fbpx

На 30 септември се проведе 17-ото издание на Global Zoom, което събра гости от цял свят. Над 2500 фризьори се събраха в Reed Messe във Виена за впечатляващ уикенд, по време на който хиляди професионалисти споделяха своята креативност.

По време на събитието стана ясно, че това ще е последната го­дина, в която ще видим състезанието и шоуто по този начин. Goldwell лансира колекцията си Couture 2020 под името Intrepid – модно послание в цялата визуална комуникация на марката, вклю­чително и в образованието. Друга част от колекцията е вдъхно­вение за мода и носи рекламно послание. Тази част е наречена Go Beyond и отразява тенденциите в модата, но с комерсиален и ме­диен привкус.

През 2020 г. няма да има една модна посока, а три специфични тенденции. Първата е „Soft textures“ – сякаш сме излезли от душа, несъвършена визия, без текстура, минимален стайлинг. Втората тенденция е Future Glam – минимум обем, но с максимум блясък и въздействие. Bold Sport е третата тенденция, която се вписва извън фитнеса и на улицата. Тук елементите са ликра и неопрен, а посланието е: „Бъдете стилни със скоростта на живота.“

По време на гала спектакъла бяха обявени и състезате­лите в конкурса Color Zoom Challenge 2019. В категория „Млад талант“ победител стана J Lim от Сингапур, „Кре­ативен колорист“ – Иракли Сардалишвили от Русия, и „Партньор“ – Юиджин Хо от Сингапур.

След неделната гала вечер гостите бяха поканени обратно в аудиторията в понеделник сутринта, за да се насладят на 20-минутните сесии на едни от най-добрите творчески екипи. Първи на сцената беше екипът на Hare & Bone с творчески директор Сам Бърнет, който представи новата колекция Tainted Quartz. Последва шоуто A Star is Born на австрийския стилист Марио Кранкъл, който сподели своя легендарен опит на откриващото шоу на финалите Color Zoom ден по-рано.

След представянето на новата колекция Couture 2020 екипът на M&P бе посрещнат на сцената за техническа демонстра­ция на подстригване и цвят под името Reversible. На финала беше екипът от Берлин – ICONO, който показа една красива цветна творба от зашеметяващата си колекция 100k Lux.

Компанията обяви новината, че през следващата година кон­курсът ще има нова визия и име – KAO Salon Global Experience, което ще включва новите Global Creative Awards и ще се про­веде в Амстердам, Холандия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!