fbpx

Иван Минчев е на 29 г. от Пловдив. Завършил е НСА и дълги години е бил професионален състезател по лека атлетика с редица шампионски титли. В света на бръснарството е от скоро. Главен бръснар е в Cutter’s Barbershop.

Как избра да станеш бръснар?

При мен ситуацията е малко по-интересна. Имах идея за бизнес и реших да отворя бръснарски салон. Първите месеци се грижех за административната част и управление на студиото. Но докато гледах как работят другите бръснари и правят невероятни прически на клиентите, се запалих. Не след дълго от управител се превърнах в главен бръснар.

Какво те вдъхновява в работата ти?

Доволните клиенти.

Какво казваш на клиентите, преди да седнат на стола и да видят бръснача?

„Бъди спокоен, в сигурни ръце си“. С всеки един клиент първо обсъждаме каква да бъде прическата.

От кои твои колеги в областта на бръснарството се учиш?

Имам идол и личен ментор, от който се уча, и това е Андрей Долгих. Смело твърдя, че за мен той е един от най-добрите и големи професионалисти не само в България, а и на световно ниво.

Как подбираш инструментите си за работа?

Има много инструменти, но не всички са подходящи. В това отношение не правя компромис, винаги работя с най-добрите и водещи марки. Това е много важно за постигане на истински добри резултати.

Колко важни са продуктите в работата ти?

Лошо подстригана коса и с най-добрия продукт няма да изглежда добре. Обратното също е вярно. Добрият бръснар трябва да умее да направи перфектна прическа. Но също така да познава добре всички продукти, с които може да постигне изключителен ефект. За мен най-голямо разнообразие от продукти и портфолио, което покрива всички бръснарски нужди, има American Crew.

Какво е твоето мнение за развитието на бръснарството в България?

В последните няколко години все повече хора научават какво е бръснарството. Но тепърва ще се развиваме, ние сме в самото начало. В София има много бръснарници, но много малко места, където наистина можеш да получиш високо качество на услугата.

Обучения – много. За какво е важно да внимава един бръснар?

Ситуацията е същата като при бръснарниците. В днешно време всеки предлага обучения, семинари и т.н. Присъствал съм на много от тях, но бяха загуба на време и финанси, докато не попаднах на Head Hunters Academy. Това е обучение на световно ниво, от което излизаш с истински знания и вдъхновен за работа.

Как трябва да изглежда стилната мъжка визия?

Правилна форма, добре подбрана прическа според формата на главата, симетрия, добре очертани контури и възможно най-чисто изпълнение.

Какви клиенти са мъжете?

Мъжете са перфектните клиенти – непретенциозни, често посещават бръснарските салони. Моите клиенти идват на всеки две седмици. Най-търсената при мен процедура е подстригване плюс оформяне на брада.

Ръководиш ли се от световните тенденции?

Постоянно следя какво е на мода. Тук, в България, е малко по-сложно с промяната на мисленето и съответно на подстригванията и визиите. Но наблюденията ми са, че все по-често хората се пречупват и искат да пробват нещо ново и модерно, а не прическа тип подстригване един номер.

Как избягваш казуса „Искам да съм като еди кой си”?

Говорим си за индивидуалност. Важното е да намерим прическа, която ще стои добре на клиента. Това, че на някой нещо му стои добре, не означава, че и на него ще му отива.

Как се виждаш след години?

Работя много усилено и постоянно придобивам нови умения. След няколко години се виждам в световния бръснарски елит, да пътувам по цял свят и да прославя българската бръснарска култура.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!