fbpx

Прибрани кокове, булчински визии, прически за бляскави поводи и корици на списания – назове­те който и да е аспект от първокласното фри­зьорство, и Шарън ще ви покаже, че отдавна го владее перфектно. И ще е готова на мига да ви помог­не и вие да го научите.

Австралийката работи повече от пет десетилетия в индустрията и е спечелила множество призове. Четирикратен носител на награ­дата „Обучител на годината”, седем пъти финалист в престиж­ното състезание „Фризьор на го­дината” и още много други. Преди всичко обаче Шарън ще остави следа във фризьорството с неве­роятната си отдаденост на обу­ченията. „Моята цел? Да споде­лям умения и техники, които съм усъвършенствала през годините. Мечтата ми е да направя още по-високи стандартите в бранша и да помогна на бъдещи фризьори да натрупат увереност, моти­вация и чувство на гордост, че работят именно тази професия”. Освен уъркшопове, семинари и курсове, Шарън издава книги и ви­деонаръчници с подробни указания, използвани в немалко фризьорски академии по цял свят.

Курсовете

Това не са какви да е обучения, а интензивни курсове за практическа подготовка. Те са с различна продъл­жителност (от няколко дни до седмица) и имат за цел да научат фризьорите на всякакви технически умения. Различните предизвикателства – от нежни букли до авангардна прическа, съчетана с подходящо облекло, изискват специална подготовка, за която видеоин­струкциите не биха били достатъчни. Днес, когато повечето известни фризьори използват социалните мрежи, за да предават своя опит на колегите си, Блейн предпочита прекия контакт като форма на обучение. „За мен е важно да мога да обуча­вам начинаещите в една приятел­ска среда, където те да задават въпроси и да следят стъпка по стъпка целия процес по създава­нето на една прическа”, убедена е австралийката.

1965–1975

Едва 10-годишна Шарън сякаш узнава какво иска да работи. По това време тя изпълнява дреб­ни задачи в близост до местен фризьорски салон в родното си градче Батхърст. Атмосферата там я завладява и момиченцето започва да прави плитки на себе си и свои приятелки. Мечтата й се сбъдва, когато десетилетие по-късно, през 1975 г. успява да спести достатъчно, че да купи салон Frizzy Lizz в град Грифит. В рамките на година успява да превърне броя на работещите за нея фризьори от само един до цели седемнайсет. Стига още по-далеч, когато си издействарекламно време в телевизионния праймтайм, а предприемчивият й подход я тласка напред и нагоре.

1975–1985

Шарън вече е в Сидни и оставя конкуренцията да й диша праха. Три години работи в Stutts, след което купува салон The Art of Hair. Натрупала вече опит като собственик, Блейн развива и този салон, чийто персонал се раз­раства до 45 души, а клиентела­та се увеличава с всеки изминал ден. Обособява дори детски кът, където клоуни веселят малките деца, докато родителите им са на фризьорския стол. Шарън си спомня: „След време всички се захванахме с по-големи проекти, но си оставаме приятели и до днес. Пазя мил спомен от тези прекрасни години.”

1985–1995

През третото десетилетие от кариерата си Шарън се фокусира върху фризьорски състезания и работата в екип. Персоналът на The Art of Hair печели наградата за „Отбор на годината” и така няколко години подред, докато самата Шарън става австралий­ски шампион на Международното общество на фризьорите. Меж­дувременно заминава за Щати­те, където се обучава в сферата на класическите прически. Става треньор на австралийския отбор по време на Шампи­оната за фризьорство през 1991 г., а от този отбор се излъчват победителите в категорията за младши и старши „Най-добър фризьор”.

1995–2005

Блейн помни това десетилетие с първото си участие на изложението Hair Expo в категорията за „Най-до­бър фризьор на годината” и още при този свой дебют тя е финалист. Нова стъпка за нея е фотографията.

Започва да пътува по света по различни проекти и кампании, а качествата й на перфекционист я открояват и в тази сфера. Това е и периодът, в който тя се захва­ща все по-сериозно с организира­нето на обучения.

2005–2015

Заражда се успехът на обучител­ните програми на Шарън. Нейни­те курсове в различни точки на света обхващат наистина огро­мна аудитория. Издава няколко книги и над двайсетина диска с обучителни видеоматериали, кои­то се продават в хиляди бройки. Разбира се, Блейн не пропуска да подчертае и една друга роля, коя­то я изпълва с неизмеримо щас­тие – тази на баба.

Неизчерпаемата енергия

Днес Шарън не дава индикации, че намалява скоростта. Нов маратон от интензивни обучения започна през юли в Австралия. Той ще продължи в различни части на Ща­тите и завършва през есента с Германия, Испания и Полша. Междувременно Блейн продължава да изумява както с работата си по класически визии, така и с проницателното си мислене за най-актуалните тен­денции. Обученията й помагат на хиляди фризьори да материализират своя талант, вдъхновявайки се от професионалист от най-висока класа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!