fbpx

Дезинфекция във фризьорския салон по време на Коронавирус!

Тъй като тревогата за разпространението на коронавирус продължава да засяга цялото общество, това е и подходящ момент за собствениците на салони да преразгледат и приложат основни практики за санитарни дейности в салона, за да запазят здравето на екипа и клиентите си.

Обсъдете това с целия екип и се уверете, че всеки от тях е достатъчно наясно с рисковете, които поемате при неправилно хигиенизиране на помещенията и повърхностите в условия на коронавирус.

Поръчай новия брой!

Ето някои неща, които трябва да вземете предвид:
• Нека миенето на ръцете преди и след всеки клиент да стане ваша редовна практика.
• Покривайте устата и носа си с тъкан (маска), когато кашляте или кихате.
• Не докосвайте лицето си по време на обслужване на клиента, преди да измиете ръцете си.
• Използвайте кърпа и анти бактериален спрей, който убива вирусите и избършете повърхностите и пространствата около работните столове и самите столове, така и работния плот и фризьорската количката, с която работите.
• Изхвърлете всичко, което може да сте оставяли докато пътувате към салона в метрото или градския транспорт, например бутилка с вода или хартиен плик с продукти.
• Собствениците трябва да съставят график, в който се посочва на служителите системно да почистват най-често докосваните повърхности, включително санитарните възли в салона и бани ако има, дръжките на вратите, копчета за осветление, парапети, рецепция и дори постерминал на касата. В идеалния случай би било чудесно да направите това между посещенията на всеки клиент, но дори график, в който това се прави на интервали от 30 минути, ще е доста по-добре.
• Стилисти, фризьори, бръснари, козметици и маникюристи задължително да носят маски и еднократни ръкавици за максимална защита при настоящите обстоятелства.
• Поставете големи бутилки с дезинфектант за ръце още на входа при салона, така и на ключови места в помещението, за да може гостите и клиентите на салона да могат по-често и лесно да ги използват.
• Направете работния график така, че да няма струпване на клиенти по едно и също време или да има такива, които да изчакват. Придружителите в този кризисен случай не са добра практика.

Следвайте тези полезни практики за вашата сигурна и безопасна работа!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!