевина от бамбук има биовъзстановяващ ефект, защото възстановява съдържанието на минерални соли в косъма. Тя е единственото решение, ако имате увредена коса, на която искате да предадете моментален здрав вид.

Тънката коса: Трудна за обработване и стилизиране. Тя е по-чувствителна към климатичните  условия, по-чуплива и със заплетени краища.

Решението: Минерални соли; заздравяващи елементи, които уплътняват дължината на косъма, протеини, кератинови хидролизати; подсилващи и витализиращи активни елементи, които тонизират косъма от корен; лека консистенция, която осигурява обем.

Средно плътната коса: Много често къдрава, по-твърда и с тенденция към разрушаване. Когато е много пореста, цветът пада много бързо.

Решението: Фосфолипиди и серамиди, които помагат за възстановяване на защитния слой на косъма; смес от кератинови хидролизати и аминокиселини.

През лятото: Косата губи вода и минерални соли; вследствие на топлинния стрес става суха, прозрачна и податлива на накъсване.

През зимата: Косата става по-слаба, склонна е към косопад, губи своите протеини и липиди, които изграждат структурата на косъма. Нуждае се от защитен слой, който да действа като реална липидна покривка.

юли, 2011г.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!