fbpx

Името на красивата диетоложка няма как да се забрави, а покрай всички проекти с които се е захванала и запомнящото се участие в „къщата на големия брат”, още много ще се говори за нея.

Малко преди за влезе в риалити формата красавицата даде екслузивно интервю за Coiffure Beauty!

Твърдиш, че не гладуването, а гурме кухнята със здравословно меню може да доведе до най-трайните резултати в отслабването. Какво представлява тази гурме кухня?

Да, гурме кухнята може да доведе до трайно отслабване, защото при едно лесно спазвано меню и когато човек яде това, което обича, и не се лишава от никаква храна, тогава спира да търси друго и не яде допълнителни неща. Всички знаем, че първо се храним с очите и след това опитваме храната, затова, когато тя е направена с вкус и изглежда добре, не търсим нищо друго.

Грижила си се за здравословното хранене на редица холивудски звезди. Капризни клиенти ли са?

Не, по-скоро са взискателни към качеството на храната. Както аз ги уча на някои хранителни навици, така и те мен. Повечето от тях държат да има разнообразие от храни. От всички знаменитости, които съм консултирала, единствено актьорът Джейсън Стейтън желаеше по-еднотипна храна заради опасенията му да не промени килограмите си. И във времето, когато работих с него, установих, че е правил еднотипни грешки, за които не е подозирал, като например завишената консумация на стафиди. Да, това са полезни захари, но в неговия случай повишеният прием има отри­цателен ефект.

А имала ли си куриозни моменти?

Спомням си, че някои мои клиенти се чудеха как така ще консумират конско месо. При някои това прерастваше дори във възмущение, тъй като свързват конете със спорт, някои дори инвестират в конни състезания. Но никога не са си представяли, че могат да ядат такова месо. Аз обаче им обяснявам, че това е съвсем нормално месо за консумация и може да се намери по магазините както останалите екзотични меса, като еленско или месо от сърна.

А що се отнася до българските знаменитости – лесно ли се работи с тях?

Да. Горда съм с постиженията на Азис, който свали доста килограми и след толкова много години продължава да поддържа тази форма, без да има покачване на теглото, и с всяка изминала година изглежда все по-добре. Радвам се на добрите постижения на Андреа и Анелия, които също са били на консултации при мен. Галена, която наскоро роди, само след няколко месеца си възвърна идеалната форма на тялото. При тях голямото предизвикателство е правилният режим.

Те са хора на шоубизнеса и на всички е ясно, че работата до късно през нощта и недоспиването забавят метаболизма. Честите пътувания, които правят, в някои случаи се оказват голямо затруднение за спазването на хранителния и спортния режим, по-който сме работили. Но те са работещи жени и знаят добре, че е от изключителна важност визията, с която радват своите верни почитатели, и затова успяват да намерят баланса и да контролират работните ангажименти с тези за хранене и почивка.

Българинът държи на традиционната кухня. Трябва ли да промени някои свои хранителни навици?

Като цяло не мога да кажа, че българската кухня е нездравословна с някои малки изключения. Има храна, която е много полезна за организма, и такава, която не е чак толкова полезна, но в никакъв случай не съм привърженик на това, че дадено нещо трябва да се забрани. Човек трябва да се храни разнообразно и то с храна, която обича. Не трябва да пропуска нито едно от храненията на ден, но естествено не трябва да прекалява с количествата. Човек трябва да яде редовно, умерено и най-вече да му е вкусно. Когато се спазват тези правила, вкусната храна засища много повече и човек инстинктивно не прекалява с нея. Дори и тя да е малко по-калорична, при един балансиран режим това няма да бъде проблем. Всичко е въпрос на добро подбиране на храните, които консумираме.

Ти също следваш определен хранителен и спортен режим. Какви са твоите златни правила?

Обожавам зеленчуци и си хапвам доста от тях. Но за мен на първо място е достатъчният прием на вода. Когато човек пие достатъчно вода, той не огладнява. Научно доказано е, че 90% от хората не различават глада от липсата на вода и когато са жадни, те си мислят, че са гладни, и затова приемат повече храна и трупат килограми.

Другото правило е, че човек трябва да се храни редовно, да не пропуска ядене, защото това винаги води до прекаляване с количеството в следващото. Получава се един вид дохранване и на финала човек се чувства подут, усеща тежест в корема от по-голямото количество приета храна. И след това се чуди защо му стягат панталоните и увеличава килограмите. За мен самата е много важно да включвам много плодове и зеленчуци в моето хранене, защото важна е не само фигурата, но и здравето. Грижа се за храносмилателната си система, защото добре знаем, че ако няма достатъчно фибри в организма, липсва добра перисталтика. Така се забавя метаболизмът и всичко това води до повишаване на килограмите. Друго правило е да избягвам солта и захарта. Ям ги, но в минимални количества.

Както всички жени и аз не искам да имам целулит, а двете вещества забавят кръвообращението, което е достатъчна предпоставка за образуването на портокалова кожа. И не на последно място, един от най-важните елементи за добра фигура е спорта. Тренирам от 3 до 5 пъти седмично. Правя кардио и го комбинирам с упражнения, които са супер серии, за да мога да използвам и самата тренировка като кардио. Това за мен са основните правила които спазвам – качествена храна, достатъчно вода и оптимален брой тренировки за добра перисталтика на организма.

coiffure beauty october 2017 angie kassabie 4Миналата есен се омъжи за любимия си в Кайро. Успя ли да сбъднеш сватбата на мечтите си?

Да, имам прекрасен мъж, направих прекрасна сватба. Точно както си я представях, така се получи. Имах роклята, която исках, най-близките ми хора от България и Ливан пристигнаха за грандиозната церемония. Успяха да дойдат и най-близките ми приятели от цял свят. Събрахме около 300 гости в луксозен хотел в Кайро и направихме една уникална вечер до ранни зори. Беше вълшебно и наистина мога да кажа, че сбъднах една своя мечта.

Твоят съпруг е ливанец, също като теб. Как успявате да разделите времето си между България и Арабския свят?

Моят съпруг започна да свиква с факта, че имам доста чести посещения в България, и с режима тук. Няма как да е иначе, защото аз съм свързана с България, със семейството ми, миналото, родния дом, детството. Той разбира, че връщането ми тук е много важно за мен, и се радвам, че ме подкрепя. Щастлива съм, че съм прекарала по-голямата част от живота си тук, и сега имам възможността да споделя този живот с моята половинка.

Преди няколко месеца те видяхме в „Черешката на тортата“. С какво искаше да изненадаш и спечелиш гостите си?

Предаването беше едно истинско приключение за мен. Спечелих много готини моменти. Исках тази вечер да остави прекрасен спомен за моите гости и най-вече да запомнят емоциите, които ни връхлетяха. Основно имах желанието да им покажа интересни ястия от арабската кухня и по-специално от ливанската, които не са толкова популярни в България. Дано да съм успяла да заредя и зрителите пред малките екрани. Аз съм суперестествена, не мога да влизам в роля и да играя друг човек пред камера. Каквато съм в ежедневието си, както се държа със съпруга ми, с приятелите ми, такава съм и пред камерата. Надявам се да съм стигнала до сърцата на хората, които са фенове на предаването, и да са видели нещо интересно и от мен.

Изненадите около теб се случват непрекъснато. Какво те кара да вървиш напред и нагоре?

Никога не ми е достатъчно това, което имам. Искам винаги да продължа напред, да надграждам. Не се задоволявам само с това, което е в момента. Това е добрият стимул, който имам – да давам все повече. Когато стигна до някакво ниво, още преди да съм го постигнала, вече търся следващото. Такава е моята природа, никога не стоя на едно място. Искам да се занимавам с неща, които ме правят щастлива, искам хората около мен да се гордеят с мен. Обичам да помагам на приятелите си, само да знам, че е в моите възможности, го правя от чисто сърце.

Това, което ме кара да вървя напред, е вярата в Господ, вярата в това, което мога и правя. По принцип когато човек е истински, знае какво иска и знае какво може, винаги стига далеч в своите начининания. Обичам музиката, шоубизнеса, професията, която имам, и съм горда, че успявам да помогна на много хора да получат добри резултати при оформянето на фигурата си и в частност поддържането на здравословни килограми. Занимавам се с доста неща и като че ли нямам предел, който да достигна и да кажа, че съм до тук. Но го правя за удоволствие, а не за пари. За мен парите са важни до толкова, че да мога да си купувам дрехи или бижута. Те са само средство, не са най-важното за мен.

Какви дрехи има в твоя гардероб?

Обичам всеки път да изглеждам различно. Харесвам дизайнери като Зухер Мурад, Ели Сааб и Балмейн. Аз съм човек, който обича да експериментира, да смесва различни стилове. Да комбинирам дреха за официален случай със спортен аксесоар или обратното – спортен екип с диамантени бижута.

Цялото интервю с Енджи Касабие може да прочетете на страниците на Coiffure Beauty!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!