fbpx

Магията на красотата изгрява с първите стъпки на подиума. Вдъхновение, опит, младежки заряд и вихър от емоции превъплътени в авторски шоу спектакъл. Това ни показа в първото си авторско шоу Варти Ехигян.

Млад талант на коафьорското изкуство, който се развива и в последните няколко години затвърждава амбицията за покоряване на големи върхове в изкуството на фризьорството. Колекцията, която бе представена е озаглавена ,,La Magia della bellezza”, вдъхновена от красотата на Италия и най вече от последните тенденции на Fashion Week Milano 2024, в чиято backstage  подготовка Варта и Сузи ( нейната майка) взеха участие тази година.

На сцената станахме свидетели на артистизъм, прецизност и изящество, с които Варти претвори косите на своите модели. От нежни и елегантни плитки до изкусителни шиньони, които само опитна ръка може да създаде. Събрала в себе си изисканост и блясък всеки от моделите имаше своята обаятелност, финес и атрактивност. В своето изпълнение на цената видяхме техники на стилизиране, които използват най-големите корифеи в модата с косите, шиене със специални конци и авангарден стайлинг с брокат, който може да видите само на най-големите модни подиуми.

Разбира се нищо от това нямаше да се случи ако не бяха организаторите на събитието на 30-тия Италиански фестивал на прическата и красотата, а именно Арлин и Давиде Кристиано (David Professional), от които Варта е получила предложението за шоуто в Милано.

За красивите визии, голяма заслуга има и дизайнерката, която е добре известна в модния свят- Радослава Лазарова, трикратен носител на наградата Златна игла и стилист на 2021г. Заявката, с която стартира Варта е изключително силна още с първата си самостоятелна изява, в екип от професионалисти, не може да си представим още какво може да ни е подготвила за напред.

 

За Варта Ехигян:

Млада и амбициозна, само на 21, а вече носител на призове от световни и международни състезания не само в България, а и в Рим, Париж, Сен Тропе. Единствен член на фондацията за най-добри млади фризьори – Guillaume България под ръководството на стилист Капанов, който още преди две години забеляза таланта на Варта и заедно с него ежегодно пътуват с екипа на  Intercoiffure Bulgaria до различни екзотични дестинации, където с членове на тези организации от цял свят подготвят модни шоута и създават новите тенденции в света на косите. Но целия професионален път на Варта не започва сега. Едва на две годишна възраст на същата сцена, на която изнесе своето шоу, но като модел на едно от представянията за своята майка, а именно Сурпик Нишанян, майстор фризьор от 30 години, член на Intercoiffure Bulgaria, собственик на салон за красота и марката Сузи, нейн ментор и личен пример. С годините и съвместната им работа те успяват да сформират екип, и сега след като Варта е завършила колеж за инструктор фризьор, двете с майка ? стартират академия, с която да привличат млади таланти и да им помагат в тяхното професионално развитие като са готови дори и да им осигурят работен стол в техния салон, с което ви предизвикват и канят да изпробвате себе си и възможностите си и да се присъедините към техния екип.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!