fbpx

Николета Лозанова за Магама

Кой не знае Николета Лозанова, кой не е чувал за нея?! Каква е истинската й същност обаче ще научите само от Coiffure Beauty.

Как самата ти би се представила на човек, който не те е виждал и не знае нищо за теб?

Като добра и мила. Аз съм много спокоен човек. Харесвам себе си, начина, по който изглеждам, и бих се описала като красива. Лошото е, че хората си изграждат някакво мнение за мен само по това, как изглеждам, а външният вид не е достатъчен и понякога заблуждава.

Николета Лозанова за МагамаКак би описала твоя стил на обличане?

Обличам се спортно-елегантно. Доста често през деня съм изцяло в спортно облекло, защото в него се чувствам много удобно. Когато излизам вечер, се обличам по-елегантно, разбира се, но не харесвам малките портмонета и чанти, предпочитам големите. От аксесоарите залагам на по-семпли модели, не си падам много по бижута, но харесвам големите обици. Що се отнася до бельото – откакто си сложих силиконов бюст, си позволявам да ходя и без сутиен. Предпочитам по-свободни дрехи, да не са по тялото и да не стягат. Често съчетавам туника с ботуши – много ми харесва тази комбинация.

Какво представлява за теб успехът?

За мен той не е това, което хората си представят – ето, тя се снима за корици на списания. Не, за мен това не е успех. Доволна съм, че през последните две години имам и по-различни изяви. Била съм рекламно лице на различни кампании. Това е по-различно от снимките за мъжки списания. В България вече съм се появявала едва ли не навсякъде, снимала съм се за почти всички списания. Но мечтата ми е да се реализирам като модел в Италия. Това би било успех за мен. Там има много красиви жени, виждам на какво високо ниво са и много ще се радвам, ако действително успея там.

Защо избра да станеш рекламно лице на МАГАМА?

Страшно се зарадвах на поканата, защото съм момиче, което много държи на външния си вид. Винаги съм се стремяла да изглеждам перфектно и за мен това е чудесна възможност сега да разнообразявам дори повече от преди. Не обичам да задържам една визия, независимо дали става дума за цвят на косата или прическата. Аз съм против еднообразието, така че започнах да експериментирам с перуки. Много съм доволна от косите на МАГАМА и нося само техни перуки. С удоволствие ползвам косата за уплътнение, която си взех от салона. Много съм доволна и от новия метод на удължаване със стикери, при който липсва лепене и топлинна обработка. Те не са като лентите, които убиват и не можеш да си хванеш косата, а сега мога да я прибера дори на кок. Много важно е също цялата допълнителна коса да е естествена, а не само някакъв процент от нея, защото при третиране със сешоар и преса бързо се съсипва. Много се харесвам с дълга коса, пък и мъжете като че ли по-трудно възприемат жената с къса коса. На мен много ми отиваше и аз се харесвах, но дългата коса е по-женствена.

Какви грижи полагаш за косата и прическата си?

Когато излизам навън, обичам винаги да съм с права коса. Категорично не харесвам букли например. В Италия сама се грижа за косата си, иначе тук имам личен фризьор. Използвам продуктите на Alcina, препоръчани от МАГАМА, и косата ми изглежда перфектно.

Често пътуваш в чужбина. Какво е впечатлението ти за визията на модерната жена тук и извън България?

Италианките определено ми харесват много повече, защото тук модерната жена изглежда като фолк певиците. Не ги упреквам, аз също ги харесвам, но стилът на италианките е много по-различен – носят косата си основно права, нямат вафли в корените и такъв огромен обем. Всичко е по-натурално и това много ми харесва. Колкото по-естествено ти стои косата, толкова по-добре. Има някои къдрави коси, които харесвам, но се старая да избягвам буклите, машите и пресата. Освен това италианките ходят почти без грим. Те са много красиви жени, което се вижда и без силен грим. Аз също го харесвам, но истината е, че без него се вижда естествената красота на жената и изпъкват чертите на лицето. Обичам да се гледам без грим и през деня ходя само с гланц на устните и лек руж. Не слагам фон дьо тен, защото на фотосесии съм винаги с тежък грим, а кожата все пак трябва да почива.

Какви качества трябва да притежава перфектният еротичен модел?

За мен най-същественото е той да има излъчване, независимо дали е еротичен или не. Лицето е най-важно, както и очите да играят с фотоапарата. Виждала съм много красиви жени, които нямат излъчване, и нещата не се получават. Някои казват: „Аз се научих да позирам”, но това не се учи, а трябва да ти идва отвътре.

Коя според теб е най-сексапилната дреха?

Няма да кажа прилепнала по тялото рокля, защото изобщо не е в моя стил. Много харесвам късите рокли, по-свободни, съчетани с висок ток. За мен това е много секси. Аз лично не мога да се възприема с рокля по тялото, не че не си харесвам тялото и че не е хубаво да се подчертаят формите на жената, но за мен лично е по-секси нещо широко, много късо и с деколте.

Какво мислиш за френската любов… или за италианската с български мъж?

Важно е да има истинска любов. Когато обичаш човека до себе си, можеш да си позволиш всичко и да нямаш задръжки, ако говорим конкретно за секс. Важно е да се чувстваш обичан и да обичаш, иначе нещата не се получават. Колко ще си освободен, наистина зависи много от партньора и от това, какви чувства изпитваш към него.

Как би характеризирала Валери Божинов като футболист?

Когато станах Мис Плеймейт 2006, Валери беше в журито на конкурса. Направи ми много силно впечатление, когато го видях за първи път на живо. Винаги след това съм давала него за пример в интервюта, когато са ме питали кои са най-красивите български мъже. Гледала съм го в много мачове на националния отбор, сега всеки път съм на трибуните в Италия и му стискам палци. Иначе всеки футболист има и слаби, и силни моменти. Сега Валери не е във форма, няма какво да го крием. По-рядко го пускат да играе в „Парма”, но аз виждам как се раздава на тренировки. За мен той е много добър футболист с ценни качества и макар да има много тежки контузии, не се отказа от футбола, както други на негово място биха направили. Той продължи напред и мисля, че оттук нататък го чакат много добри мачове.

Ти си една от „героините” на жълтата преса у нас. Какъв процент от нещата, които се пишат за теб, са верни? 

Наистина мисля, че съм й любимка още откакто станах Мис Плеймейт 2006. В началото ми беше страшно болно, много пъти съм плакала и съм се питала как да спра журналистите да пишат неща, което не са верни. Най-неприятното досега е, когато написаха, че съм в сайт за компаньонки в Лондон. Аз там дори не съм ходила! Тогава ми стана много мъчно, защото на никоя майка няма да й е приятно да прочете нещо такова за дъщеря си. Да, майка ми знае на 100%, че това не е така, и винаги е заставала зад мен, както и цялото ми семейство – баща ми, сестра ми и всичките ми роднини са ме подкрепяли. Да не кажа 99%, но 90% от нещата, писани за мен, изобщо не са верни. Какво ли не съм чела за себе си – че съм бременна, че съм любовница на шейх и т.н. Истината е, че в много от тези случаи не съм давала интервюта и са ми слагали думи в устата, за да ме злепоставят. В Италия медиите не обиждат така, внимават повече какво пишат, а тук използват такива грозни думи, че да те сравнят със земята. Но това сякаш е нормално в България, а и както знаем – то продава. Жълтите вестници печелят повече, като напишат нещо скандално, което не е вярно, отколкото ако напишат самата истина. Хубавото е, че вече надживях тези неща и съм много над тях. Вече дори не обръщам внимание. Пътуванията също ми помагат да се дистанцирам и това, което знам, че не е вярно, вече не би могло да ме обиди.

Като една красива жена какво би казала на момичетата, които се стремят да подражават?

Никога не копирам някого. Много харесвам Риана например и видях от нея късата коса. Но прецених, че ще ми отива. По-добре е да не сме като масата девойки, а да се стремим да бъдем различни. Виждам, че по-малките момичета харесват тежкия грим, но е много по-добре, ако са естествени.

текст Силвия Тодорова

коса и грим МАГАМА

фотограф Велислава Каймаканова-Ножарова

май, 2011г.