fbpx

 В началото на юли турнето на Eugene Perma мина през София и Варна, а двама талантливи френски фризьори споделиха своите умения и новости от марката

 DSC_0416Людовик Женийо – артистичен директор на Eugene Perma

Представете ни се с няколко думи.
Започнах да се занимавам професионално с фризьорство още на 14 години. Минах едно обучение, което така ме запали, че не исках никога да сменя сферата, в която се озовах. В продължение на 6 години учих за фризьор и веднага след това отворих първия си салон. Три години по-късно открих друг салон, като управлението им не беше изцяло моя задача. Работих с още двама колеги и 5 години се занимавах с управлението на салона, както и с обучения на фризьори. За съжаление, тогава не владеех перфектно английски, затова заминах за Ню Йорк, за да усвоя езика. Прекарах там две години и половина, като не спирах да се развивам професионално. Срещата ми с Eugene Perma се случи преди почти година и половина. В началото работех за компанията на свободна практика, след което ми предложиха постоянен договор. Сега изцяло отговарям за артистичните изяви за марката, включително и за нейното международно представяне, което ни води и тук, в България.

 Какво е за Вас фризьорството?

В него влагам много страст, то просто ме обсебва и аз се чувствам перфектно. Ако трябва да конкретизирам кое най-много ми харесва да правя от всички възможности, които предоставя фризьорството, то това е изсветляването. Това, което наистина ме въодушевява, е резултатът след изсветляването. Мога да правя безброй изсветлявания и всеки път се удивлявам от зашеметяващия краен резултат. Мога смело да кажа, че колкото и красиви да са моделите, изсветляването е още един фактор, който отключва тяхната красота.

 Какво Ви вдъхнови да се занимавате с тази професия?

Бях любопитен и привлечен от красивите визии в списанията. Аз съм колорист и цветовете са моята слабост. Привлича ме самата цветова гама.DSC_0281

 За първи път сте в България. Какви са Вашите впечатления за нашата страна и професионалистите в бранша?

Много сте гостоприемни и внимателни. Тук има една енергия, хората искат да се развиват, да напредват. Също така съм приятно изненадан, че аудиторията на семинара беше много дисциплинирана.

 Какво показахте на българските си колеги?

Демонстрирах им техниката Color Block, в която се използват предимно тъмни и червени тонове. Исках да акцентирам върху бързите и ефективни техники на боядисване. Започнахме подготовката на моделите още от предишния ден, защото целта е да има симбиоза между цвета на модела и подстригването. Исках да разкрия и качеството на продуктите от серията Solaris и затова специално направих две изсветлявания. Идеята ми бе да покажа, че това не е толкова трудно да се направи. Въпреки че има много видове техники за изсветляване, аз исках да представя такива, които са достъпни за всички. Дори само с един продукт могат да се направят три различни цвята.

 С какво е по-различна новата боя за коса на Eugene Perma Carmen?

Тя включва новата Reflex Magnetic System, която има един специфичен елемент, който отразява светлината в косата. Много лесно се нанася и се разресва. Самият цвят на косата издържа много по-дълго и притежава повече блясък. Нашите клиенти са изключително доволни от крайния резултат. Те споделят, че косата им не се уврежда и естествено отбелязват страхотния й блясък след боядисване.

 Кои са хитовите цветове за летния сезон?

Цветовете са доста нестандартни, като визирам сивия цвят, който така нашумя това лято, но пък и не е толкова познат. За дамите, които са по-сдържани с експериментите, се завръща по-наситения цвят бордо.

 Какво ново да очакваме от марката Eugene Perma?

Наскоро представихме нова гама от продукти с кератин, нова серия за мъже, която включва едно специално олио за бръснене, спрей за дълбочина на цвета и шампоан за повече свежест. През септември очаквайте лансирането на още няколко цвята в пясъчната гама и мока. Ще има и други нови продукти, така че очаквайте изненади от марката Eugene Perma.

 Участвали сте на Седмицата на модата в Ню Йорк. Споделете своите впечатления от това преживяване.

Много е изморително, но пък е много обогатяващо и трупаш много опит. По време на ревютата имаш много малко време за работа, моделите буквално трябва да са готови за 5 минути – все пак акцентът пада върху стайлинга, а не точно върху косата. Когато имаш 20 момичета, които трябва да са готови само за час, работата е изключително много. Трябва да намериш баланса и да приложиш някоя малка тайна, за да може да се справиш.

 Накъде се отправяте след семинара в България – на почивка или отново на работа?

Събират ми се свободни 4–5 дни максимум и много бързо ми омръзва да съм на почивка. Предпочитам да работя, това е моята страст, моето хоби и моята работа, което е истинско удоволствие. Само седмица след пътуването до България ще съм отново на линия за нови творчески проекти. През септември очаквам с нетърпение участието си на едно от най-големите изложения за красота MCB в Париж, а след това и бюти изложението в Испания. Също така в момента имам един страничен проект, а през септември ще ръководя курс за цялостна визия, наречен Hair Contouring – как да изберем цвета, формата на прическата и грима според тена, формата на главата и цвета на очите.

 Дейвид Корнелюп – член на художествDSC_0379ения екип на Eugene Perma

Кажете ни няколко думи за себе си.
От доста рано се занимавам с фризьорство. Започнах на 15 години и вече 30 години се занимавам с този занаят. Когато станах на 30, спечелих най-голямото отличие в своята кариера – „Най-добър коафьор на Франция“, като наградата ми бе връчена лично от тогавашния френски президент Жак Ширак. Работил съм по интересни проекти във висшата мода, с много дизайнери за прет-а-порте ревюта, с различни модни къщи, както и за телевизията.

 От кога сте в екипа на Eugene Perma?

От 3 години съм амбасадор на марката.

Какво Ви привлича в нея?

Това е единствената марка, която е мислена и правена изцяло във Франция. Призванието ми е да се посветя и да служа на една изцяло френска марка.

 Участвали сте в множество конкурси и проекти. На какво Ви научиха те?

За мен успехът е ефимерен и бих казал, че човек в края на живота си оценява какво е постигнал реално.За мен е важно да оставя отпечатък след себе си и да предам своето знание на моите колеги, особено на по-младите от тях.

 Какво впечатление оставиха у вас българските фризьори?

Виждам, че у тях има желанието да се учат. Те бяха много активни по време на самата презентация. Усеща се една позитивна тенденция в тяхното поведение, което е белег, че искат да се развиват напред и нагоре.DSC_0221

 Какво ще препоръчате на клиентите за грижа през лятото?

О, това е много лесно. Веднага им препоръчвам да използват серията Cycle Vital за лятото. Аз лично употребявам мъжката серия, която в най-скоро време ще е и в България. Тя е много освежаваща точно за летните месеци. Разбира се, не мога да пропусна и кератиновата терапия на Eugene Perma.

 Кой е продуктът от марката Eugene Perma, с който не се разделяте в работата си?

Това е спрей за обем в корените Pump-up за по-голяма плътност на косата и естествен обем. Дори и с най-лекото оформяне, косата изглежда перфектно. Много от клиентите си го купуват и за домашна употреба, защото се нанася изключително лесно.

 Какво сте запланували за лятната си отпуска?

Ще почивам в средата на август и ще съм във Франция. Една седмица ще отседна в градчето, където е израснал Молиер, а втората седмица ще съм в едно малко градче на брега на морето.DSC_0487

 Кое е мястото, което искате да посетите като турист?

Бих искал да видя храм-паметник Александър Невски тук, в София, както и Виена и градините на уникалния дворец Алхамбра в южна Испания.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!