fbpx

Най-често свързваме с дамите всякакви разговори и съвети, касаещи прическата. Това обаче е погрешно схващане. Господата също желаят косите им да изглеждат добре и в крак с тенденциите, които динамично се изменят и по този начин някои прически, считани за демоде, може отново да се върнат на мода.

Нека не забравяме и брадите, които също трябва да са поддържани в стилен вид. Успешното им съчетание според актуалните тенденции гарантира на господата страхотна визия и още един повод за високо самочувствие.

Прическите

coiffure beauty january 2018 menhairsyle 1Сред най-нашумелите стилове напоследък е прическата викинг. Характерно за нея е косата отзад и отстрани да е силно изтънена, като отгоре се оставя по-голяма дължина за силен контраст, която се приглажда със серум за блясък и се завързва във вид на топче в задната теменна част на главата. Косата се носи в прибран вид на ластик.

Може да се експериментира с техниките на боядисване – балеаж или омбре. От естествения кестеняв цвят например може да се прави плавно преливане към светлорусо, което е най-често предпочитано от мъжа по отношение на визия тип викинг. Тази прическа позволява както официален стил на носене – силно гелосана и прибрана назад, така и небрежно прибрана с ластик. Подходяща е както за много къдрава, така и за права коса.

Съветът е да не се използват гумени ластици, тъй като при ежедневното им носене косата се накъсва. Ако мъжът е с къса коса, този стил позволява незабележимо за окото удължаване на косата и по този начин се получава ефектът викинг. Прическата е много удобна, бърза и ефектна. На нея неслучайно се спират множество популярни актьори и футболисти като Брад Пит и Дейвид Бекъм.

Друга прическа, подчертано предпочитана от господата напоследък, е алабросът. При този стил косата е изтънена отзад и отстрани, а отгоре са оставени 10 см в екстремен обем. Подходяща е в комбинация с дълги бради и бакенбарди. За постигането й са нужни сешоар и четка. Косата се издухва назад с четка с голям диаметър за максимален обем и се стилизира със сух лак, или вакса.

Тази прическа позволява превръщане в друга визия, като косата се изсушава изцяло напред към челото отново с обем и се оформя силно изразен бретон. С едно подстригване се получават няколко вариации на стилизиране, като така се променя цялата линия на прическата. При алаброса също можем да позволим експеримент с техниките за боядисване – балеаж или омбре, като тук тенденцията е към по-тъмни цветове на косата. По този начин се добавя допълнителен релеф.coiffure beauty january 2018 menhairsyle 5

Едва ли скоро ще остане извън тенденциите сякаш непреходният помпадур. Макар и видоизменена спрямо времената, в които самият Крал на рока Елвис Пресли популяризирал достойнствата й, днес прическата запазва основните си характеристики – косата да е подкъсена отстрани и пригладена назад. Популярността й не подлежи на съмнение – на този стил залагат редица знаменитости, сред които Джъстин Тимбърлейк, Брад Пит и Дейвид Бекъм. Подходяща е за коси със средна плътност, но с дължина в горната част на главата.

Сред тенденциите в мъжкото подстригване е и френският кроп. На практика той е по-интересна интерпретация на някои иначе класически мъжки прически. Отзад и отстрани косата трябва да е къса, но отгоре фризьорът я оставя по-обемна. Прическата превръща в предимство нещо, което иначе би могло да е истински кошмар при стилизиране, тъй като текстурата успява да прикрие постоянно стърчащи кичури.

Тя изглежда така, сякаш сте стилизирали косата си по този начин, което придава на прическата небрежност от типа „така се събудих”. За френския кроп се препоръчва сух стилизиращ продукт, който да създаде структура и текстура, изтегляйки косата в предната й част в дълъг бретон. За финал използвайте съвсем малко количество стилизираща паста и оформете подходящо.

На популярност се радва и прическата фейд. Подстригването в този стил включва плавен преход в дължината на косата. Възможни са варианти както с коса, разделена на две, така и без. Успешна е комбинацията с добре оформена брада, но е важно да се съчетава по дължина с горната част на косата.

coiffure beauty january 2018 menhairsyle 4

Брадите

Неписани правила са, че на различните лица подхождат различни бради, както и че поначало брадата отнема време и изисква търпение и грижа. Различните националности по света имат различна структура на косъма: фина коса и брада, гъста брада и коса, гъста коса и чувствителна кожа или фина коса и чувствителна кожа.

Според вида косъм, гъстота и чувствителност всеки мъж избира дължината на брадата си. След това идва стилът, но той е не по-малко важен. Решите ли веднъж да пускате брада, не го правете хаотично, а се доверете на своя бръснар, който ще направи така, че тя да изглежда възможно най-стилно. И за нищо на света не забравяйте да изберете правилните продукти за поддържането й.

Забелязва се тенденция брадата да е силно изтънена откъм скулите и постепенно преливаща към силен обем и заостряне надолу. Продължава да е актуален и италианският стил – силно скъсена брада и засечена според лицето и скулите на мъжа. Като цяло днес мъжете предпочитат къса брада на 3-4 дни. Тя е лесна за оформяне и поддръжка, не изисква балсами и мазила, а и е удачен избор в комбинация с всякаква прическа.

Дългата брада пък може да е израз на голяма мъжественост, стига добре да се грижите за нея. В зависимост от дължината и формата на лицето е добре да обръснете зоната на врата. Срешете брадата си и оформете основата й. Това ще направи нейната форма по-плътна. Препоръчва се арганово или лавандулово масло, което помага за допълнително омекотяване. Стилизиращите продукти за брада трябва да са омекотяващи и със средна фиксация.

Ако пък искате освен брадата и мустакът ви да прави впечатление, заложете на стила балбо, който набира все по-голяма популярност благодарение на един от най-прочутите холивудски актьори Робърт Дауни Джуниър. Най-подходящ е за мъже с тясна брадичка. Нужно е първо брадата ви хубаво да порасне, за да имате достатъчно за подстригване. Това ще отнеме около месец, като през това време отглеждате мустака.

Този стил изисква внимателно скулптиране, използва се електрическа самобръсначка, за да се отстранят космите от двете страни, и бръснач, който да оформи характерната брада балбо. Най-добре поверете процедурата в ръцете на бръснар.

Не напълно изчезнал е и популярният лъмбърджак стил. Все още по улиците се забелязват мъже с големи бради. Добре е да се има предвид, че не всеки мъж може да стане „лъмбърджак”, тъй като не на всеки расте толкова голяма брада. Ако след време видите, че няма ефект, преориентирайте се към друга визия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!