fbpx

Първо я наричахме „водещата от „Българският топ 100“, после – „новинарката от „Шоуто на Азис“, Нели от „Стъклен дом“, Диана от „Фамилията“, и сега – доктор Хинова от „Откраднат живот“. Представяме ви актрисата Деси Бакърджиева – такава, каквато е в реалния живот.

coiffure beauty desi bakardjieva coverПреди малко повече от 4 години за първи път беше на корицата на Coiffure Beauty. Какво се промени за толкова време?

Наистина времето лети. За тези няколко години се случиха много неща, свързани с професията ми. Имам чувството, че всичко се струпа в последните две години – нови роли, безброй ангажименти, преподавателска работа. Запознах се с много хора и започнахме снимки на сериала „Откраднат живот“. Натрупах опит, разбрах, че няма по-красиво нещо от щастието и любовта в едно семейство… Всичко останало е суета.

Няма как, когато те погледнем, първата ни асоциация е с доктор Хинова от сериала „Откраднат живот“. Разпознават ли те хората по улицата?

Винаги е така. Всеки период от живота ми е свързан с някаква роля и хората ме оприличават с нея. Телевизията е неразделна част от ежедневието ни. Тя може да те направи популярен за много кратко време, но е опасна, за да не те сложи в рамка, която да те спира от развитие.

За мен е важна любовта на хората, защото те оценяват труда ти, безсънието ти, старанието ти, желанието да направиш нещо добро. Благодарна и признателна съм им, че харесват работата ми. Много често чувам зад гърба си: „Я, Нели от „Стъклен дом!“ или „Ей, Лорче, хайде да си направим селфи“. Постоянно се снимам с най-различни хора. Повечето са изключително мили и добронамерени. Питали са ме даже какво ще е бебето: момче или момиче.

Най-драстичният случай беше наскоро, когато мъж и жена ме догониха на улицата и буквално ми изнесоха лекция как се били разстроили от изневярата на Мазов, как бил несправедлив животът към добрите и кадърните хора. Попадала съм на абсурдни ситуации – хора, които пищят по улиците, коли, които ме засичат, за да ме снимат, мъж, хвърлящ се на капака, за да получи автограф, момичета, които ме заключват в класна стая, за да си направят с мен снимки… Повечето ме поздравяват за успеха на сериала. Но това е резултат от колективната работа на този прекрасен екип.

Разкажи ни за най-вълнуващите моменти в снимките на „Откраднат живот“.coiffure beauty desi bakardjieva interview

Винаги е вълнуващо, когато работиш с такива прекрасни хора! Всеки ден е различен и изпълнен с емоции. Например смешните моменти винаги се пресъздават много сериозно! На сцената или пред камерата нещата се получават само когато истински си вярваш. Важен е, разбира се, добрият партньор, който е съпричастен и не е самовлюбен. Снимала съм на много необичайни места – на покриви, строящи се сгради, скали, труднопроходими гори, мазета, в моргата, изоставени гари. В моргата трудно свикнах с миризмата, доста е неприятна, но след определено време вече не ти прави впечатление.

Участваш и в множество театрални постановки. Коя твоя героиня се доближава най-много до теб самата?

Във всяка героиня намирам частица от себе си. Обичам си професията. Когато съм на работа, живея друг живот, влизам в нова роля, изследвам характери. Тази професия е тясно свързана с психологията и философията. За мен един актьор трябва бързо да се приспособява, за да отговаря на съвременното светоусещане, изисквания, търсения.

Благодарна съм на хората, с които имам възможността днес да работя, те са истински професионалисти и ми дадоха да разбера, че мога да бъда коренно различен човек пред камерата, и това да изглежда естествено. Няма да престана да играя в театъра. Това е първата ми страст! Бих искала да изиграя много роли както в театъра, така и в киното, но засега не съм играла себе си.

С кои твои колеги си партнираш най-добре?

Когато имаш добър партньор, нещата винаги се получават. С такива колеги се работи с лекота и те те предразполагат да се надиграваш с тях и да покажеш най-доброто от себе си. Радвам се, че превъплъщението на персонажа ми е накарало хората да останат с впечатление, че всичко е истинско и това съм аз в реалния живот, а това не е така!

Дори целувките с доктор Мазов не са истински! Доволна съм, че мога да практикувам професията си и да си партнирам с великолепни актьори, като Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Цветана Манева, Ваня Цветкова, Христо Гърбов, Любо Нейков, Асен Блатечки, Митко Рачков, Мария Каварджикова и много други талантливи колеги. Прекрасно е да провокираш хората в положителна насока. В никакъв случай не е лесно, а е невероятно удоволствие и предизвикателство.

Налагало ли ти се е заради роля да променяш драстично визията си – да скъсиш косата си или да напълнееш?

Да, често променям визията си, но относно косата ще запазя този цвят още няколко месеца, защото е свързан с професионален ангажимент. Част от професионалната ми работа е да бъда различна за различните героини, които изпълнявам. Отслабвала съм с 10 кг за две роли, напълнявала съм 7–8 кг заради ролята на Дойката и години по-късно заради предизвикателната Диана Арнаудова.

Имаш красива, дълга коса. Виждали сме те още морковенооранжева и червена, дори с бретон. Какви грижи полагаш за нея?

Във всеки период от живота си съм се харесвала с различна коса. Сега например искам да съм тъмнокестенява. Естественият цвят на косата ми е светъл с нюанси на червено и русо. Професията ми налага различни визии в зависимост от ангажиментите ми. Косата ми е тънка и много суетна, трябва да използвам овлажняващи продукти, за да я поддържам жизнена и с необходимия блясък. Боядисвам се и се подстригвам два пъти в месеца.

Как поддържаш фигурата си?

Залагам на малко спорт веднъж или два пъти в седмицата и много динамичен живот. От дълго време съм с график по часове, за да съчетавам пълноценно работата и семейните си задължения. Не мога да си позволя да мързелувам. Именно това задъхано ежедневие и фактът, че се храня малко и често, ме държи в добра форма. Поне се надявам и така да изглеждам. Важното е, че така се чувствам. Всеки трябва да намери себе си, да си избере своя стил, да се уважава. Това провокира и хората около него да го харесват и уважават.

Представител си на една от най-добрите марки за професионални гримове, а ти самата изглеждаш доста естествено. До каква степен употребяваш грим в ежедневието си?

Една жена не може да ходи без грим. В днешно време всяка жена има своите малки тайни относно грима и поддържането на външния си вид. Колкото и напрегнат да е животът ни, винаги трябва да оставяме няколко минути за нас самите, за външността си. Аз лично се гримирам малко, но се налага да нанасям силен грим върху лицето си всеки ден. Кожата може да се третира с различни препарати, за да е отново жизнена и сякаш без пори, но не всяка козметична серия може да лекува и възстановява.

Затова аз винаги разчитам на професионалните гримове. Те запазват кожата ми независимо от това, дали съм всекидневно гримирана. Важно е да се знае, че разликата между професионалната козметика и всекидневната е в съставките, а не в плътното й покритие. Когато продуктът е качествен, с правилната техника за гримиране той може да изглежда плътен или сякаш нямаш нищо върху кожата.

 coiffure beauty desi bakardjieva nails cuccio logoЛюбопитен факт е, че след като се дипломираш с актьорско майсторство, заминаваш в Берлин, където в продължение на две години се обучаваш при немския специалист козметолог Рене Кох и марката за гримове Kryolan. Какво научи там?

Да си ученик на Рене Кох е привилегия, която малко хора са имали. От него научих много, което и до днес ми помага в професията, защото често трябва да сменям визията си. Всеки може да бъде красив в очите на конкретен човек. Това е въпрос на вкусови предпочитания и светоусещане. За някои това е външният вид, добре оформеното тяло, показността на физическите качества. За други – поведението, жестовете, отношението.

Понякога загадъчното поведение ни провокира да определим някого за красив, без той да е копие на някоя холивудска знаменитост или да оглавява класация за най-желана и харесвана личност. Когато човек е наясно със себе си, а това е видно в поведението му, дори в начина на обличане, когато има своя специфичен чар, стил и самоуважение, той е красив.

Но да не пропускаме факта, че всеки има различна представа за красотата и перфектността, важното е да изглежда добре. За мен красотата е вътрешно състояние на духа, което се отразява и на тялото. Излъчването или присъствието би могло да определи една жена като перфектна или фатална, сексапилна, а може би лъчезарната усмивка я прави красива.

Ти си и преподавател по медийна сценаристика и продуцентство. Как съчетаваш всички роли в едно?

Когато следвах в УНИБИТ „Медийна информация, реклама и продуцентство“, имах възможността да изучавам драматургия и журналистика. Беше ми безкрайно интересно и любопитно. Никога не съм съжалявала какъв труден път съм избрала в живота си. Знаела съм, че той е свързан с хиляди лишения, компромиси и много любов към изкуството. В професионален план все още не мога да кажа, че се гордея с нещо конкретно, тъй като имам още много хляб да изям, докато стигна до нужното ниво. Всеки може да намира време за важните неща в живота си, стига да има желание, амбиция и да е подреден в мислите си.

 coiffure beauty desi bakardjieva interview-3Остава ли ти достатъчно време за твоята дъщеря Анна Мариа?

Тя е моето слънчице, много емоционална, музикална, амбициозна, артистична тийнейджърка и винаги имам време за нея. Понякога се изненадвам колко зряло разсъждава за определени житейски теми. Има много неща, които уча от нея, но най-вече искреност и вяра. Надявам се да съм добра майка. Това е много голяма отговорност и е прекрасно чувство на дълг и любов, особено сега, когато тя е в най-трудната възраст на израстване. Съвкупност от много предизвикателства е да бъдеш родител на тийнейджър и има куп неща, с които трябва да се справяш. Забавното е, че наскоро намерих мои снимки от седми клас и приликата ни е удивителна. Реакцията й беше: „Мамо, къде си ме снимала и кога?“. Няма по-прекрасно нещо от децата.

 Искаш ли тя да поеме по твоите стъпки?

Надявам се да избере друга професия. Надявам се детето ми да се научи да бъде самостоятелно, амбициозно, работливо, дипломатично и да умее да се защитава. Когато го нападат, да запазва самообладание, за да реагира адекватно. Да знае каква е цената на спечеления трофей и неговата загуба. И много, много други неща, които всяко дете трябва да знае, за да е подготвено за динамичния живот, и на които се надявам да науча собствената си дъщеря. Най-прекрасен е фактът, че се интересува от изкуство, пеене, рисуване, театър и балет. При мен всичко е било с цената на компромиси, търпение, борбеност и вяра. Знам, че хубавите неща тогава се оценяват най-истински, но не винаги имам време да им се порадвам.

Какво си запланувала за лятото?

Снимките на 6-ия сезон на „Откраднат живот“!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!