fbpx

Почувствайте се специални, доверете се на опитните специалисти

Диди Стоилова е собственик на
студио „Нова линия“coiffure beauty didi stoilova,Сливен. Член е на Intercoiffure България и носител на званието „Рицар“, връчен от Ордена на Кавалерията на Intercoiffure Mondial. Тя ни разкарва какви прически може да си направим за специални поводи и празненства.

Какви са актуалните форми за празнични прически?

Тази година дамите ще имат много труден избор как да изглеждат в новогодишната нощ. Актуални са различни форми на празничната прическа. Прически с плитки, опашки, кокове, леки прически с възли, обемни и ретро вълни. Кокът – висок, пригладен или нисък и небрежен, задължително предава елегантна и официална визия. Ако искате да изглеждате ослепително, посещението при професионален фризьор е задължително. Там може да се сдобиете със сложен, стилен, екстравагантен кок.

Ако сте сръчни с ръцете и умеете да оформяте добре косата си в домашни условия, може да си направите класически или небрежен кок. Буклите са другият любим вариант за новогодишната нощ. Говорим за красиви, едри, естествено падащи къдрици, които подчертават цвета и здравия вид на косата ви. Винаги модерна е прическата в гладък стил. Много дами с естествено къдрави и чупливи коси ще предпочетат да ги видят изправени. Перфектно изправената коса с естествен обем в корена, добре подстригана, боядисана в актуален цвят, отразява светлината и ще изглеждате чудесно за празника. Най-важно е дамите да се чувстват добре в собствената си кожа.

didi_stoilova_pricheski_coiffure_beauty_december_2016_3Къде остана официалният кок тип банан?

Остана в миналото. През последните няколко години в официалната визия се залага на по-небрежния и естествен вид. Кокът банан може да се ползва като елемент при оформянето на косата, но не самият той да бъде прическа, която придава по-строг вид. В момента се залага на по-закачлива и кокетна визия. За по-свеж вид оставяме няколко кичура небрежно да стърчат, да падат свободно върху лицето или да бъдат навити.

 Каква е подготовката за една официална прическа?

За да имаме идеално изглеждаща официална прическа, трябва да боядисаме перфектно, да стерилизираме с подходящи продукти, да създадем необходимия обем, да пригладим или да навием косата.

Какви продукти за текстура е добре да използват фризьорите за перфектна и стилна прическа?didi_stoilova_pricheski_coiffure_beauty_december_2016_1

Стабилната прическа може да бъде такава и без да използваме силно фиксиращи продукти. Тя трябва да е стабилна и в същото време да изглежда небрежна и жива, а не да стои като каска на главата. За целта текстуриращите продукти трябва да запазват естествения и лъскав вид на косата, а не да я матират и фиксират прекалено.

На пазара се предлагат нови продукти, които съчетават няколко действия в едно, запазват естествения и жив вид и така улесняват работата на фризьора.

А какви уреди помагат най-често в оформянето на прекрасна прическа?

Уредите, които се използват за оформяне на косите, са ролки, маши, преси и естествено четка и сешоар. Залагаме на живи, небрежни къдрици и вълни, а не на пружинки. Много специфично е използването на дифузер. Не е желателно да го използваме, когато нямаме естествено къдрава коса, защото рискуваме тя да изглежда прекалено рошава и на клечки.

 didi_stoilova_pricheski_coiffure_beauty_december_2016_4А има ли нови модели уреди, които ти използваш и с какво те са по-добри?

Новите модели уреди са разработени така, че косата да изглежда по-жива и да щади косъма максимално. За целта те са разработени със специално покритие. С някои от тях можем да използваме и масла, докато оформяме косата. По този начин я подхранваме, а не я изтощаваме с високата температура.

Има ли място на допълнителни елементи като удължения, цветни кичури, бретони?

Бретонът може да е дребен детайл, но коренно да промени визията. Има много разновидности – той може да е плътен, филиран, асиметричен, къс, дълъг, разделен на път. Може да омекоти чертите, да придаде по-романтичен, женствен вид или по-дързък стил. Също така може да направи челото по-малко и успешно да скрие някоя бръчица, която пречи на дамите. Днес актуални са по-скоро цветните кичури, а не удълженията. Тенденциите относно оцветяването са в преливащи 2–3 цвята – от тъмно към по-светло в стил омбре, както и цветни варианти.didi_stoilova_pricheski_coiffure_beauty_december_2016_5

Със или без аксесоар за коса?

С чупливи, небрежно навити, пуснати коси и тънка диадема с блестящи камъчета ще заприличате на принцеса, а с малката фиба отстрани ще ви направи неустоима кокетка. Аксесоарите за коса ще изглеждат добре, ако успешно се съчетават с цялостната ви визия.

Каква е твоята перфектна прическа в стъпки?

Много важно е прическата да бъде добре съчетана с грима и тоалета. Също така да бъде добре подбрана според мястото, на което ще прекарате празника. За перфектната прическа трябва да имате добре подстригана и здрава коса, боядисана в модерен цвят, съобразен с тена, цвета на очите, формата на лицето и предпочитанията на клиента. След това вече косата може да бъде подготвена и оформена в официална прическа. Лично за мен перфектната прическа за повода е кок.

 Стъпка по стъпка

Вариант 1

 1. Подгответе косата с текстуриращи продукти, които ви дават възможност да моделирате;
 2. Разделете косата на две – от ухо до ухо;
 3. Оплетете две обърнати плитки, които заедно завържете с ластик в тилната част на главата;
 4. Навийте небрежно останалата коса с преса;
 5. Тупирайте леко косата зад плитките;
 6. Завийте и подпъхнете косата в задната част, като използвате за основа свързаните плитки;
 7. Фиксирайте с фиби и фуркети;
 8. Поставете аксесоар по желание.

Вариант 2

 1. Подгответе косата с текстуриращи продукти, които ви дават възможност да моделирате;
 2. Разделете косата отпред на страничен път;
 3. Сплетете плитка зад него;
 4. Тупирайте и направете лек обем зад плитката;
 5. Навийте косата с маша;
 6. Приберете небрежно косата ниско долу в тилната част;
 7. Приберете кичурите от лицевата част, като оставяте някои от тях свободно падащи;
 8. Фиксирайте и напръскайте със спрей за блясък.

 Вариант 3

Повторете стъпките от Вариант 2, но без плитката.

Вариант 4 за клиентка с коса на каре

 1. Подгответе косата с текстуриращи продукти, даващи ви възможност да моделирате лесно;
 2. Навийте с преса и фиксирайте с лак за коса;
 3. Разделете косата на страничен път;
 4. Завийте косата в частичен кок тип банан в основата на тилната част на главата;
 5. Фиксирайте с фиби, като оставите косата свободна от единия край;
 6. Оформете свободно къдриците високо в горната част на главата и фиксирайте;
 7. Поставете аксесоар по желание на клиента.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!