fbpx

HOB Salons празнуват 40 години в бизнеса – и международният креативен директор Акин Конизи превърнал се  в един от най-уважаваните фризьори по света, взимайки безброй награди, включително четирикратен носител на титлата Британски фризьор на годината споделя своите 5 приоритета, за да сте успешен фризьор!

И така, какво прави един фризьор добър? „Меките умения” ( т.е. комуникацията ) са също толкова важни, колкото и уменията като фризьор“, казва Акин. „Една от основните роли на фризьора е да взаимодейства с клиентите и да изгражда взаимоотношения, това, заедно с предлагането на страхотна прическа или боядисване, е това, което създава лоялна клиентска база. Как поздравявате клиент, как разговаряте с него по време на срещата и как показвате съпричастност и разбиране не само към неговите нужди от подстрижка или нова визия, но и към техните лични нужди, всичко това е жизненоважно за създаването на тази безценна връзка клиент/стилист.“

И така, какъв съвет има Акин за това да бъдеш страхотен фризьор?

Ето неговите топ съвети:

Бъдете професионалисти

Задавайте въпроси и слушайте, но не се страхувайте да съветвате и насочвате клиента към подстрижка или стил, които биха му подхождали, или да му препоръчате услуги, за които вие, като опитен професионалист, знаете, че биха му били от полза. Това е, което ви кара да се отличавате от останалите фризьори в бранша – вашият професионализъм, вашият опит и вашата грижа за клиента.

 Наблюдавайте клиента

Всеки клиент ще пристигне с различни нужди и приоритети. Някои клиенти обичат да чатят, други искат тиха среща, а страхотният стилист ще може да разчете вербалния език и езика на тялото на клиента, за да прецени какво искат от дадено посещение.

Бъди професионалист във всяка ситуация

Да си страхотен фризьор не винаги означава да работиш с клиенти. В разнообразната кариера, каквато е фризьорството, уменията на стилиста често са подложени на изпитание в напрегната среда например – зад кулисите на модни ревюта или обучителни семинари. Да се научите да се приспособявате към тези различни работни среди и да правите уменията преносими е част от една вълнуваща кариера като фризьор. Всяко преживяване извън салона трябва да ви развие като стилист и да ви даде нови или подобрени умения, за да ви позволи да постигнете ненадминато обслужване на вашите клиенти.

Продължавайте да учите

Единственият начин да бъдете наистина страхотен стилист и да сте сигурни, че никога няма да изостанете, е да инвестирате в непрекъснато обучение. Винаги има нещо ново за учене или начин за развитие и подобряване на съществуващите умения. Ако приемете ролята си на стилист сериозно и продължите да инвестирате в себе си, ще се радвате на дълга, успешна и пълноценна кариера.

Изпреварвайте тенденциите

Имахме няколко години в които доминираше дългата коса и такава на вълни, но все повече и повече знаменитости излизат с красив боб, така че готови ли сте за промяната? Поддържайте уменията си за подстригване и бъдете готови за промяната в тенденциите. Ако не сте подстригвали известно време и сте загубили увереността си, инвестирайте в малко обучение и бъдете готови да развълнувате клиентите си с изцяло нов външен вид.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!