fbpx

Тази година преобладават изчистените линии и натуралните визии. Какви още съвети за тържествения сватбен ден дава коафьорът Пламен Джулио, прочетете сами

Какви са тенденциите в сватбените прически?

На мода са максимално естествените прически без много обем, без плетеници и завити елементи.

 Кои са актуалните форми и дължини в косите за една сватба?

Забелязва се тенденция към средните дължини – около или малко под раменете, но не по-дълга. При формите отново се завръща стъпаловидното подстригване. Актуални са чупливите коси тип морски вълни, но не при дългите коси като русалка, тъй като тази визия не е подходяща при по-ниски хора.

2014-08-04 08

 Какви ще са цветовете тази година?

Тазгодишният хит е цвят сьомга, както и пясъчният цвят с фин розов отенък. На мода са топлите руси тонове, даже клонящи към медно златисто или бакърено. Скоро се задава един нов цвят, който най-вероятно ще е суперактуален през есента и се нарича „топла керемида“. Това е цвят с по-медни, по-бакърени оттенъци.

 Какво ще посъветваш бъдещите булки при избора си на прическа за този специален ден?

Прическите трябва да са максимално изчистени. Могат да заложат на полувдигнати кокове, но не стегнати, а небрежни. Тези прически могат да се правят както за сватбени тържества, така и за официални поводи, вечерни коктейли и други. Прическата може да е със спуснати отстрани кичури. Центърът на кока може да е разположен на различна позиция върху главата – както ниско долу до тила, вляво или вдясно, така и високо горе до темето. Всичко зависи от самата конструкция на прическата, формата на главата и лицето на клиентката, и естествено от тоалета.

 Какви са актуалните аксесоари за една булчинска прическа?

20140920_120655Основният аксесоар при булките е воалът и естествено с него трябва да съобразим цялостната прическа. Не е удачно воалът, независимо от неговата дължина, да закрива цялата прическа. Все пак тя е основен акцент във визията на една булка. В днешно време булото обикновено се поставя от фризьора, а не от кумата или кръстника, както е по традиция. Това позволява фризьорът да вгради булото в прическата и така да постигне баланс във визията. В последно време е модерно в косата да има живи цветя в капсули с вода, които се вграждат в прическата, прикриват се дискретно и така остават свежи през целия тържествен ден. Цветята допълнително придават свежест на прическата. Те могат да бъдат орхидеи, лилиуми или други според предпочитанията на булката, а и най-вероятно и според темата на сватбата. Булката може да се спре на други аксесоари в косата като тиари, брошки и други, но те трябва да са много добре подбрани. Не трябва да са груби, а напротив – да са много нежни и да не претрупват цялостната визия. Може да се използват перли или по-нежни камъни, но в никакъв случай блестящи цветни камъни, ковано желязо, шноли и др. Те са по-гръндж и стоят по-тежко, което не е желателно за облика на една булка.

 Какви допълнителни материали може да използва фризьорът?11270154_10204394838943456_1013654138_n

Ако клиентката е с по-рядка или тънка коса, могат да се приложат широко разпространените подплънки. Те могат да са в различна форма и материал. До сега масово се използваха пластмасови подплънки с различни големина и форма. В последно време навлиза употребата на подплънки, направени от изкуствен материал, който се използва за плетене на плитки. Той е доста по-мек и позволява цялостната визия на прическата да придобие по-естествена форма. Те наистина са добро решение, стоят много ефектно и придават повече пищност на прическата. Фризьорът може да прибегне и до допълнителна коса, опашки, пустиши, тупета. Ако е необходимо и клиентката разполага с повече средства, може предварително да се направи сгъстяване и дори удължаване на косата. Има много дискретни методи за сгъстяване на коса, които са удобни за фризьора, спестяват време за самата процедура, лесни са за прилагане и имат много добър краен ефект. За тази цел може да се използва методът със стикери на Hair Talk или да се направи удължаване с кичури на Great Lengths. Едно от предимствата на удълженията е, че може да подберем различни цветове и това да ни спести една допълнителна процедура на боядисване. Ако имаме вече готова концепция за даден кок, може да сложим точно цветовете, които ни трябват, за да направим релеф и да подчертаем повече елементи. Ако клиентката боядисва косата си, е желателно цветът да бъда освежен и косата подхранена 2–3 дни преди събитието.

 А какво ще посъветваш господата – с какво да съобразят прическата си на сватбения ден?

Сватбата е тържествен момент както за булката, така и за младоженеца. Моят съвет към мъжете е да изглеждат стилно, по-обрано и чисто. Прическата им не трябва да бъде оформена с много гел или с мокър ефект. Хубаво е косата да бъде изсушена в определена форма и да бъде фиксирана със сухи стилизанти или гел-пасти. Но в никакъв случай да не се използва гел, брилянтин, мазни вакси, силнофиксиращи гелове от типа „цимент“. Желателно е косата на мъжете да стои свободно и да се вижда ефектът на подстригването. В долната част на главата и на тила е добре тя да е къса, а в горната част – по-дълга. Това дава възможност с различни видове сешоар да се постигне различна визия – права, къдрава или леко чуплива. Естествено прическата трябва да се съобрази с костюма – дали е по-спортен модел, или строго официален тип смокинг. Този сезон брадата е изключително модерна, но дължината й трябва да бъде максимум сантиметър. Тя трябва да е добре оформена под определен ъгъл и линия. Желателно е да се прелива със самата прическа, тоест да продължава бакенбардите.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!