fbpx

В самият край на Февруари ще се насладим на един майсторски клас за подстригване и форми воден лично на световно известният фризьор, покорил модните подиуми на САЩ, Лондон и Италия Джани Скумачи.
Но преди неговата визита ще ви запознаем накратко кой е той и как неговата гениална техника в подстригването се е развила през годините и сега е емблема на неговата академия GS Academy Space.

Джани Скумачи е трето поколение фризьор, израснал е в семейство на фризьори буквално над семейната бръснарница в Линкълн, Англия. Може да се каже, че държи рекорда за най-млад фризьор, като започва да подстригва още на 11-годишна възраст, а на 14 години вече е  на турне в Обединеното кралство, като провежда семинари за подстригване и стайлинг на сцена. Скоро след това е приет в престижната Академия на Видал Сасун в Лондон. Под зоркото ръководство на Тим Хартли и Марк Хейс, Джани става най-младият творчески директор в история на Видал Сасун. Той отговаря за творческата дейност в салоните и оглавява екипа от обучители на Академия Sassoon.
Джани взема дейно участие в създаването на международните колекциите подстригване и стайлинг на Vidal Sassoon. През 2000 г. Джани създава „The Fanni“, прическа, която оказва глобално влияние върху света на модата и диктува цялостното представяне на много модни къщи. Gucci, Jill Sander и Gap използват тази новосъздадена визия за своите шоута и рекламни кампании. Прическата взима водеща роля и в настолната игра Trivial Pursuit.
По-късно  Джани е поканен да работи в Академията за кино награди в Лос Анджелис и прави подстрижките на няколко от номинираните за Оскар. През 2004 г. неговото новаторско мислене и представяне на подстригването е видяно в различна светлина. Следващата стъпка е създаването на неговия страничен проект извън фризьорската индустрия, като започва сътрудничество с модните брандове. Това е и повод негови прически да се покажат на корицата на британския Vogue и в редакционни материали във Vogue Italia, Nippon и L’uomo Vogue. Той е първият фризьор в историята на списание I-D, който получава награда за некомерсиална фотография, признаваща уникалния му талант за подстригване и колаборации с ърбън стайлинга.

През годините е работил с Патрик Демаршелие, Уолтър Чин и създава дългогодишни работни отношения с Тим Уокър и Дейвид Бейли. През 2010 г. козметичния гигант Shiseido го назначава за директор International Vision на престижната марка за грижа за косата Joico. GS Education е създаден и той създава своята уникална концепция Salon i-Deas за марката, вдъхновяваща и развиваща много фризьори по света. Джани е поканен да води международни конференции с Бела Фройд и Аманда Харлех и е постоянно ангажиран в международен план за публичните си изказвания за социалната функция и скритата интелигентност на един фризьор.

През 2016 г. Apple & Nike го канят да бъде гост-лектор и да сподели работата и творческия си процес в техните зали и магазини. В момента Джани продължава творческото си сътрудничество и е независима марка, която създава шоута за коса в международен план и провежда семинари и работни срещи въз основа на неговата образователна програма GS.

През 2018 г. Джани е назначен за директор Vision за John Frieda Salons. През 2020 г. Джани стартира своята платформа GS ONLiNE, представяйки своите техники за подстригване събрани под формата на библиотека озаглавена Heart to Hand, която в момента се използва в над 90 страни и е разработена на 3 езика английски, испански и италиански. През 2022 г. Джани открива своята GS Academy Space, разположена в планината близо до Лацио Италия, където фризьори от цял свят могат да посещават индивидуални курсове за обучение за подстригване и стайлинг.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!