fbpx

Кои са едни от най-ефикасните и модерни начини за борба с целулит
Що е то портокалова кожа

Един от най-големите проблеми на жените, с които се борят всеки ден, е целулитът. Той се появява през пубертета, но може да се яви и при вземане на контрацептивни хапчета, по време на бременност или след менопаузата. Целулитът е проблем, от който страдат около 80–90% от жените независимо дали са слаби, или пълнички. Засяга зоните, свързани с репродуктивната функция – корем, ханш, бедра, в редки случаи и горната част на ръцете.

 Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. Сигурен признак за наличието на целулит е когато хванем здраво кожата и я стиснем, а тя придобие вида на портокалова кора. Основните причини за появата му са: генетична предразположеност, наднормено тегло, задържане на вода, заседнал начин на живот, тютюнопушене, употреба на алкохол, нездравословно хранене, липса на еластичност на кожата и т.н.

 Да се преборим с целулита е изключително трудно, но не и невъзможно. Трябва упоритост, постоянство и желание, разбира се. Целулитът е частично необратим, но с напредналата високотехнологична медицинска апаратура за антицелулитни процедури и определен начин на живот може да се спре процесът, да се загладят кожните неравности и значително да се подобри състоянието и външния вид на проблемните участъци. Има много начини да се отървем от досадния целулит. Трябва да знаете обаче, че резултатите са индивидуални и всяка жена се нуждае от определени процедури, за да успее.

Антицелулитни масажи

Масажът е един добър помощник в борбата с целулита. Отнема доста време, но пък ефектът е сигурен. Има различни видове антицелулитни масажи, при които кожата се масажира по определен начин, а самите масажиращи движения са по-изразени и силови. Целта е стимулиране на притока на кръв и кислород към тъканите, като в същото време се ускорява и циркулацията на лимфата. Започва разбиване на обособените области с присъствие на целулит успоредно с неговата превенция.

Най-известният и достъпен метод за третиране на нежелания целулит е мануалният масаж. С негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите, което подпомага изгарянето на мазнини, носи свежи хранителни съставки и осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, от огромно значение са продуктите, с които ще се третира засегнатата зона. Избирайте само висококачествени масла, кремове и ампули. Дори и да са малко по-скъпи, те ще ви гарантират видими резултати и то бързи.

Антицелулитни кремове

Ако искате да се преборите с целулита в домашни условия, на помощ идват антицелулитните кремове. Трябва да знаете, че този начин е малко по-бавен и изисква постоянство и търпение. При прилагането на антицелулитни кремове и гелове, кожата възвръща обичайния си тонус, ускорява обмяната на веществата, което позволява на клетките да изпълняват своите функции по най-добрия възможен начин.

 Cavitation_Body_Head

Криолиполиза – алтернатива на липосукцията

Това е медицински, изключително нежен, неинвазивен метод, който не нарушава повърхността на кожата. При него чрез контролирано охлаждане се премахват излишните мазнини в желаните зони.

Криолиполизата е сравнително нов и различен начин за намаляване на мазнините в определени области на тялото. При нея не се използват игли, аналгетици, анестезии. Мастните клетки се разграждат в продължение на няколко месеца по естествен начин и се забелязва постепенно намаляване на дебелината на слоя мазнина на третираното място, което води до козметично намаляване на мастните натрупвания.

Криолиполизата е безболезнена процедура. Усеща се лек поносим вакуум и охлаждане. Увредените и унищожени мастни клетки в третираната зона постепенно се премахват чрез нормалните метаболитни процеси на организма. След процедурата третираното място е зачервено, усеща се изтръпване, понякога третираната зона посинява и до седмица изчезва. Препоръчително е след процедурата да се прилага LPG липомасаж за раздвижване на лимфопотока и по-ефикасното изхвърляне на мастните клетки от организма чрез метаболизма на организма.

 Кавитация

При нея се редуцира телесното тегло с помощта на ултразвукови вълни с честота 36–38 kHz. Те проникват в кожата и предизвикват ограничаване на обема на мазнините и течността в тъканите. Методът използва контролирани високочестотни вълни, които предизвикват образуването на микромехурчета във водната част на междуклетъчната среда, които се спукват за много кратко време – хилядни части от секундата.

Така се получава процес на многократно образуване и спукване на множество микромехурчета, което води до многократно повтарящо се редуване на повишено и понижено налягане в околоклетъчната среда. При това вариращо налягане мембраните на мастните клетки се спукват и натрупаните в тях мазнини навлизат в междуклетъчното пространство. От там те се извеждат от организма с помощта на лимфната и отделителна система. Това е един много ефикасен метод, благодарение на който може да промените формата на тялото си, да намалите обема на мастните образувания и натрупвания и то без да причинявате вреда на целостта на тъканите. Възможно е да се редуцират до 2 см от обема на тялото само след една процедура. Методът е напълно безопасен и не е болезнен. Чрез него се постига лечение на целулит, намаляване на обема на мастната тъкан и корекции на дефекти след операция за липосукция.

 acoustic

Акустичновълнова терапия

Това е един сравнително нов, но доста ефикасен метод за борба с целулита. Той действа едновременно върху два от основните му елементи – променените съединителнотъканни влакна и изпъкналите мастни депа. Ефектът от процедурата се дължи на специфичното действие на акустичните вълни. Те представляват механични или шокови вълни, като се излъчват на пулсове и създават вибрации. Вибрациите атакуват фиброзните нишки около мастните депа в подкожието.

Чрез вълните се ускорява и кръвообращението и така много повече кислород и хранителни вещества стигат до засегнатите участъци. Крайният резултат е значително по-гладка и стегната кожа – това, за което всяка жена мечтае. Процедурата действа изключително ефективно върху следните зони: корем, бедра, задни части, ханш и ръце.

 текст Надежда Георгиева

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!