fbpx

Едно от най-дългоочакваните събития през настоящия сезон – представянето на тен­денции за есен/зима 2019–2020 г. от L’Orеal Professionnel, се състоя през септември. По време на шоуто видяхме актуални техники за стилизиране, подстригване и боядисване от артистите на Академия Л’Ореал България.

Тенденции в цветовете

Актуални през този сезон ще бъдат пастелните цветове в бежовата гама, известни още като нюд, както и две контрастни техники.

Вече открихме техниката Nude Ombre, която ще бъде много желана и през след­ващата година. При нея русите цветове леко преливат в светли дължини. Тази техника позволява създаването на по-дълбок, наситен корен и мно­го естествено преливане към по-светли дължини.

Новите нюд цветове могат да се постигнат с 4 нови цвята от гамата Majirel. С тях може да се направи по-дълбок корен, а по дъл­жините косата леко да изсветлява към 10. През този сезон са ак­туални и перлените нюд цветове или много студени руси нюанси.

Другата контрастна тенденция в техниките за колористика е шоколадовокестеняво или наситено равномерно кестеняво в ця­лата коса.

Тенденции в подстригванията

Бобът никога не е излизал от мода, но през този сезон той е изключително актуален. Наблю­даваме също завръщане на равните, масивни, извити в предните части карета с къс бретон, над веждите.

Този сезон бретонът ще бъде много актуален, във всичките си варианти и дължини – както разделен по средата и с дължина до скулите, така и равен, над веждите или под тях. В дългите коси подстригванията са масивни, текстурирани в дължините, без да има видими къси пласто­ве, деграде или изтънели коси. Този тип подстригвания са по-скоро текстурирани отвътре.

Тенденции в стилизирането

Тук има изключително голямо разнообразие, както и няколко много силни тенденции през на­стоящия сезон. Ще бъдат актуални свободните вълни. За разлика от ретро вълните, които бяха предпочитани през 2018 г., тези вълни са по-скоро разресани с движение, като е много подходящо да се прави сресване от две текстури – по-ситни с по-едри къдрици, които се ми­ксират в една обща материя.

Другата много актуална тенденция по отношение на стайлинга са опашките – из­ключително удобни за ежедне­вието на всяка дама. Тук обаче говорим не за познатите ни опашки, а по-различни и по-ин­тересни варианти, създадени с различни допълнителни ма­териали – като конци или кожа, които могат да се вплетат в косата. Резултатите са неве­роятно красиви.

Водеща тенденция по отноше­ние на стайлинга е завръщане­то на мокрия ефект. Нетипич­но за зимния сезон, мокрият ефект в косите е много силна тенденция, като има различни начини, по които може да бъде постигнат – косата може да бъде прибрана само от едната страна или изцяло назад.

През този сезон ви очакват много интересни преподава­тели от световноизвестната академия Trevor Sorbie, както и гостуване на холандския коло­рист Берни Отис от междуна­родния обучаващ екип на L’Orеal Professionnel.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!