fbpx

coiffure beauty poli gemedzhieva style masters Българската финалистка Поли Гемеджиева в специално интервю за Coiffure Beauty след финала на международния конкурс Style Masters на Revlon Professional в Барселона!

За първи път се явяваш на конкурса Style Masters на Revlon Professional и стигна до самия финал. Как постигна това?

За конкурса знам отдавна, защото е един от най-престижните в света. Тази година Style Masters празнува своя 10-годишен юбилей. От Интеркозметика ООД научих за новия регламент в конкурса, който ми допадна – за първи път в него се включва и колористиката, имаш възможност да работиш и твориш с цветове, да приложиш повече въображение. Трябваше да се направи интересно боядисване и подстригване на един модел и да се трансформират в три различни визии, които да се заснемат. Станах национален победител и това ми даде шанс да се състезавам с фризьори от цял свят – финалисти от над 30 държави. Международно жури оценяваше моделите, аз се класирах в деветката и това ме отведе на финала в Барселона.

Колко време ти отне подготовката на модела – от идеята до oсъществяването на проекта?

Подготовката е значително по-дълга, иска доста обмисляне и внимание. Аз бях изключително вдъхновена, имах много и различни идеи, а сред тях трябваше да избера най-добрата. Това беше най-трудно. След като реших какво искам да направя, започнах да търся подходящ модел и екип, с който да реализирам проекта. Самото изпълнение отне 2 дни, като първия ден подстригах и боядисах модела, а на следващия заснехме фотосесията.

Какъв беше екипът, на който се довери за съвършените визии?coiffure beauty poli gemedzhieva style masters 3

Събрах екип от страхотни професионалисти, които много точно разбраха идеята и ми съдействаха максимално. Имах им пълно доверие, защото не работя с тях за първи път. Сърдечно благодаря на фотографа Диляна Флорентин, на прекрасния модел Елица Кънчева, на гримьора Мариана Михайлова, на дизайнера Катерина Цанева, бижутата бяха дело на Зора Романска, а маникюрът – на нейл арт професионалиста Валерия Михайлова.

Как реагира, когато разбра, че на финала ще се състезаваш на живо пред многохилядна международна публика?

Аз съм нетърпелива! През цялото време, докато чаках резултатите (около 2 месеца след като се включих), таях надежда и си представях, че се класирам. В България конкурсът се организира от Интеркозметика ООД, които са официален представител на марката Revlon Professional у нас. Те ми направиха една страхотна изненада – генералният мениджър Росица Колева и представители на екипа дойдоха в салона, за да ми дадат официално приза за национален победител. Тогава, съвсем изненадващо, ми съобщиха и че съм се класирала сред първите 9 в света и отивам на финал в Барселона! Аз реагирах много емоционално, беше като сбъдната мечта. Чувството беше неописуемо!

Ти си първата българка, участвала на такъв финал. Разкажи ни за самото преживяване.

За мен беше чест и голямо удоволствие да съм част от това грандиозно събитие! Самият финал представлява мащабно шоу, което се провежда пред хиляди зрители – фризьори от цял свят. По време на събитието се представят и нови тенденции, има дефилета, спектакъл с ефекти и светлини. Всичко беше организирано перфектно. Атмосферата беше колегиална и приятелска. Няколко дена работих с истински професионалисти и много се забавлявах, подготвяйки се за излизане на голямата сцена, където се представихме заедно с останалите 8 финалисти в конкурса. Вълнението бе невероятно, работеше се от сутрин до вечер. На място бях с моя модел от България и с част от екипа, с който създадохме визиите. Шоуто беше уникално. А по време на самото събитие имах и подкрепата на български колеги, дошли със знамена и фойерверки в залата в Барселона. Всички те се вълнуваха заедно с мен.

coiffure beauty poli gemedzhieva style masters 2

Какво е да работиш на сцена с още 8 топ стилисти от цял свят?

Страхотно е! Научих много и израснах. Натрупах опит и си сверих часовника. Имаше много репетиции, интервюта и танци. Два дни работихме бекстейдж, пред камери, които заснемат всяко твое движение, нямаше място за грешки. Беше трудно и много забавно. А самото представяне на сцената пред огромната публика беше един от най-вълнуващите моменти в живота ми! Благодаря на семейството ми за огромната подкрепа и вяра в мен! Благодаря на всички приятели и колеги, които бяха до мен и стискаха палци! Благодаря искрено и на Интеркозметика ООД, които се погрижиха за абсолютно всичко и ме подкрепяха във всеки момент!

Как оценяваш своето постижение? Мотивирана ли си за следващо участие?

Мисля, че се справих много добре. Доволна съм от себе си и съм много мотивирана. Това е едно добро начало, но съм сигурна, че има още много какво да покажа. Вдъхновена съм с нови идеи и съм още по-амбицирана да се развивам и да вървя напред в професията си! Отговорността да си на финала е голяма, защото представяш страната и хората, които те подкрепят и вярват в теб. Трябва да се справиш с напрежението и да покажеш най-доброто от себе си! Но усилието наистина си заслужава!

coiffure beauty poli gemedzhieva style masters 4

Чисто в професионален план какво научи от това състезание?

Научих се на търпение – да работя в синхрон с професионалисти, които не са фризьори (стилисти, маникюристи, гримьори, фотографи и т.н.). Видях различни стилове на работа и участвах в подготовката на незабравимо шоу. Качих се на световната сцена и това много ми хареса!

Какво би посъветвала своите колеги, които все още не са събрали смелост да участват в конкурса?

Участието в Style Masters е начин да излезете от рутината и салонната работа, начин да освободите своята творческа енергия, да преоткриете себе си и да покажете потенциала си! Бъдете смели и креативни! Конкурсът ви дава толкова много възможности – използвайте ги максимално, предизвикайте себе си, реализирайте най-смелите си идеи и съм сигурна, че успехът няма да закъснее!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!