fbpx

Актьор, предприемач и съпруг – Даниел Ангелов влиза в много роли наведнъж. Разберете как успява благодарение на своя талант и вярата в Бог

coiffure beauty january 2018 dani angelov coverС теб сме работили по различни проекти за списанието преди години. Как се разви твоята кариера от тогава до сега?

Моята колеблива кариера се разви добре през последните 10 години. Особено миналата година бе може би най-силната в живота ми в професионален план. Заснех главна роля в сериала „Ние, нашите и вашите” по Нова ТВ, където играх лошия директор Божинов. Ролята ми беше истинско предизвикателство, изцяло извън мен, и мисля, че се справих нелошо. И хората се радваха на всичко, което се случи. В киното заснехме нов филм със заглавие „Революция Х”, който пък е продължение на предишния хит „Революция Z“ с режисьор Димитър Гочев. В него участват едни от най-големите звезди на България като Бербатов и Гери–Никол, както и актьорите Георги Кадурин, Стефка Янорова, Силвия Петкова, Диана Попова, Башар Рахал, Бойко Кръстанов, Александър Сано.

Филмът излиза през февруари и се очаква да бъде голям хит. Участвам и в музикален клип с една много хубава кауза против насилието над лекарите. Там съм ортопед, а един мой колега е гинеколог, който бива пребит от разгневен баща. Песента е на Графа, а режисьор на клипа е Башмоушън. В театрален план играя в постановката „Хъшове“ вече 13-ти сезон! В телевизията се появих в предавания като „Черешката на тортата”, „Мармалад”, „Преди обед”, „Мама готви по-добре“ и др. Тази година ми предстои заснемането на нов филм, в който в главната роля е моят син заедно с Ирмена Чичикова. Очакват ме и няколко нови театрални проекта.

Не може да не те попитаме за ролята ти в сериала „Ние, нашите и вашите”. Как се озова там?

Аз и синът ми взехме ролите съвсем случайно, двамата наведнъж. Кастингът се е готвил поне 5–6 месеца, а ние бяхме избрани пет дена преди старта на снимките. Ролята на сина ми е много важна, тъй като е разказвачът на сериала. Режисьорът Димитър Гочев пък ми предложи ролята на лошия директор. Безспорно за мен негативните персонажи са много по-интересни за игра, защото имат повече пластове и дълбочина. Станах доста популярен с тази роля. Сценарист е моят приятел Теньо Гогов, който имаше възможност за първи път сам да напише сценарий за сериал с 24 епизода.

Какви реални проблеми са превъплътени в ролята на директора?

Ако визираме конкретно ролята ми по сценарий, в която директорът има близки отношения с хора от властта и как се уреждат одобрения по едни или друг проект, то със сигурност има такива хора в реалния живот. Но има и съвестни директори. Аз обаче се постарах да изиграя по-скоро един нечитав директор, който е по-интересен за обществото. Героят иска да пробие, гледа си интереса, егоистичен е.

Как би описал останалите актьори от екипа?

За мен беше огромна чест да играя с актьори като Стефка Янорова, която играе сестра ми в сериала. Тя беше моят светъл лъч във филма. Естествено не мога да не спомена Елена Петрова, Кирил Ефремов, младите актьори Радина Боршуш, двамата Мартовци, Краси Ранков и големия Христо Мутафчиев. Сериалът имаше голям успех и се надявам да продължи, защото хората харесват такъв тип забавен и лек филм. Синът ми също се справи страхотно с ролята на Вили. Сега на него му предстои да се снима в друг филм, запомня много бързо реплики, забавлява се, докато снима, много е истински пред камера. Никога не е ходил на актьорско училище, просто си е дар Божи. Играе добре и дори понякога ми прави забележки. В началото имахме състезание кой колко сцени има във всеки епизод.coiffure beauty january 2018 danny angelov 1

С какви други актьорски проекти си се захванал?

Преди 6 години открихме най-голямото актьорско училище за деца в България. Има доста записали седеца, работим с качествени преподаватели, както и с много известни личности. Така се получи, че в едни от най-големите елитни училища в София вече има актьорски профил. 90% от децата в популярните сериали, филми и рекламни клипове са наши ученици. Ние ги обучаваме много добре и след това им даваме шанс за изява. Това е един модел, който съм взаимствал от Стефан Данаилов. Той обича теорията и практиката да вървят заедно и всичко това да се случва с много любов. Имайте предвид, че това са извънкласни занимания, школа по актьорство със съботно–неделни часове. Стремим се да разчупим децата, а не толкова да ги правим актьори. Това е повече училище за лидери. Учим децата да не се притесняват пред публика или пред камера. Без значение дали ще стават политици, бизнесмени, търговци, преподаватели. Те трябва да могат да владеят аудиторията.

Чрез актьорството и драмата това се случва, ние просто ги лишаваме от страхове и излишни притеснения. Учим ги на вкус. Това беше и една от целта ни с моята съпруга да останем тук, в България, да направим нещо значимо за всички и без да мрънкаме, че държавата ни е виновна за нещо. Ако имаш талант, характер и устойчивост пред проблемите, както и с Божията намеса нещата се случват. Ние обучаваме сериозен брой деца през цялата учебна година в различни училища, където сме сформирали тези школи.

Отделно в НДК имаме малък театър, където провеждаме нашите мастър класове. Там си партнираме с „Денс стейшън“и отбрани деца от школите идват там. Обхванали сме само София, защото това е голям град. За съжаление, нямаме ресурса да посещаваме и други градове, въпреки че имам огромно желание да направим гостувания в Пловдив, Берковица, Варна.

Наскоро откри и кастинг агенция за деца. Какво те подтикна да го направиш?

Тя е много важна, защото се явява логично продължение на училището. Работя повече от 20 години в този бранш, като че ли беше логично продължение, за да може децата да пробват наученото на екран. Най-добрите преподаватели подготвят учениците на актьорска игра и след това им се дава шанс за изява и то на много добри места. Аз лично имах възможността да играя в Народния театър още в първи курс. Там ни бяха всички изпити, дишахме въздуха на Чочо Попйорданов, Велко Кънев, попивахме всичко. А човек, за да израства в една професия, трябва да се среща с лич-сти, които променят живота му както в личен план, така и в професията.

Лесно ли се работи с деца?

По-скоро не. Напоследък се вижда една агресия сред тях, но те не са виновни. Просто всичко, което ги залива в днешно време, като интернет и детски анимации, се прави много съзнателно с цел да им промиват мозъка, да ги зомбират и това много целенасочено ги прави агресивни.

Самите родители са изнервени, живеем в много забързан свят. Особено тук, в София, нещата се случват за секунди, всеки се занимава с по 5–6 неща наведнъж, всеки се бори с времето и това е големият конфликт. Бързаме от едно място към друго и това ни изнервя. Нямаш време да обърнеш внимание на децата си, те пък имат собствени нужди. Освен това работата с деца е много отговорна, но пък е изключително славна.

Имаме ученици, които завършиха 11–12 клас и продължават да учат. Някои от тях са мениджъри във фирми и благодарение на това, че са учили при нас, са много по-разчупени, научили са се да бъдат харизматични, последователни и отговорни. Добрата страна е, че това те зарежда изключително много – да видиш резултата от труда, нервите и времето, които си дал на тези деца. Те по своята същност са едни чисти създания, толкова наивни.coiffure beauty january 2018 danny angelov 2

 Остава ли ти време за семейството?

Честно казано, пожелавам си да имам повече време за съпругата ми. Миналата година с нея направихме 10 години брак и през тези години развихме доста неща – собствен бизнес, две деца, кариери. Трудно намираме време един за друг заради цялото това прескачане от един ангажимент в друг и стремежа ни да сме полезни във всяка ситуация. А е важно в брака да се научим да се обгрижваме. Трябва да си обръщаме повече внимание един на друг, за да вървят семейните дела хармонично. Напоследък доста семейства се разпадат, а ние с жена ми искаме да помогнем на такива хора чрез вярата, да им покажем морал, да дадем най-малкото пример с нашето семейство и как сме преодолели един или друг проблем. Вярата е основна във всяко начинание.

Каква е ролята на вярата за оцеляването ни в днешно време?

В нашата държава имаме един генерален проблем, че църквата е убита изцяло и някак си вярата в Бога е изчезнала. Важно е децата от малки да разберат какво означава тя. Църквата трябва да бъде в училищата, в театрите, за да могат те да имат алтернатива. В днешно време като че ли другите религии повече се „рекламират отколкото християнството.

Промяната трябва да тръгне преди всичко от църквата, след което тези ценности и морал отиват в семейството. В западните държави Библията и ценностите са популяризирани и децата са запознати с тях. Те имат правото да изберат своята вяра. Докато в България тази „реклама“ липсва. Църквата не е действащо звено, тя не е сред народа, а трябва да е там. Тя не трябва да е само в храма и ние да отиваме при нея. Тя трябва да стига до хората. Те са все по-жадни да виждат хубави семейства, в които има разбирателство, ценности, морал. Те не изневеряват помежду си, а се обичат.

Вярата може да докосне душата на човек независимо на каква възраст е. Християнската вяра има за цел да обнови ума на човека, да изчисти сърцето и по някакъв начин да премоделира характера. Затова ние двамата с жена ми искаме да бъдем като пример за другите семейства, защото това е доста сложно и преди всичко е голяма отговорност.

 Кои са най-важните неща за теб в живота?

Ще започна с моята вяра и връзката ми с Христос, които са ме спасили и са ме извадили от ада. След това е семейството – съпругата ми и двете ми прекрасни деца. И третото, което е много важно за мен, е професията ми, която безкрайно харесвам. Обичам да правя неща с кауза, които разбирам. Разбира се, като всеки човек е важно да си изкарвам прехраната, защото финансите са важни не само за семейството, а и за развитието ми като човек. Сега имам планове да направя първия позитивен театър в България. Той ще има сцена, ще бъде като пъб, където да гледаш готини неща. Като отидеш там, да можеш да се разтоварваш, да няма простотии, да срещаш отбрани хора с различен дух.

Пълният текст на интервюто четете на страниците на Coiffure Beauty!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!