fbpx

ХИДЕКАЗУ ХАЯШИ И КЕН ЯНГ

ХИДЕКАЗУ ХАЯШИ И КЕН ЯНГ ВЗРИВИХА СОФИЯ С АВАНГАРДЕН СТИЛ

coiffure beautyВ края на септември София посрещна виртуозите на авангардния стил с две зашеметяващи представяния на Хидеказу Хаяши и Кен Янг. Двамата световни фризьори бяха за първи път в България по покана на г-жа Вили Боршукова, собственик на фирма Магама, за лансирането на новата линия от професионални бои за коса Kadiffe Chocolatе.

Ние от Coiffure Beauty също бяхме в залата и станахме свидетели на главозамайващо коафьорско шоу – микс от авангард, нежност и изтънчен вкус в типично японски стил. Защо японски? Защото това е родината на специалния гост Хидеказу Хаяши, който пропътува над 12 000 км, за да сподели своето изкуство с българските фризьори!

Всичко започна в първите месеци на годината! След успешното интервю и корица за Coiffure Beauty, Хидеказу Хаяши ни обеща визита в България с неговия екип от млади таланти. И ето че половин година по-късно великолепната четворка – Хидеказу Хаяши, личният му асистент Зиг, най-добрият му ученик Кен Янг и помощник-асистент Кай Кай, стъпиха на българска земя.

Очаквахме японска прецизност и я получихме. Двамата виртуози на авангардния стил в прическите представиха за първи път на сцената на Sofia Fashion Week за есен/зима 2018 и Международния фестивал на красотата и прическата източната магия, ефектно съчетана с кадифена красота!4

Първият пърформанс бе в заключителната програма на Sofia Fashion Week. Двамата гост-фризьори бяха подготвили нещо изключително интересно – авангардни прически с метални елементи, мрежи, дори пирони, но съчетани по неповторим начин с цветовете в косите.

Специално за шоуто облеклата на моделите бяха традиционни японски кимона в два варианта – класическо черно кимоно с уникален рисунък и кимоно от две части в червено и бяло.

Коафьорите показаха своята креативност, като всеки от тях направи по 3 модела. По време на работата им на сцената успяхме да видим преобразяването на моделите с конструкции във вид на дърво, строги рога, обемни плитки и аксесоари от метал. Кен Янг бе заложил на флоралните елементи от фолио, които ефектно допълниха повдигнатите коси на неговите модели. За подготовката им зад кулисите се погрижиха Геновева Кръстева, Петя Митрова, Ася Бонева, Дани Рикова, Даниела Христова и Георг Михайлов. Гримът бе дело на гримьорите от салон Магама – Ирен Соколова и Вили Боршукова.

1Екип от най-добрите професионални маникюристи в България се подготвиха специално за шоуто с уникални сетове, които допълваха визията на всеки модел по време на дефилето. Благодарение на перфектната организация на Мирослава Велева–Радкова професионалните творци на авангарден маникюр – Мариета Мръскова, Валерия Михайлова, Ирен Костова, Лина Валериева, Мариана Иванова, Таня Иванова и Мирослава Няголова, изработиха маникюрите с детайлен рисунък в японски стил!coiffure beauty miroslava nqgolova nails

Гостите на Международния фестивал на красотата и прическата имаха възможност да видят отблизо второто шоу на Хидеказу Хаяши и Кен Янг.

Отново перфектни в изпълнението на моделите с прически в разнообразни цветове те плениха публиката. На финала те бяха заслужено изпратени с множество аплодисменти.