fbpx

Xtreme3 ECO GREEN по-лека за природата

Слаумираме в забързаното ежедневие, между хиляди задачи през деня, от работния процес, грижата за семейството и грижата за себе си. Живеем в свят на свръх обороти и свръх консуматорство, но за щастие все повече хора се замислят за употреба на устойчиви продукти, изработени от рециклирани материали и подходящи за последващо рециклиране. Такива хора, които си дават сметка за последиците върху природата от това свръх потребление. Тези хора търсещите алтернатива на найлоновите торбички, еднократните прибори за хранене и опаковки, дори памучните тампони за премахване на грим. Хубавото е, че се увеличават марките и брандовете по света, които преоткриват ценностите си, за да се настроят и продължат да съществуват в един по-екологичен свят.

Как да бъдем етични при употребата на продукти за личната хигиена?

Wilkinson има решение за всички, търсещи природосъобразна алтернатива. Това е новият продукт ECO GREEN от линията Xtreme3, която е единствената с 3 гъвкави остриета в еднократна самобръсначка и е най-продаваната серия на марката в света. Гъвкавите остриета следват контурите на тялото и лицето за изключително прецизно и комфортно бръснене, а овлажняващата лента с Алое Вера дава усещане за хидратация и комфорт. В края на използването на ECO GREEN Xtreme3 е достатъчно да се отделят остриетата от дръжката, за да й дадете нов живот.

Подходяща е за всички, които искат да намалят вредното влияние върху природата, което нанасяме чрез употребата на ежедневните продукти от бита и за желаещите да рециклират.

  • Дръжка, изработена от 95% рециклирана пластмаса.
  • Рециклируема дръжка.
  • Подходяща за рециклиране опаковка, произведена от над 90% рециклирана хартия.
  • 3 гъвкави остриета в подвижна глава, които се адаптират към контурите на лицето и тялото за изключително лесно и прецизно бръснене.
  • Овлажняваща лента с Алое Вера дава усещане за хидратация и комфорт.
  • Опъваща кожата лента за гладко бръснене.
  • Самобръсначката е в дамски и мъжки вариант.

Проектът ECO GREEN е първата стъпка от глобалната тенденция, която Wilkinson приема да следва и по отношение на опаковките. Именно затова и опаковката на новата самобръсначка е направена от картон, изработен от над 90% рециклирана хартия, което също е иновация в категорията „еднократни“ самобръсначки.

Доказателство за поетата отговорност от компанията е сертифициращият етикет FSC (Forest Stewardship Council), показващ на потребителите отговорния произход на потребителските стоки или техните опаковки.

С пускането на пазара на Xtreme3 ECO GREEN, английския бранд Wilkinson Swоrd обръща нова страница в историята си и прави първата стъпка към по-етично бръснене. Още от създаването си през 1772 година, компанията непрекъснато се адаптира, за да отговори със същите грижи и внимание, променящи се през годините. Иновативна по своята същност, днес Wilkinson Sword отново се откроява, като предлага първата си самобръсначка за еднократна употреба със строго контролирано въздействие върху околната среда. Това е част от амбициозната политика в посока на развитие на корпоративната социална отговорност на Wilkinson, която цели да предложи на потребителите варианти за отговорно бръснене. Компанията вече работи в това направление и занапред се очакват още действия в същата посока.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!