fbpx

coiffure beauty milena bogoslovovaМилена Богословова е усвоила до съвършенство изкуството да създава изящна визия. В този брой ще се допитаме до нейния богат опит и ще я разпитаме кои стъпки определят правилния избор на официална прическа

Какво е усещането при направата на една сватбена прическа?

Да изработиш сватбена прическа е голяма отговорност и чест. Фактът, че са се доверили на мен в този специален ден, който се запечатва в съзнанието за цял живот, ме кара изцяло да се потопя в концепцията на сватбеното тържество и да изградя една актуална визия. Има много фактори, които определят силуета, формата, позиционирането, чистотата на изпълнението на самата прическа, съобразени с модела на роклята, воала, аксесоарите, темата на тържеството, мястото на събитието, гостите. Културата и религията също са от значение при избистрянето на моята идея.

 Къде трябва да пада акцентът в булчинската визия?coiffure beauty milena bogoslovova bulchinski pricheski 3

Аз възприемам тази визия като вечна във времето и винаги се придържам към класическите детайли. Вземам предвид усещането, че булката излъчва нежност, невинност, чистота, женственост, елегантност, но в същото време и величественост, примесена с много грация. Това ми дава възможност да изработвам различни форми на сватбената прическа и да използвам подходящите аксесоари към нея.

 Какъв е правилният подход при избора на подходяща сватбена фризура?

Много често бъдещите булки идват с избрана визия от Интернет или списания. Внимателно изслушвам и разглеждам примерните им желания, като това ми помага в последващата ми задача да ги опозная и да се ориентирам във вкусовете им. На нашата първа среща се информирам за мястото на събитието, силуета на роклята, аксесоарите, тематичната подготовка на сватбената украса. Не на последно място насочвам вниманието си към силуета, чертите на лицето, косата като цвят, дължина и текстура.

 coiffure beauty milena bogoslovova bulchinski pricheski-2Кои са тънкостите при изработването на кок, поставянето на аксесоар, направата на плитки и т.н.?

Когато пристъпвам към оформянето на кок, определям спрямо чертите на лицето, овала и профила, къде да бъде позициониран и с какъв обем. Тук до голяма степен има значение моделът на роклята, който определя силуета на линиите в кока. Аксесоарите също допринасят за точното определяне на формата при избора на прическа – романтична или по-строга, стегната или по-небрежна. Плитките пък са онези детайли, които позиционирани спрямо самата прическа, придават повече романтичност. Много често срещаме кокове, изработени само от плетеници, които могат да придадат различен стил и индивидуалност, но в класическия дух на визията. Поставянето на воала се съобразява с позиционирането на кока и от неговата дължина. Той може да бъде над или под самата прическа.

 Кои са топ визиите за сватбени прически през 2018 г.?

Лично за мен те се определят от дизайнерите на сватбени рокли. Ние, фризьорите, само допълваме тяхната идея, за да се получи най-красивият образ, в които се спират погледите на всички присъстващи на това единствено по рода си тържество. Моето виждане е за много леки, свободни форми тип updo и в стил прованс или за чисти, гладки и добре контролирани кокове.

 Къде е мястото на грижата за косата?coiffure beauty milena bogoslovova bulchinski pricheski 4

За изработването на красива прическа много важно е да имаме коса, която е обгрижвана правилно с помощта на подходяща козметика и третиране в ежедневието. Затова при срещата ми с моите клиентки давам съвети за правилната грижа и поддръжка. Много държа на качеството на косата, тя е рамката на лицето – както може да подчертае красотата на чертите, така и да ни направи незабележими и неугледни.

Колко важна е фиксацията по отношение на сватбената прическа?

Има детайли в кока, които трябва да изглеждат като изработени скулптури, за което е необходим голям контрол. Такъв постигаме само със стайлинг продукти и правилна подготовка на текстурата на косата. Както споменах, визиите на коковете са разнообразни в зависимост от стила им – от небрежни и леко повдигнати с лека фиксация, до класически, строго контролирани с по-силна фиксация форми.

Официалните прически са запомнящи се. Как създаваш индивидуална визия?

coiffure beauty milena bogoslovova bulchinski pricheskiКогато работя с клиентката, аз се фокусирам върху нейната идентичност и личен стил. Търся провокация по отношение на черти на лице, коса, дължина, цвят. Когато създавам цялостна визия, изникват много значими за мен фактори като природата и цветовете в нея, материи, материали от бита и други вдъхновения, които пренасям в изграждането на своята концепция. Когато работя конкретно с даден модел или клиент, държа лицето да бъде гримирано, за да мога да определя най-точната линия, да слея лице и стайлинг на прическата в едно. Многото години опит и тестване на възможностите на косата за създаване на форми и надграждането им, създавайки конструктивни кокове, допълнени с цветове, развиха и моята креативност.

Какво ще посъветваш начинаещите фризьори за създаването на красива официална визия?

Бих ги посъветвала да търсят индивидуалността, следвайки тенденциите и надграждайки своите умения чрез обучения. Така те ще възприемат всяка своя клиентка като предизвикателство за новите си идеи, ще създадат единствен, красив и неповторим образ, под който да поставят своя подпис.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!