fbpx

Мария Иванова е победител за България в конкурса American Crew All Star Challenge. Целеустремена към върхове, Мимето, както я познават колегите фризьори, е пред вас, за да сподели своята емоция и преживяване от финала на конкурса в Ню Йорк.

За втора година участваш в конкурса на American Crew All Star Challenge за България. Какво те мотивира да го направиш отново?

Миналата година имах удоволствието да присъствам на финала, който се проведе в Барселона. Там бях като зрител заедно с голяма група от български фризьори. Тогава усетих истинската емоция и тръпка от събитието, от финала и цялостното преживяване. Имаше толкова много фризьори, събрани за едно изключително шоу, където на сцената станах свидетел на страхотно представяне на колекции, дамски и мъжки прически. Тогава излъчиха и част от финала на American Crew, защото той технически се провежда преди самия спектакъл, а на самата гала вечер обявиха победителя. На място видях изложени на огромни плакати и екрани визиите на победителите от отделните държави. И така цялата емоция на American Crew и самия финал събуди в мен желанието да опитам отново и да видя дали този път няма да успея. Супермотивиращо ми подейства и резултатът не закъсня.

Защо участваш в конкурс точно за мъжки подстригвания и стайлинг?

Ако погледнем цялостно на българския мъж и тенденциите, които навлизат у нас, ние сме в догонваща позиция. American Crew е мъжка визия с определена дължина и стил, коса в комбинация с два до три продукта за стайлинг. Виждаме дължини от средна към дълга коса, докато тук в България популярна е визията от средна към къса коса. Визията с по-късата коса е по-практична и недотам претенциозна, оформя се по-бързо и не изисква толкова внимание. Вдъхновена съм от световната мода и от философията на American Crew. Точно от това имам нужда – да създавам визии, продиктувани от модерните тенденции в света на мъжкото фризьорство.

Ти успя да спечелиш. Как се прави модел за първо място?

Тази година първото нещо, което направих, за да участвам в конкурса, бе да си определя ден и час с фотографа. След това се фокусирах върху избора на модел от агенция и то само по снимки, които бяха качени в сайта, без да знам каква е структурата на косата му. Просто търсех излъчване и то да отговаря на моите изисквания. Направих предварителна среща с него, при което установих, че това е най-острата, твърда и гъста коса, която някога ми се е налагало да подстригвам. Но дори след първата ни среща, аз не се отказах и реших да работя с него, той беше перфектният избор за моята идея.

След това реализирахме снимките. Исках да покажа това излъчване на мъжа на American Crew, да предам емоцията и настроението от моето виждане за мъжка прическа. Бях се концентрирала да направя един страхотен модел. Може би точно в този момент и в този период съм усетила посланието на марката и това ми даде преднина пред останалите участници.

Как се почувства, като видя с кого ще мериш сили?

Малко преди да обявят победителите бях на едно обучение за мъжко фризьорство при колеги, които също са кандидатствали в конкурса на American Crew. И само при мисълта, че аз съм при тях на обучение, направо си казах, че нямам никакъв шанс. Имам респект към колегите си и знам, че тези, които практикуват мъжко фризьорство и се развиват в тази сфера, творят визии и са много прецизни в работата си. Конкуренцията е голяма и вярвам, че повече колеги ще имат смелостта да участват догодина, защото това е една крачка, която те трябва да направят. Мисля, че само липсата на увереност им пречи, но съм убедена, че имаме страхотни професионалисти в България и конкуренцията не е малка. Тя учи, предизвиква действия и създава по-добри кадри.

Как би определила този етап в твоята кариера?

Това е един етап от живота, работата, хобито ми. И той ме води към следващ, защото ме предизвиква да търся нова емоция, която да ме кара да изляза от зоната си на комфорт. Преминавайки през едно такова събитие, ти преживяваш емоция, която те зарежда с много адреналин и еуфория, която не мога да опиша с думи. След като веднъж си го преживял, имаш нужда да изпиташ следваща такава доза.

Разкажи ни повече за етапите, през които мина по време на подготовката и гала вечерта в Ню Йорк.

Това, което изживях на финала на конкурса, не може да се опише с думи. Досега не съм имала подобно усещане като адреналин и удовлетворение след приключване на шоуто. Отивайки там, нямах никаква представа какво предстои. Не мога да отрека, че организацията беше на топ ниво. Беше изготвена предварителна програма, в която е описан редът на провеждане на състезанието. Всяка част трябва да се изпълни за определено време, като на всяка стъпка са възможни дисквалификации. Работата ни не беше на сцена, нашата публика бяха колегите финалисти от държавите, избрани да участват на финала в Ню Йорк. От общо 25 кандидати на финалния кръг участваха само 15, разделени да работят в два дни. За всеки участник беше подсигурен професионален модел.
—-> следва продължение

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!